Chilly chilly, wow wow!
Jipii, ensilumet ovat sataneet maahan! :) Toivottavasti eivät ennää sula pois.
Ensimmäisen lumipyryn innoittamana väsäsin jäädytettyä chili-suklaakakkua talvipäiviä lämmittämään. Kakku on erittäin nopeatekoinen, ja maistuu etenkin tulisen ruoan ystäville. Tämä kakku ei ole todellakaan kotiäiti-osaston kamaa, eli suomeksi: Lapset eivät varmasti suostu syömään tätä kakkua tulisuuden vuoksi.
"Chilin tulisuuden aiheuttaa kapsaisiiniksi kutsuttu aine, joka vaikuttaa suun kipuhermojen päätteisiin, ei makuhermoihin. Chilien tulisuutta mitataan yksikössä, jota kutsutaa scovilleksi. Scovillen asteikko alkaa nollasta ja tulisin luotettavasti mitattu chililajike on Naga Morich (Capsicum chinense), josta on mittautettu useampaan kertaan yli 1 000 000 scovillea."
Kuten aiemmin jo totesin, tällä ohjeella tehty chilikakku on tülista. Hot hot! Voin kokemuksesta sanoa, että KÄYTÄ NIITÄ PÄRKELEEN KUMIHANSKOJA chiliä hienontaessa vaikka kuinka ketuttaisi. Nimimerkillä en jaksanut työntää hanskoja käteen- ja hieroin vahingossa silmiä. Tämä tapahtui pitkä aika sitten, sillon kun olin liian itsepäinen kumihanskojen käyttöön. :'D Voi sitä kirvelyn määrää....
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jäähdytetty chilisuklaakakku
RESEPTI:
Pohja:
200 g täysjyvämuroja (hiutaleita)
50g voita
1dl fariinisokeria
Täyte:
5 pientä chiliä
150g vaniljatuorejuustoa
150ml vispikermaa
100g tummaa suklaata
40ml kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
OHJEET:
Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa murot rouheeksi. Sulata voi ja lisää fariinisokerin kanssa murojen joukkoon.
Sekoita muropohja tasaiseksi ja taputtele vuoan pohjalle.
Valmista täyte:
Sulata suklaa mikrossa sulaksi ja jäähdytä.
Poista chileistä siemenet + kanta ja hienonna silpuksi.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sula suklaa, sokeri, chili, kaakaojauhe siivilän läpi, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.
Kaada täyte muropohjan päälle ja anna viilentyä pakastimessa 1h. Tarjoile kylmänä ja koristele esim. chilillä, tomusokerilla, nonparelleillä. Tai jätä koristelematta.
20 Suussasulavaa kommenttia
Chili ja suklaa on mahtava yhdistelmä!!
VastaaPoistaVarmaan tosi hyvää.Likalla on synttärit ens viikolla ni taidetaankin tehdä tätä sekun tykkää tosi tulisesta ja suklaasta vielä :)
VastaaPoistaPaula, kyllä chili ja suklaa käyvät ihan täydellisesti yhteen. =)
VastaaPoistaEkku Jos tosiaan vieraat tykkää tulisesta ja erikoisemmista kakuista, niin tee ihmeessä! Meillä tää kakku meni loppuun yhessä päivässä :D
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta tosiaankaan ei kotiäiti-osastoa ;D Mutta jospa joskus testaan ihan vain miehelleni...
VastaaPoistaPioni, kokeile ihmeessä! ^^ Miekin tein tätä lähinnä miun äijälle, koska se tykkää kovasti tulisista ruoista ja herkuista.
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselta chili-ihanuudelta! Täytyisi testata ihan aikuisporukalla tätä herkkua.
VastaaPoistapsst ois tommone vähänniinku tsili-aiheinen ruokahaaste menossa.. ;)
VastaaPoistaKuulostaa ihan mahtavalta. Chili ja suklaa, nam.
