jälkiruoka kastikkeet

Valentine's day dessert

15.51Pahalapsi


Vähäsen myöhästyneenä toivottelen, mutta anyway. Syrämellistä ja ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni ja satunnaisille vierailijoille! :)
Meillä päättömässä keittiössä kokkailtiin ihanan makeita vadelmaisia herkkuja ystävänpäiväksi. Vadelma coulista, pannacottaa, suklaahippukeksejä. Makea herkku makeille ihmisille. ;) Tuosta suklaakeksiherkusta on pakko kyllä mainostaa, että on ihan älyttömän hyvää. Ja sellanen pyrähdys vaan valmistaa, nopee kun mikä.


Pannacottaan kokeilin muutamaa erilaista variaatiota. Toisena kokeiluna hyydytin panna cotan horisontaalisesti vinoon annosvuokaan. Vuokana käytin VISKILASIA. eli lieriömäistä, tasapohjaista lasia. Valmistin ensin vadelmakerroksen ja kaadoin vuokaan. Annoin vadelmaseoksen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin, ja sen jälkeen kaadoin päälle varsinaisen panna cotan. Vadelmaseoksen saa jähmettymään vinoon, kun lasin toiselle kulmalle asettaa jonkun "korokkeen" jääkaappiin laitettaessa. Mie kastelin ja myttäsin ihan vaan paperitöllön lasin toiselle puolelle, ja sain tällä tapaa nätin erilaisen herkun pykästyä.
Täten vadelmakerros ja kermakerros erottuivat toisistaan kolmiomaisesti annoksessa. Ja antaahan tuo ilmettä!

Tästä näkyy aika kivasti se erilainen jähmettymistapa

Toinen kokeilu oli jähmettää pannacotta kolmiomaiseen snapsilasiin. Molemmat keinot toimivat hyvin, joten kannattaa kokeilla muitakin tarjoilutapoja. :P

Pannacotta tarjotaan perinteisimmin joko kumottuna tai suoraan annosmaljasta. Pannacotta tarkoittaa itsessään "keitettyä kermaa" ja on peräisin Italian Pienmonten alueelta. Panna cotan kaverina tarjotaan useimmin joko marjoja tai hedelmiä.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


VadelmaCoulis
( vadelmasiirappi, vadelmakastike )

300g vadelmia
100ml sokeria
1rkl sitruunamehua

Kaada vadelmat, sokeri + sitruunamehu kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10min/ kunnes seos paksunee hieman. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Painele vadelmia siivilää vasten, jotta mahdollisimman paljon nestettä irtoaa. Tarjoile kastike huoneenlämpöisenä tai viileänä.



------------------------------------------------------------------------------------------------------



CCC ilman Peetä (Chocolate Chip Cookie)

Paras chocolate chip cookie
Resepti:

120g suklaata
125g voita
100g sokeria
75g pehmeää fariinisokeria tai muscovadoa
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
200g jauhoja
1/2tl leivinjauhetta
suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Rouhi suklaa karkeasti.
Mittaa sokerit kulhoon.
Mittaa toiseen astiaan vehnäjauhot + leivinjauhe ja sekoita.
Sulata voi sulaksi ja kaada sokereiden päälle lämpimänä.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen muna ja keskenään sekoitettu leivinjauhe + vehnäjauho. Lisää suola.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 23cm irtopohjavuokaan tai voideltuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa noin 10-15min, kunnes pinta näyttää kauniin kullanruskealta. Tämän "keksin" ei ole tarkoitus tulla rapeaksi, vaan se saakin jäädä pehmeäksi! Anna jättikeksin jäähtyä ja leikkaa sitten esim. kolmioiksi tai neliöiksi.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pannacotta vadelmalla

Vadelmakerros:
300g pakastevadelmia
75ml sokeria
0,5dl vettä
1 kpl liivatetta

Vaniljakerros:
3dl kermaa
2rkl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko halkaistuna
1,5dl sokeria
2 liivatetta


Huom! Vadelmakerroksen + vaniljakerroksen tekemisjärjestys riippuu siitä, miten panna cotan haluat tarjota. Jos tarjoat pannacotan suoraan lasista/vuoasta, valmista vaniljaseos ensin. Jos haluat kumota panna cotan, valmista ensin vadelmaseos vuoan pohjalle.

Vadelmakerros:
Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.
Mittaa kattilaan vesi, vadelmat, sokeri.
Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5min.
Siivilöi vadelmaseos. Kuumenna uudestaan höyryäväksi ja sulata liivate sekaan.
Kaada seos annosvuokiin.

Vanilja pannacotta
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään vesimäärään.
Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Käytä mieluiten halkaistua vaniljatankoa, niin saat parhaan mahdollisen pannacotan tehtyä. :) Lisää kattilaan halkaistu vaniljatanko.
Anna pannacotan poreilla kattilassa miedolla lämmöllä noin 15min.
Poista vaniljatanko. Puristele liivatteista vesi pois ja sulata höyryävään kermaseokseen.
Annostele pannacotta annosvuokiin.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

14 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kuulostaa kyllä nyt niiiin hyvältä että huh huh :)Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ai että kuulostaa ja näyttää herkulta. Jos vaikka tämän sais joskus aikaaan ;)

    VastaaPoista
  3. Voi mahdoton, taasen aivan ihanaa herkkua!! Ja niin tyylikkäästi esillä!! Hyvää Ystävänpäivää... se on joka päivä =)

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtavan näkönen setti =o)) Maistuis varmaan mullekkin hei!

    VastaaPoista
  5. Näitä katselisi vaikka koko päivän - ja sitten olisi kai jo ihan valmis haukkaamaan koko 'pannat'! Teet kaunista taidolla ! Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  6. Oi, oi mitä sinä taas olet tehnyt. Nälkä tulee vaikka ruokapöydästä just nousin! Kyllä olet eritaitava!!!
    Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Ääks nää siun annokset on kyllä aina niin kauheen nättejä! :) Ja tosi kivan näkönen toi pannacotta tuollee vinosti.

    VastaaPoista
  8. En sitten ikinä lakkaa ihastelemasta näitä siun taideoteoksiasi! Ja miten kauniisti osaat laittaa ne esille :) Nuo sydämetkin kastikkeessa ovat aivan ihanat<3 Kiinnitin niihin huomiota heti ensimmäisenä.

    Täydellistä : )

    VastaaPoista
  9. Sydämet kastikkeessa on suloisia! Mykistyin, ei, miltei liikutuin. Taitavaa!

    VastaaPoista
  10. Mää oon ihan rakastunut tuohon CCC:hen :D suuri kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  11. Sydämelliset kiitokset kaikille kivoista kommenteista jälleen! <3 :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com