kastikkeet liharuoka

Valkosipuli - katkarapupasta

20.49Pahalapsi


klousappi

Hienommin:
Katkarapuja valkosipuli-kermakastikkeessa, tuoretta rucolaa, oliiviöljyä, tortiglioneja

Joskus pitää miunkin nöyrtyä ja tehdä hieman helppotekoisempaa ruokaa. Katkispasta on melko halpa ruoka, ja ennen kaikkea nopeasti valmistuvaa. Kermakastikkeen voi valmistaa hyvissäajoin, ja kuumentaa sitten lämpimäksi kun ruoka halutaan syödä. Katkaravut lisätään kastikkeeseen/ annokseen viimeisenä, unless you wanna eat bubblegum :'<

Kastikkeeseen tulloo:

2 kpl keltasipulia
4 kynttä valkosipulia
3dl kermaa
1dl vettä
200g ranskankermaa
2tl hunajaa/ siirappia
2rkl hienoksi silputtua tilliä
suolaa, pippuria, voita, paprikajauhetta

Näin tehdään:
Hienonnetaan sipulit + yrtit
Freesataan kattilassa voissa sipulit pehmeiksi
Lisätään paprikajauhe ja hämmennetään
Lisätään kerma +vesi + mausteet
Haudutetaan 10min
Lisätään tilli + ranskankerma ja annetaan kiehahtaa.

Lisäksi tarjosin siis annoksessa keitettyä tortiglioni-pastaa, uunissa paahdettua kokonaista valkosipulia (kuorittuna, tietysti ja hunajassa + voissa pyöräytettynä), huuhdeltua rucolaa + annoksen päälle ripotin hieman oliiviöljyä. Katkaravut pyöräytin vaan kiehuvassa vedessä nopeasti ennen annokseen lisäämistä.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

10 Suussasulavaa kommenttia

  1. Tämä kyllä mulle maistuisi!
    Marjo ;)

    VastaaPoista
  2. Taidanpa tehdä tätä piakkoin, tänään ei voi kun on jo valmiina ruokaa kaapissa, mutta heti huomenissa! kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Marjo, tämä katkispasta on kyllä kieltämättä herkkua :)

    Lessu: testaa ihmeessä, ja kerro mitä tykkäsit! Meillä koko pasta on jo syöty, vaikka tein aika reilun kokoisen annoksen... :D

    VastaaPoista
  4. Totta turiset, Hanna! Sipulikastike on ennen kaikkea todella simppeli valmistaa, ja erittäin hyvääkin :P

    VastaaPoista
  5. aivan mahtavia kuvia sulla... ja ihania juttuja! Täytyykin laittaa listasuosikkeihin! LOVE THIS!! ;)

    VastaaPoista
  6. Paljon kiitoksia kommenteistasi Nina! :)

    VastaaPoista
  7. Vai räkäpastaa... :)
    Ihanaa herkkua, miksiköhän tätä(kään!) ei ole tehty meillä piiiitkään aikaan????

    VastaaPoista
  8. no nyt on tehty tätä :) ja oli TOSI HYVÄÄ <3
    Valmistaessani kastiketta olin kovin epäröivä, kastike ei näyttänyt "houkuttelevalta" mutta oli kyllä sitten tosi hyvää! Nam. Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Nam nam tein sitä jo toiste!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com