VastaaPoistaT. Ranja
www.ranjan.vuodatus.net
Namskis, toi näyttää tosi hyvältä ja varmasti myös maistuu!! =)
VastaaPoistaTyylikäs kakku ! Hienoja kuvia tuotteista, kuten aina. Ihanaa, kun saan säästellä kipupisteitäni :D
VastaaPoistaTäällä kyllä yx kotiäitee poikkeaa ruodusta ja syöttää chilipöperöitä jälkikasvulle. Toinen niistä varmaan selviäis tästäkin kakusta, kun popsii itsekasvaettuja cayenneja silpää räpäyttämättä. Upee kakku ja esillepano!
VastaaPoistaVarmaan tosi hyvää! Chili sopii yllättävän hyvin leivonnaisiin :)
VastaaPoistaTästä kakustasi tulee se elokuva siitä suklaakaupasta mieleeni; )
VastaaPoistaJos palan voisit mulle laittaa postissa tulemaan.
Kyllä tuo kahvin kanssa olisi elämys......
Chilikahvia juoneena voisin kyllä kakussakin maistella!!!!
Ihan mahtavan herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoistaKuules kun viikonloppuna leipasin minäkin suklaista kaneli-chilikakkua ja äsken sen sitten postasin. Ilmoitin tekeleeni kuukauden haasteeseen ja KÄÄK huomasin haastepostauksesi. Olen tyhmä kun en käynyt aiemmin silmäilemässä muiden osallistujien tuotoksia. Kakkumme eivät onneksi ole ihan samanlaisia, joten rohkenin sen ilmoittaa mukaan kilpaan kuitenkin.. Toivottavasti et ole pahoillasi?
VastaaPoistaMutta vaihtaisin jääkaapissani nököttävän kakunpuolikkaan kernaasti sinun kakkuusi, näyttää nimittäin älyttömän herkulliselta!!
Tätä on kokeiltava!
VastaaPoistaJohanna: Osallistuin siis tällä kakulla haasteeseen ;)
VastaaPoistaRanja: Jos tykkää hieman tulisemmasta ruoasta, niin tämä kakku on ihan takuuvarmasti mieleistä.
Anulilli Tykkäätkö suklaaherkuista? Jos kyllä, niin kokeile jotain ihanaa suklaaherkkua yhdistettynä chiliin :)
Nami- Hiiri Ilmeisesti siekin oot chilisten ruokien ystävä? ;) Suklaa pehmentää ihanasti tuota jaloa paprikalajiketta, ja lopputuloksesta tulee kivan kirpakka.
Okriina Jännä homma, että jotkut lapsetkin tykkäävät tulisesta sapuskasta :) Kaikki miun tuntemat lapsukaiset kun tuntuvat inhoavan kaikkea vähänkin mausteista..
Noora Joo! Kuolasin siun blogissa aikoinaan jotain chili-mutakakkua, ja se roikkuu kanssa tuolla never ending tekolistalla :D
Marjo Pistäsin kaakkua heti postissa tulemaan, jos se olisi mahdollista ;D Jos pistäydyt joskus Joensuussa käymään, niin tuu käväsemään kahvilla.
Yaelian KIIIITOOS! Sie oot ite tuommonen suklaa/ elävän ravinnon mestari, että ei voi kuin vain kumartaa :)
Sitruunainen Eipähän tuo haittaa, että siekin oot tehnyt chilistä kakkua! Chili on niin hyvvää suklaakakussa, että on syytäkin kokeilla ;) Ja tekkeehän tuo kaneli siitä muutenkin erilaisen.
Krisu Testaa ihmeessä! Huomasin, että kakku on etenkin miesten mieleen.
Yyyh mikä inha video. Näen maiskutteluäänistä painajaista ensi yönä.
VastaaPoistaSitruunainen, salad fingers on piirretyistä eniten kurko. ;D
VastaaPoistaTein eilen tuon ohjeen mukaan kakun, tein sen vaan keksipohjaan. Hyvää tuli muutkin tykkäsivät. Kaverilta kyllä sain yhden itse kasvatetun chilin ja lisäksi laitoin vähän ulkomailta tuotua chilijauhetta. Parasta kakku oli sillon, kun se oli aivan kylmää. Ensin kylmää kakkua ja sitten tuli tulisuus esille. Kiitos ohjeesta. :)
VastaaPoista