Onko joku teistä tutustunut Rosson ihanaan klassikkoon: BBQ kanapizzaan? Pizza sisältää perinteisen pannupizzapohjan, bbq kastiketta, paistettua broileria, sinihomejuustoa ja juustoraastetta. Yksinkertaista ja herkullista! Jos ette halua tukea ketjuravintoloita: TEHKÄÄ PIZZANNE ITSE. Kuulostaa vaikealta, mutta on oikeesti tosi helppoa ja ennen kaikkea maukasta :) Eikä maistu einekselle! *tuulettaa*
BBQ Pizzaan tuleva kastike kannattaa maustaa melko voimakkaasti, koska paksuhko pohja kaipaa mausteisen kastikkeen seuralaisekseen. Ainakin miun mielestä.
Raaka-aineet
5 dl vettä
2 dl maitoa
1 tl sokeria
~2 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
Ohjeet
Pizzapohjat:
Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi mikrossa tai liedellä kattilassa.
Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova.
Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Taputtele kohonnut pizzapohja 20cm kakkuvuokien pohjille tai perhepizzaan 26cm vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja valitsemasi täytteet. Paista uunissa 250 asteessa noin 15min.
~~~~
BBQ kastike pizzaan
raaka-aineet
20g voita
3 rkl worcestershire-kastiketta
6 tippaa tabascoa tai vaihtoehtoisesti 4kpl säilyke jalapenoja
2 rkl puna/valkoviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1dl tomaattipyrettä
3dl vettä
½ dl kotimaista hunajaa
2 kpl sipulia, hienonnettuna
5 kpl valkosipulin kynttä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 kpl laakerin lehti
2 rkl sinappia
1tl suolaa
paprikajauhetta, chilijauhetta.
ohjeet:
Freesaa sipulisilppua voissa tai öljyssä. Lisää tomaattipyre ja anna kiehahtaa. Lisää muut aineet ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä n.1h välillä sekoittaen. Kastikkeeen tulee olla sakeaa. Tarkista lopuksi maku ja siivilöi kastike.
Kanapannupizzan täytteeksi:
(5 -6 pizzaa)
400g broileria [riittää n.viiteen nälkäisen miehen pizzaan ]
150g sinihomejuustoa, maun mukaan voi käyttää myös enemmän/ vähemmän
400g juustoraastetta
250 g ananasta, ananaspaloja tai mieluiten tuoretta nänänästä
Broilerit ruskistetaan ja maustetaan paprikajauheella, chilijauheella ja suolalla + pippurilla.
Käytä mieluiten tuoretta ananasta, näin lopputulos on vieläkin parempi. ^^ Tuoreesta ananaksesta leikataan ohuenohuita pieniä viipaleita. Eli tuoreen ananakset käsittely:
Kuori ananaksen kuori terävällä veitsellä. Poista kanta ja lehtiosat. Leikkaa ananas pitkittäin neljään lohkoon. Leikkaa jokaisesta lohkosta kova keskiosa pois. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Pizzan valmistus:
Taputtele valmistamaasi pohjaa noin 130g 20cm kakku/ piirasvuokaan. Levitä päälle BBQ - soossia ja ripottele päälle paistettua broiskua, sinihomejuustoa muruina, ananasta ja päälle reippaasti juustoraastetta. Paista koko komeutta 250 asteen uunissa noin 15min ja sitten ÄÄNTÄ KOHTI!
on muuten sitten hyvää. Voittaa rosson valmiista eineksistä tehdyt pizzat 100-0. Oikeesti.
Vaihtoehtoinen vihannesversio. ^^Hyvää tääkin, ei siitä pääse yli eikä ympäri.
raaka-aineet:
(riittää öbaut 3 nälkäisen kasvissyöjän pizzaan)
100g herkkusieniä
100g aurinkokuivattua tomaattia
200g sipulia
juustoraastetta
ohjeet:
Viipaloi sienet ja paista kuivalla pannulla ilman rasvaa. Näin ylimääräinen neste haihtuu ja sienistä tulee paremman makuisia. Suikaloi sipuli ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
Käytä kasvispizzaan bbq kastiketta tai vaihtoehtoisesti tavallista tomaattikastiketta. Taputtele pannupizzataikinaa 20cm kakkuvuokaan/ piirasvuokaan ja levitä kastiketta. Ripottele pälle hienonnetut kasvikset, hieman suolaa ja lopuksi juustoraastetta.
Paista 250c / n.15min.
17 Suussasulavaa kommenttia
Kiitos ohjeesta! Aikanaan tuli Rossossaa syötyä ainan just tätä. Nami...nami!
VastaaPoistaNam, maistuis mullekkin!
VastaaPoistaTosissaan "oli kamera kiinni sapuskassa" ;)
VastaaPoistaLuulin noin äkkiä tuota ekaa kuvaa muuksi....... ( krapulapäivänä yleensä pöntössä, ykä ;)
Kun sitten tarkastelin muita kuvia niin tajusin , nam nam siellä olikin ;) Oot aikas mestari loihtimaan ;)
Jokin aika sitten appivanhemmat kantoivat juuri noita Rosson kanapizzoja meille - ensimmäinen ja viimeinen kerta oli sitä suuhun laittaa! Mitä ne on oikein tehneet sille pohjalle, maistui perunajauhoille tai -muusille ja koostumuskin oli likipitäen samanlainen? Itse tehtynä saa kyllä huomattavasti parempaa :)
VastaaPoistaKiitoksia kaikille kivoista kommenteista!!:)
VastaaPoistaPioni, mie söin tätä ennen kasvissyöntiäni (13v viimeksi) melkeimpä jokaisena rossokertana. Vihdoin vaivauduin itse tätä tekaisemaan, ja kyllä muuten kannatti!
