jälkiruoka jäätelö

Mehevä suklaakakku & kotitekoinen vaniljajäätelö

14.54Pahalapsi



Tässä jälkkärissä loksahtivat kyllä paikat kohdalleen täydellisesti. Makujen ilotulitusta herkkusuille, niinsanotusti. Suklaakakku on hieman erilaisella tavalla kypsennettynä mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Koostumus on niin erilainen, ettei sitä voi verrata mihinkään aiempiin leivoksiini. Koostumus on jotain mutakakun ja kuivakakun väliltä. Erittäin kosteaa ja mehevää. Punainen kastike annoksessa on yksinkertaista viskisiirappia. Jostain pitäis ostaa taivutettuja lusikoita, joita käyttää näissä annoksissa. Galliano jäädytettiin lusikassa annoksiin lähes jäätymispisteeseen. Tsiisus mikä herkkulikööri, varsinkin kohmeisena/ jääkylmänä. Nom.

Jäätelön teko ilman jäätelökonetta on ollut monella sivulla esillä. Pystyykö hyvää jäätelöä väsäämään ilman ice creami mashiineja? Voi kyllä pystyy. Kondensoitu maitojäätelö on makunsa puolesta melko lähellä aitoa vanhanajan vaniljajäätelöä. Eikä tässä jäätelössä tarvitse pelätä kiteisyyttä, jäätelö on pehmeää ja samettista.



Mehevä suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl vahvaa kahvia
200g tummaa suklaata
250g voita
5dl sokeria
2 kananmunaa

Pinnalle koristeeksi tomusokeria
vuoan jauhotukseen tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota kaakaojauheella 24cm kakkuvuoka.
Sekoita keskenään kulhossa jauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri.Mittaa kattilaan rasva,kahvi,sokeri ja suklaa.Kuumenna kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet. Kaada suklaaseos hiljalleen kuivien aineiden joukkoon kokoajan tehokkaasti sekoittaen. Lisää taikinaan lopuksi munat. Kaada vuokaan ja kypsennä VESIHAUTEESSA uunissa noin 1h-1,5h.
Vesihauteen saa tehtyä kätevästi syvää peltiä/ vuokaa hyödyntäen. Vuoan pohjalle laitetaan noin 2cm vettä, ja kakkuvuoka asetetaan vesihauteen päälle ritiälle.. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku jää kosteaksi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kookostuilet
( tuile - keksit)

50g voita
85g kookoshiutaleita
85g tomusokeria
25g jauhoja
2 reilun kokoista munanvalkuaista

Ohjeet:
Murskaa kookoshiutaleet hiukan jauhomaisemmiksi blenderissä/ sauvasekoittimella.
Sulata voi sulaksi.
Lisää kookoshiutaleiden joukkoon jauhot ja tomusokeri. Sekoita. Lisää lopuksi valkuaiset hyvin vatkaten ja sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Hämmennä tasaiseksi taikinaksi.
Levitä pellille leivinpaperin päälle teelusikalla ohuita, lehtimäisiä keksejä.
Paista 160 asteessa noin 5min/ kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
Irroita keksit leivinpaperista heti paiston jälkeen ja jäähdyt. Jos haluat kekseistä kaarevia, aseta ne kaulinta vasten heti uunista ottamisen jälkeen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kotitekoinen vaniljajäätelö

1 kpl vaniljatanko
4 rkl vettä
3 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vispikermaa
1dl kondensoitua maitoa
(1tl vaniljalikööriä, esim. galliano)

Ohjeet
Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä hiljalleen vedessä kannen alla noin 10min, vesi ei saa kuitenkaan haihtua.
Vatkaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri sekaan vatkauksen loppuvaiheessa.
Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa silloin kun se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi ympäri.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
Sekoita keltuais-, valkuais- ja kermavaahto varovasti yhteen.
Rapsuttele vaniljatangonpuolikkaista siemenet, ota talteen vaniljavesi ja lisää ne jäätelöseokseen. Sekoita jäätelöön vaniljalikööri ja kondensoitu maito.
Nostele jäätelö sopivaan vuokaan tai astiaan ja laita pakkaseen.
Sekoittele pari kertaa pakastuksen aikana niin saat jäätelöön hienomman koostumuksen.
Anna jäätelön pakastua vähintään 6h, ja tee siitä sitten palloja jälkiruoka-annoksiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Saattaisit kiinnostua myös näistä

21 Suussasulavaa kommenttia

  1. Nyt kyllä iski sellanen herkkunälkä (en toki syönyt karkkia samalla, eeen...) että et voi uskoo :D Tota suklaakakkua on pakko kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  2. Ja tätähän on pakko kokeilla! Siis ihan kaikkia osia, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Ja tuo kakku, näyttääpä melkein itsetehdyltä toffeelta :P onko tuo viskisiirappi itse tehtyä vai jostakin hankittua?

    VastaaPoista
  3. Vau,oletpa taas tehnyt upean herkkujälkkäriannoksen!

    VastaaPoista
  4. Ooh aaah uuuhh! Nam toi suklaakakku! Ehdottomasti PAKKO kokeilla! :D <3

    VastaaPoista
  5. Wau mikä blogi! Sait juri äsken yhden ihailijan lisää.

    VastaaPoista
  6. Voi luoja. Kuolaa alkoi erittyä nolouteen asti. Tuo viskisiiraapi myöskin askarruttaa. Oletko itse loihtinut ja miten? Tai mistä voipi ostaa?

