suolainen leivonta voileipäkakut

Voileipäkakku cheddarilla ja kinkulla

6.56Pahalapsi



Tein kaverin syntymäpäiville toiveesta cheddarilla ryyditettyä kinkkuvoileipäkakkua.
Mie oon jotenniin hirmusen mieltynyt voikkareiden tekoon, helppoa, vaivatonta ja saapi säveltää ihan niinkun tykkää. Ja lisäksi kasviksista on mahtavaa väkertää kauniita koristuksia. Alla olevalla ohjeella tehdystä voileipäkakusta tulee miun tekemää (kuvassa olevaa) kakkua isompi. Miulta tilattiin voileipäkakku pienelle 7 hengen porukalle, joten siitä syystä valmistin kakun pienestä paahtoleipäpaketillisesta. Tämän postauksen reseptin ohjeella tulee noin 15 hengen voileipäkakku.

Voileipäkakuissa on muuten myös tekemisen riemun lisäksi se plussa, että täytettä jää aina himpun verran "kotiväelle" syötäväksi. HERKUTTELUUN! Ylimääräisistä paahtiksen päätypaloista saa koottua vaikka perheen miespuolisille edustajille mualiman parhaat iltapalat. ;) Jos kakun kanssa haluaa hifistellä, niin cheddartäytteeseen voi käyttää sattumina myös kovasta cheddarista tehtyjä minimaalisia kuutioita tai cheddaria raastettuna.


Cheddar - kinkku voileipäkakku
Raaka-aineet

24 viipaletta paahtoleipää (1 iso paketti)

cheddartäyte:

150 g cheddarjuustodippiä, loppu purkki viimeistelyyn
1 kpl punainen paprika
1 kpl punainen chili
100 g sipulia
2 kynttä valkosipulia
100 g smetanaa
suolaa

kinkkutäyte:
200 g yrttituorejuustoa
150 g savukinkkua
1 rkl sinappia
3 rkl sinappikurkkurelissiä
reilu kourallinen tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua basilikaa
mustapippuria, suolaa

kostutukseen:
noin 2-3 dl vettä + 3 rkl lihafondia

kuorrutus:
300 g smetanaa
loppu cheddardippi


Ohjeet

Valmista cheddarjuustotäyte.
Pese + Halkaise paprika puoliksi ja poista siemenet.
Kuutioi paprika pieniksi 2mm x 2mm kokoisiksi kuutioiksi
Poista chilistä siemenet ja silppua.
Kuori ja hienonna sipulit.
Sekoita keskenään hienonnettu paprika, chili, sipuli, valkosipulit, smetana ja 150g cheddarjuustodippiä. Mausta suolalla.

Valmista kinkkutäyte:
Hienonna kinkku pieniksi kuutoiksi.
Hakkaa persilja silpuksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, savukinkku, sinappi, kurkkurelissi, persilja, kuivattu basilika ja suolaa + pippuria maun mukaan.

Voileipäkakun kokoaminen:
Leikkaa paahtoleivästä reunat pois.
Sekoita kattilassa keskenään vesi ja lihafondi, anna kiehahtaa.

Aseta muovikelmu n.20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle tai kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle jos haluat. Aseta 6 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. (Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan) Kostuta leivät lihaliemellä.Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle vuorotellen molempia täytteitä ja leipäviipaleita kunnes koko kakun kaikki leivät on käytetty. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros.
Aseta paino voileipäkakun päälle (esim. toinen uunivuoka tai leikkuulauta) ja anna voileipäkakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Nosta voileipäkakku kelmun avulla tarjoilualustan päälle. Leikkaa reunat tasaisiksi sahalaitaisella veitsellä ja siisti tarjoilualustan reunat.

Vatkaa smetana kuorrutusta varten sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Sekoita smetanaan loppu cheddardippi ja lisää hieman suolaa.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille lastan avulla.

Koristele voileipäkakku esim. kinkusta tehdyillä rullilla, salaatilla, granaattiomenalla, cheddarjuustolla..

Saattaisit kiinnostua myös näistä

6 Suussasulavaa kommenttia

  1. Sulla on kyllä aina niin kivoja juttuja. Kuka näitä sun herkkuja aina saa? =)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, ihanaa, ihanaa:) Joskos itsekin saisi jouluksi jotain tällasita aikaiseksi. Mielestäni ei ole voileipäkakun voittanutta!

    VastaaPoista
  3. Hei,
    olen blogiasi jo jonkun aikaa seurannut ja muutamaa reseptiä uskaltautunut jopa itse kokeilemaan ^^ täydeyt pisteet ulkoasusta, asenteesta ja toki ruoista!
    Minulla olisi postaustoive. Olisi kiva kuulla jotain käytännön vinkkejä keittiöhommiin, jotain ammattilaisniksejä :D koska itse olen ihan aloittelija näissä hommissa ja ois kiva tietää, mitkä on yleisimmät mokat mihin maallikko ruoanlaitossa sortuu.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset Paula! Herkkuja saavat nautiskella tuttavat ja perhe lähinnä :)

    Marjo, voileipäkakut on kyllä kahvipöydän kurkoja ;)

    Anonyymi: Paljon kiitoksia! :) Kiva, että ulkoasu on jonkun muunkin kuin vuan miun mieleen. :P Tuo postaustoive on kyllä paras toive aikoihin, ja sen aion toteuttaa ehkä jopa videopostauksen muodossa. Vinks vinks: olen oikeasti tulevalta koulutukseltani kokki, joten kyllä niitä käytännön vinkkejä löytyy tosi paljon ihan oman kokemuksen kautta opittuina ;D

    VastaaPoista
  5. Nämä sun tekeleet on kyllä mielettömiä taideteoksia... Aivan upeita! Hyvällä maulla tehtyjä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kiitos Nina! :) Kiva, että tykkäät.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com