Jonna, kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla, on tosi helppotekoista ja erinomaisen hyvvää :)
Marjo: hehe :D joo, niinhän se voi vähän nopealla vilauksella näyttää.
Sinttu, nykyisin rossossa käytetään ihan aina valmispizzapohjaa. En oo viimeseen viiteen/kuuteen vuoteen käynyt rosson pizzaa maistamassa, joten en nykysestä pizzalaadusta tiijä oikeestaan mitään. :D Söin tosiaan tätä kanapizzaa viimeksi viisi vuotta sitten, ja oli silloin kyllä miun lempipizzaa. Kotitekoisena maailman parasta, I promise!
Tätä ohjetta etsin kun en heti nähtyäni tulostanut, joten kiitos ohjeesta. Sunnuntaina pizza kestit ja ajattelin testata ainakin kanapizzaa.
VastaaPoistaTää on sitä mitä rossossa aina tilaan! Jätän tosin auran pois ja tilalle menee ananasta tai mozzarellaa.
VastaaPoistaAikoinani olin rossossa töissäkin ja työkaverit ihmettelivät että mitenkä jaksan JOKA päivä syödä tuota pizzaa, välillä pakosta laittoivat mut syömään jotakin muuta....mut ei auttanut bbq-pizza on ihan parasta! Vielä parempaa bbq-pizzaa saa Tampereelta Napolista! Varsinkin kun laittaa rucolaa PALJON päälle!
Muutenkin kaikki bbq-marinoidut ruuat on parhaita!
Anonyymi: Jos olet testannut ja luet tämän, niin pistähän palautetta mausta :)
VastaaPoistaSokeri: Joo mie tilasin tätä rossosta kanssa aikoinaan, sillon kun söin vielä lihaa. :) Oli kyllä hyvää. Ja on erinomaista itsekin tehtynä! Suosittelen ehdottomasti testaamaan.
Pohjan ohje kaipaa vähän hiomista ja kaikkille jotka kokeilevat, älkää laittako taikinaa paljoA koska se nousee uunissa viellä.
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta. Tänään teen jo toista kertaa, on nimittäin ihan sikahyvää!!!
VastaaPoistaOijoi- Kiitos Kaunis reseptistä!!; sikasikasika-
VastaaPoistahyvää, vaikka olikin kanaa ;D Juu taikinan kans-
sa kannattaa olla varovainen. Itse tein suoraan
uunipellille. Onpahan pidemmäksi aikaa, mitä syö;)
Argh, mulla on nälkä! Pizza maistuis. Jep, olen ihan hullaantunut tuohon boysenmarjahilloon, tulee syötyä kauheesti hilloa vähän kaiken kanssa :D Euroshopperin croissantit ei mitään häävejä kyllä olleet, no sen nyt arvasikin.
VastaaPoistaHyvät on ohjeet. Heti testaamaan.
VastaaPoistaPari kysymystä kuitenkin BBQ kastikkeesta:
1) Reseptin määrillä saa siis kastikeet vain n. 4-5 pizzaan?
2) Jos tekee enemmän kerralla, osaatko sanoa mikä on kastikkeen säilyvyys?
3) Oletko kokeillut kaupallisia bbq-kastikkeita? Ajavatko saman asian? Merkkisuosituksia? Marketeistahan alkaa saada jo aika hyvin erilaisia bbq-valmisteita.
Heippa!
VastaaPoistaKuinka moneen pohjaan toi taikina riittää? Jos esim 26 tai 28cm vuokia?
Juha:
VastaaPoista1. Kastike riittää tosiaan vain 4-5 pizzaan, tuplaa annos jos enemmän tarvitset :)
2. Jos kastiketta tarvitsee säilytellä kauemmankin, niin ois varmasti fiksuinta pakastaa.. Jääkaapissa säilyy ehkä noin viikon?
3. Mie olen muistaakseni käyttänyt joskus HP:n bbq kastiketta pizzassa normaaliin pizzan tomattikastikkeeseen sotkettuna, mutta ei se aivan yhtä hyvää ole kuin tämä itse tehty soossi. Kokeilemisen arvoista kuitenkin!
Anonyymi: On sen verran pitkä aika kun mie olen viimeksi pizzaa tehnyt, mutta noin isojen vuokien kohdalla tämä taikina riittää varmaankin maksimissaan kolmeen 26/28cm pizzaan. Pienissä vuoissa tästä tulee varmaankin about 5-6 pizzaa.
Näyttää ja kuulostaa todella mahtavalta!!Pakko kokeilla viikonloppuna.
VastaaPoistaSitä vain kysyisin että tuleeko bbq kastikeeseen siis 1 dl oikeaa tomaatti pyreetä (siis sitä todella vahvaa) vai tomaattisosetta yms murskaa?
Kyllä tuohon soossiin tuloopi ihan tomattipyrettä. :) Kastiketta keitellään tosiaan melko kauan + 'laimennetaan' muilla aineksilla, joten pyreen vahvuus häviää.
VastaaPoista