Vegaaninen lanttulaatikkko
- 1 kg lanttua
- 1 tl suolaa
- 1 dl korppujauhoja
- 3 rkl tummaa siirappia
- 2 dl soijamaitoa
- 1-2 dl soijakermaa
- ripaus valkopippuria ja muskottipähkinää
- korppujauhoja pinnalle
Keitä lanttupaloja suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi.
Kaada lantut lävikköön ja soseuta ne sauvasekoittimella tai nuijalla.
Turvota korppujauhot soijamaidossa ja lisää ne turvotettuina lanttujen joukkoon.
Lisää soijakermaa sen verran että seos on tasaista muttei ihan juoksevaa. Mausta siirapilla, ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää sekä suolalla.
Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan tai foliovuokaan.
Painele lusikalla pinta aaltomaiseksi ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa 1-1½ h.
0 Suussasulavaa kommenttia