"GOURMET pizza: tuoretomaattikastiketta, savukinkkua, tuoretta ananasta, mozzarellaa, rucolaa.."
Käytiin avopuolisoni Draicin kanssa syömässä Carlintosin "gourmet pizza" - nimisessä ravintolassa Helsingin hotel Glo:ssa. Pizza oli syöneen mielestä hyvää, ja siksipä testasimme sitä kotonakin. :) Itsetehty tuoretomaattikastike antaa pizzalle mahtavasti makua, ja tuore ananas antaa aivan uusia ulottuvuuksia. Kokeile vaikka tavalliseen pizzaan: käytä purkkiananaksen tilalla tuoretta.
Gourmet - kinkkupizza
3-4 pizzaa paksuudesta riippuen
Rapea pizzapohja:
2,5 dl
vettä
1 dl maitoa
0,5 tl sokeria
~1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi mikrossa tai
liedellä kattilassa. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja
alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova. Kohota
taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.1 dl maitoa
0,5 tl sokeria
~1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen siitä kuinka paksuja pohjia aiot tehdä.
Kaulitse pohjat leivinpaperin päälle pellille pyöreiksi, halk. 30-35cm läkkäröiksi. Pohjat ovat sopivan ohuita, kun kädet näkyvät lähes läpi. (paksuus n.1-2mm)
Tuoretomaattikastike:
200 g sipulia
4 kynttä valkosipulia
10ml
öljyä
60 ml tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
chilijauhetta
60 ml tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
chilijauhetta
1dl
vettä
8 kpl
tomaatteja
4 rkl silputtua oreganoa
1rkl tummaa sokeria
Lusikoi kastike pizzapohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Kastiketta voi jäädä myös hieman yli, mutta voit pakastaa lopun ja käyttää seuraavalla pizzakerralla tuoreen kastikkeen tapaan.
Täytteet:
300 g savustettua kinkkua
reilu puolikas tuoretta ananasta
400 g mozzarellaa palana
400 g mozzarellajuustoraastetta
Leikkaa kinkku suikaleiksi. Kuori ananas ja leikkaa ananas pitkittäin
neljäksi lohkoksi. Poista kova keskusta ja leikkaa ananas ohuenohuiksi
viipaleiksi. Leikkaa mozzarellapalasta ohuita viipaleita.4 rkl silputtua oreganoa
1rkl tummaa sokeria
Lusikoi kastike pizzapohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Kastiketta voi jäädä myös hieman yli, mutta voit pakastaa lopun ja käyttää seuraavalla pizzakerralla tuoreen kastikkeen tapaan.
Täytteet:
300 g savustettua kinkkua
reilu puolikas tuoretta ananasta
400 g mozzarellaa palana
400 g mozzarellajuustoraastetta
1 rasia/ pussi
Rucolaa
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ripottele pizzojen päälle mozzarellaraaste. (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.) Ripottele juuston päälle paloiteltua ananasta, kinkkua ja mozzarellaviipaleita. Laita täytettä sopivasti, runsas kourallinen per pizza. Paista uunissa n.5-10min.
Huuhdo rucolat ja pyöräytä niihin hyppysellinen suolaa muoviastiassa.
Tarjoa rucola juuri uunista tulleen pizzan päällä reiluna kekona.
10 Suussasulavaa kommenttia
Siis ihan kuin jotain ravintola-annoksia!!! Tosi hienosti esillepantu! Viittispä ittekkin...
VastaaPoistaOi että on herkullisen näköisiä annoksia. Meillä ei tällaisia tarjota etes juhlissa... ;( Huono kokki mutta minkäs teet.
VastaaPoistaPunasipulikastike menee testaukseen.
Titta: Suurensuuret kiitokset kommentista! :) Ei nää ihan ravintolaruokaa vielä ole, mutta kyllä mie tykkään annoksien visuaalisuuteen panostaa suuresti.
VastaaPoistaPioni: Kiitos! Miun mielestä ois mielenkiintoista nähdä millaisia ruokia siun kaltaiset marsipaani/kakkumestarit tekee ja syö arkena. Kakut ovat aina upeita, ehkäpä ruokakin? :)
Mari Klikkaa broileripastan kuvaa, niin näet kotikokkiin kirjoittamani reseptin :) Vuohenjuusto on ihan vaan paistettu oliviiöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin ja maustettu ripauksella pippuria.
VastaaPoistaTäälä ei pitäis käydä IKINÄ nälkäisenä!! Tuotoksiasi on vaikea katsella täydelläkin vatsalla, mutta näin nälkäisenä tämä on suorastaan kärsimystä!! Aivan mielettömän herkullisen näköistä ja kuuloista!! Sun on kyllä syytä perustaa joku ihan oma herkku gourmee puoti. Sä olet aivan mieletön herkkujen tuottelija! Ja jälleen kerran...tuo asettelu! Sulla on todellakin silmää! Hei kiitos muuten käynnistäsi sivuillani. Se kuva idea niistä toffeista oli tosi kiva eli laita ihmeessä. Hauska nähdä miten upeita sinä niistäkin saat tehtyä. Itselläni on ollut hieman hiljaista blogissa muunmuassa töiden paljouden takia (ei ole enää puhtia töiden jälkeen leipoa), että sivut vaikuttaa suorastaan kuolleelta.Alkuvuodesta/keväästä pitäisi kuitenkin helpottaa, joten mukavaa, ettet sinäkään ole unohtanut ja haudannut blogiani :) Kiitos :)
VastaaPoistaOikein mukavaa joulua myös sinulle :).
VastaaPoistaKiitos <:
VastaaPoistaKuola valuen täällä luen tätäkin postausta. Onneksi on joulu ja ruokaa riittää :D
Hyvää joulua!
ny en voi enää estää itseäni ;__; oot vissiin vahingossa kirjottanu foof etkä food... :x t: mahdoton pilkunnussija..
VastaaPoistamutta todellakin ruokapornoa.. kaikki niin mahtavannnäköstä etten kestä.
Ihania herkkuja!
VastaaPoistaRauhaisaa ja maukasta joulunaikaa!
lool, en oo ees ite huomannu :D
VastaaPoista