liharuoka pikaruoka

Gourmet - kinkkupizza

17.42Pahalapsi





"GOURMET pizza: tuoretomaattikastiketta, savukinkkua, tuoretta ananasta, mozzarellaa, rucolaa.."

Käytiin avopuolisoni  Draicin kanssa syömässä Carlintosin "gourmet pizza" - nimisessä ravintolassa Helsingin hotel Glo:ssa. Pizza oli syöneen mielestä hyvää, ja siksipä testasimme sitä kotonakin. :) Itsetehty tuoretomaattikastike antaa pizzalle mahtavasti makua, ja tuore ananas antaa aivan uusia ulottuvuuksia. Kokeile vaikka tavalliseen pizzaan: käytä purkkiananaksen tilalla tuoretta.

Gourmet - kinkkupizza
3-4 pizzaa paksuudesta riippuen

Rapea pizzapohja:
2,5 dl vettä
1 dl maitoa
0,5 tl sokeria
~1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
 Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi mikrossa tai liedellä kattilassa. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan, riippuen siitä kuinka paksuja pohjia aiot tehdä.
Kaulitse pohjat leivinpaperin päälle pellille pyöreiksi, halk. 30-35cm läkkäröiksi. Pohjat ovat sopivan ohuita, kun kädet näkyvät lähes läpi. (paksuus n.1-2mm)



Tuoretomaattikastike:
200 g sipulia
4 kynttä valkosipulia
10ml öljyä
60 ml tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
chilijauhetta
1dl vettä
8 kpl tomaatteja
  4 rkl silputtua oreganoa
1rkl tummaa sokeria
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä kattilan pohjalla kuumassa öljyssä. Lisää tomaattipyree, suola ja pippuri sekä ripaus chiliä. Kaada vesi sekaan ja keitä muutama minuutti sekoitellen. Nosta pois liedeltä. Silppua tomaatit pieneksi ja sekoita sipuliseoksen joukkoon. Mausta oreganolla ja sokerilla ja ohenna tarvittaessa vedellä. Voit pyöräyttää muutaman kerran sauvasekoittimella, jos haluat kastikkeesta sileämpää.
Lusikoi kastike pizzapohjien päälle ja levitä tasaiseksi. Kastiketta voi jäädä myös hieman yli, mutta voit pakastaa lopun ja käyttää seuraavalla pizzakerralla tuoreen kastikkeen tapaan.


Täytteet:
300 g savustettua kinkkua
reilu puolikas tuoretta ananasta
400 g mozzarellaa palana
400 g mozzarellajuustoraastetta
1 rasia/ pussi Rucolaa 

Leikkaa kinkku suikaleiksi. Kuori ananas ja leikkaa ananas pitkittäin neljäksi lohkoksi. Poista kova keskusta ja leikkaa ananas ohuenohuiksi viipaleiksi. Leikkaa mozzarellapalasta ohuita viipaleita.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ripottele pizzojen päälle mozzarellaraaste. (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.) Ripottele juuston päälle paloiteltua ananasta, kinkkua ja mozzarellaviipaleita. Laita täytettä sopivasti, runsas kourallinen per pizza. Paista uunissa n.5-10min.
Huuhdo rucolat ja pyöräytä niihin hyppysellinen suolaa muoviastiassa.
Tarjoa rucola juuri uunista tulleen pizzan päällä reiluna kekona.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

10 Suussasulavaa kommenttia

  1. Siis ihan kuin jotain ravintola-annoksia!!! Tosi hienosti esillepantu! Viittispä ittekkin...

    VastaaPoista
  2. Oi että on herkullisen näköisiä annoksia. Meillä ei tällaisia tarjota etes juhlissa... ;( Huono kokki mutta minkäs teet.

    Punasipulikastike menee testaukseen.

    VastaaPoista
  3. Titta: Suurensuuret kiitokset kommentista! :) Ei nää ihan ravintolaruokaa vielä ole, mutta kyllä mie tykkään annoksien visuaalisuuteen panostaa suuresti.

    Pioni: Kiitos! Miun mielestä ois mielenkiintoista nähdä millaisia ruokia siun kaltaiset marsipaani/kakkumestarit tekee ja syö arkena. Kakut ovat aina upeita, ehkäpä ruokakin? :)

    VastaaPoista
  4. Mari Klikkaa broileripastan kuvaa, niin näet kotikokkiin kirjoittamani reseptin :) Vuohenjuusto on ihan vaan paistettu oliviiöljyssä kuumalla pannulla molemmin puolin ja maustettu ripauksella pippuria.

    VastaaPoista
  5. Täälä ei pitäis käydä IKINÄ nälkäisenä!! Tuotoksiasi on vaikea katsella täydelläkin vatsalla, mutta näin nälkäisenä tämä on suorastaan kärsimystä!! Aivan mielettömän herkullisen näköistä ja kuuloista!! Sun on kyllä syytä perustaa joku ihan oma herkku gourmee puoti. Sä olet aivan mieletön herkkujen tuottelija! Ja jälleen kerran...tuo asettelu! Sulla on todellakin silmää! Hei kiitos muuten käynnistäsi sivuillani. Se kuva idea niistä toffeista oli tosi kiva eli laita ihmeessä. Hauska nähdä miten upeita sinä niistäkin saat tehtyä. Itselläni on ollut hieman hiljaista blogissa muunmuassa töiden paljouden takia (ei ole enää puhtia töiden jälkeen leipoa), että sivut vaikuttaa suorastaan kuolleelta.Alkuvuodesta/keväästä pitäisi kuitenkin helpottaa, joten mukavaa, ettet sinäkään ole unohtanut ja haudannut blogiani :) Kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Oikein mukavaa joulua myös sinulle :).

    VastaaPoista
  7. Kiitos <:

    Kuola valuen täällä luen tätäkin postausta. Onneksi on joulu ja ruokaa riittää :D

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  8. ny en voi enää estää itseäni ;__; oot vissiin vahingossa kirjottanu foof etkä food... :x t: mahdoton pilkunnussija..

    mutta todellakin ruokapornoa.. kaikki niin mahtavannnäköstä etten kestä.

    VastaaPoista
  9. Ihania herkkuja!
    Rauhaisaa ja maukasta joulunaikaa!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com