    VastaaPoista
  7. Voi vitsi miten hyvän näkönen jälkkäri! Tekis mieli maistaa, nams. Miten toi viskisiirappi on noin punasta? Niin ja kiitos kommentista ;)

    VastaaPoista
  8. Cookies for teh win! \(^_^)/
    Aivan upeita luomuksia sinulla, kotikokissakin tulin tutkailleeksi noita reseptejä. Pakko tämmöisiä herkkuja on seurailla! ^^

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille ahkerille kommentoineille! ^.^

    Noora: Tuo suklaakakku tuli itellekin ihan hetken päähänpistona, mutta eipä mennyt vesihaudekokeilu ainakaan miulla hukkaan :P herkkuwa.

    Sinttu: Tuo kakku on koostumukseltaan kyllä aivan ihanan mehevää, lähes karkkimaista. Tuo viskisiirappi on itse tehtyä.

    Yaelian: Suuret kiitokset <3

    Henskis: Jos uskaltaudut kokeilemaan, niin kommentoi! ;)

    Paahtaja: Tosi mahtava kuulla, että tykkäät blogistani. Koetan parantaa juttujen laatua aika-ajoin, vaikka postaukset onkin yhä joidenkin kotiäitien mieleen "epäasiallisia".. noo, aina ei voi voittaa :D

    Anna: Mutta kuolaushan on aina sallittua, kunhan ei näppikselle asti valu! Voi mennä siinä sivussa näppis vaihtoon ;o

    Ja yhteisesti teille kaikile, Anna & Mint chocolate & minya: Viskisiirappi on normaalisti väritöntä, mutta halusin annokseen vähän väriä. Elintarvikevärillä siis kikkailin, mut ens kerralla aion laittaa vähäsen vadelmaa siirapin sekaan. Kävisi varmasti ihan tajuttoman hyvin.
    Ja jepa, siirappi on keitetty sokerista + hunajasta + viskitilkkasesta. Maistuu kyllä tosi herkulta suklaakakun kaverina!

    VastaaPoista
  10. Tännepä ilmestynyt taas läjäpäin vastustamattoman kauniin herkullisen näköiseksi aseteltuja herkkuja!
    Juuri tuommoisesta suklaakakusta mie tykkään, joka on kypsä, muttei sitten kuitenkaan.. herkkusuklaakakun täytyy olla NUOSKA, jolta tuo ehdottomasti vaikuttaa!!

    Ainut ällötys tässä annoksessa miulla henk.koht. on tuo Galliano-likööri. Kerran olen erehtynyt sitä maistamaan, ja maku suussa tuntui siltä kuin olisi pureskellut kuusen havuja? :D Yh. Mutta makuasioista ei voi kiistellä :)

    Upeita postauksia tuossa alempaakin.

    NAM.

    VastaaPoista
  11. Tanja: joo oon aivan täysin samaa mieltä tuosta suklaakakusta. Vähän raakana se on parasta! ;)

    Millä tavalla gallianon saa maistumaan kuusen havusilta? Hmm.. sekotatkohan johonkin muuhun likööriin? :S :D Kun gallianohan on sellasta makeaa ja erittäin vaniljaista herkkulikööriä..

    VastaaPoista
  12. Kiitos paahtovanukasselvennöksestä blogissani! :) Oisko siulla vinkata jotain reseptiäkin vai oliko tuo miun käyttämä resepti muuten ok?

    Ja tuosta likööristä, se oli tän näkönen pullo mitä oon maistanu: http://viinikauppa.com/catalog/images/galliano_vanilla.jpg
    Liekkö sitten ollut jotenkin pilaantunut se pullo? En keksi muuta vaihtoehtoa. Oikeesti se maku oli jotain aivan karmivaa... kaukana vaniljasta.
    Jos se todella maistuu vaniljaiselle niin täytynee joskus rohkaistua kokeilemaan uudelleen!

    VastaaPoista
  13. Ihanuuksia olet taas tehnyt ! Basilika-tahnaa jäätelöön en ole mistään taas löytänyt, vain niitä öljyttyjä purkkimössöjä ruokiin. On mentävä kai Milanoon, josta viimeksi sitä löysin jätskiin ja jälkiruokiin. Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  14. Oih mikä ihanuus =o) Sulla on aina niin kauniita annoksia, mahtavaa mahtavaa!!!

    VastaaPoista
  15. Herrkullisen näköistä. =) Kodin ykkösestä muuten löytyy kans niitä taivutettuja lusikoita.

    VastaaPoista
  16. onko suuresti väliä, missä vaiheessa sokeri tulee kakkutaikinaan?

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: Oon ihan täysin unohtanut sen reseptistä!! Argh, kiitos huomautuksesta. :) Sokeri sulatetaan rasvan ja kahvin kanssa yhteen.

    VastaaPoista
  18. kun saatiin selvyys sokerista, niin kokeiluun meni! todella hyvää tuli, ihan älyttömän makeaa ja ihanaa. ja parasta vähän lämmitettynä.. laiskana tarjosin "pelkkien" vadelmien kanssa: toimii! kiitos reseptistä

    VastaaPoista
  19. pakkohan se oli testata tätä suklaakakun ohjetta kun niin maukkaalta vaikuttaa. paistoi kaakkua 1h 10min ja tikulla tökittyäni totesin, että kypsää on kun ei tikkuun tarttunut taikinaa joten äkkiä pois uunista ettei liikaa kypsy. nyt ainoa ongelmani on tuo kakkukupu tiskipöydällä käännettynä ylösalaisin, mutta niin on kakku tiukassa vuoassa ettei suostu tippumaan... veitselläkin jo ronkin reunoja irti mutta tuloksetta :( harmittaa kun niin hyvät on aromit. osaatko sanoa mikä meni vikaan? vuoka kuitenkin hyvin voideltu ja kaakaojauhotettu.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com