alkuruoka juustot

Say cheese! and wine..

16.32Pahalapsi



Kylminä talvi-iltoina on ihana hemmotella itseään ja kumppania hyvällä viinipullolla ja lajitelmalla juustoja. Mie kääriydyin isoon mustaan vilttiin ja nautiskelin noin viikko takaperin juustoilla. Musiikkina soitettiin tosin jotain ihan muuta kuin klassista, hevillä ei häviä. Juustot yhdistettynä viineihin ovat myös loistava lahja/ tuliainen viinin ystäville.


Valitsimme tällä kertaa viinilautasen kaveriksi Ranskalaisen Gigondas L'Hallali Grande Réserve - punaviinin.

"Keskitäyteläinen, melko tanniininen, makean marjainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon yrttinen "

Gigondasin maku oli miun in my opinion hieman metallinen, ehkä jopa pistävä. Paljaaltaan en tätä viiniä joisi, enkä välttämättä kyllä juustolautasellekaan suosittele. Viinin pistävä maku puskee juustojen hennon ja maukkaan maun yli, eivätkä juustot maistu tämän viinin kanssa niin hyviltä kuin muutaman muun viinin. Gigondas sopisi ehkä tuhdin liharuoan kaveriksi?


Juustojen kanssa voi tarjota mainiosti esimimerkiksi patonkia, vesirinkeleitä tai suolakeksejä. Tarjosimme kahta tyyppiä suolakeksejä (paprika + maustamaton) ja tuli todettua, että maustamaton vie voiton. Paprikan makuiset suolakeksit peittävät juustojen omaa makua, ja tekevät viinistä karvaan. Juustoilla herkuttelu on tasapainottelua makean ja suolaisen kanssa.
Lisukkeiksi voi valita myös erilaisia hilloja tai hedelmiä. Hedelmissä tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä esimerkiksi omena ei sovi punaviinin kanssa nautiskeltaviksi. Viinirypäle on varma ja hyvä valinta, mutta kannattaa kokeilla myös päärynöitä (paistettuna), hunajamelonia tai mansikoita. Jos juustolautaseen haluaa hieman ruokaisuutta, voi lautaselle hankkia myös pieniä cocktail pasteijoita. Myös paistettu, miedohkosti maustettu broileri sopii juustojen seuralaiseksi.
Pähkinät sopivat myös hienosti juustolautasen vierelle tarjottavaksi, koska ne korostavat viinin makua. Tällä kertaa valitsimme hunajapaahdettuja pähkinöitä perinteisten suolapähkylöiden sijaan.


osa kheeseistä

Valitsimme juustoiksi lautaselle:
*Pilgrims choise mietoa cheddaria
*Fetajuustoa kuutioina (ei salaattijuusto, huomhuom!)
*Tartare maustettuja cocktail tuorejuustoja annospaloina
*Juustoportin brandy pähkinä-juusto
*Port Salut pehmeä emmental
Lisäksi lautasella tarjottiin kiinteän mustapippurituorejuuston loppupalanen





Saattaisit kiinnostua myös näistä

2 Suussasulavaa kommenttia

  1. mahtavan näkösiä noi Tartare coctailtuorejuustopalat.Missäs niitä myydään?

    VastaaPoista
  2. Kiitos ekku! :) Tartaret on ostettu ihan perus k-supermarketista, täällä paikallisesta melko pienestä marketista.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com