jälkiruoka letut ja pannukakut

Parhaat letut | .. ja Perinteinen mustikkapiirakka

23.21Pahalapsi




Ei ihan Hermannin lättyjä

Kesällä on kiva mutustaa välillä ihan perinteisiä herkkuja, kuten esimerkiksi plättyjä ja mustikkapiirakkaa. Ne ovat vain yksinkertaisesti super-hyviä. Miun letut on tosin aina ns. normaalia kotitaloustuntien lettutaikinaa makeampia, inhosin aina niitä mauttomia läppyröitä joita nuorempina väsättiin. Makeampi lettutaikina vaan on enempi lähempänä aorttaa. Kesäisen teeman mukaisesti näiden plättyjen kanssa tarjottiin mansikka-raparperipyrettä ja kermavaahtoa. All covered in dark chocolate! Joskus pitäs taas tehdä Pelle hermannin äitylin plättyjä mantsikkahillolla. Nom.

Paras lettutaikinan ohje
Ainekset (n10 lettuun) :

2 kpl kananmunaa
5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g voita
Paistamiseen 3 rkl voita

Resepti:
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokerit ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista. Sulata lopuksi voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä lettutaikinaan. Anna lettutaikinan levätä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Paista letut voinokareessa kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Paistoaika on muutama minuutti per puoli.




She's my Blueberrypie

Mustikkapiirakan voi tehdä myös nopeutetulla tavalla. Tähän piirakkaan ei tarvinnut vatkata mitään, eikä sitä kyllä mausta silti erottanut. Oikeestaan melkeen näppituntumalla pykäsin tämän piirakan maailmalle, ja oli silti yksi mehevimmistä piirakoista. Hassua.

Mehevä mustikkapiirakka

24-26cm halkaisijan piirakka

Resepti:
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl kermaviiliä tai piimää 
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria
  • pinnalle tuoreita tai pakastettuja mustikoita 
  • koristeeksi tomusokeria
Sulata voi/margariini. Lisää sokeri. Lisää kananmunat, vispaa tasaiseksi.  Lisää kermaviili/piimä samalla vispilällä vispaten. Yhdistä vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi vispilällä. Älä vatkaa, ettei taikina sitkisty. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla kauttaaltaan tai voitele ja korppujauhota vuoka. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita pakastemustikoiden joukkoon hiukan perunajauhoa sitomaan nestettä ja ripottele mustikat piiraspohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 30min. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kera. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Elämä on matka, matkan tärkein tarkoitus: syöminen.
Herkutelkaamme, kyllä ne housun napit antaa vähän periksi!

Saattaisit kiinnostua myös näistä

9 Suussasulavaa kommenttia

  1. tuosta helppoeivatkausta mustikkapiirakasta ois kiva saaha reseptia.

    VastaaPoista
  2. Heippa Ava! :) Kirjoitin reseptin vähäna ikaa sitten kotikokki.nettiin, eli sen löytää tästä linkistä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/191240/Nopea%20mustikkapiirakka

    VastaaPoista
  3. Vau miten hienoja annoksia olet tehnyt.Olet kyllä tosi taitava!

    VastaaPoista
  4. Tosi upeita annoksia taas... pitää kattoa näistä mallia ja joskus yllättää tuo parempipuolisko... ja tietysti lapset ;)

    VastaaPoista
  5. Moi, onko siulla tuon mutakakun ohje jossain saatavilla? Niitähän riittää mutta siun yksilö näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
  6. Kiitokset kommenteista Yaelian ja Pioni! :)

    Reetta:
    Mutakakun ohjeen olen kirjoittanut kotikokoki.nettiin ja se löytyy osoitteesta: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/191206/Mudcake%20/%20mutakakku

    VastaaPoista
  7. Oi, kun suklaisen näköistä suklaakakkua. Vie varmaan kielen mennessään.

    Sen ananasjuoman voi tosiaan tehdä tuoreesta ananaksesta - itse vain laiskuuttani käytin valmiita paloja. :)

    VastaaPoista
  8. Taas on herkku poikineen;) että jaksatkin näiden
    " sörsseleiden " kanssa ,) Ihan kateeksi käy.
    Parsa on aivan nam nam ;)

    VastaaPoista
  9. Aivan mahtavan upeita ja kauniita KAIKKI näistä! Oot taitava :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com