kääretortut teemakakut

Kyrpäkakku | ( & paras kääretorttupohja )

20.12Pahalapsi


You have pussy, I have dick. So what's the problem? ;D
Toteutin peeeeeniskakun ystäväni Hennin 18v. synttäreille. Toiveiden mukaan, ja hieman kieroutuneemmalla tavalla. Maistuisko pala mulkkua?


Pippeli


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Täydellinen ja paras kääretorttupohja valmistuu näin:

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhe (45ml)
0,8 dl vehnäjauhoja (n.55ml)
0,4 dl perunajauhoja (30ml)
1 tl leivinjauhetta (5ml)

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi kuohkeasi vaahdoksi.
Vaahdon tulee olla todella paksua ja ilmavaa!
Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.

Siivilöi munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti.
Paista 225 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Vahdi kääretorttupohjaa uunin lähellä, älä anna sen palaa.

Kumoa valmis pohja puhtaan LEIVINLIINAN päälle. (ei sokeroida)
Irroita leivinpaperi varovasti ja anna jäähtyä peitettynä.

Käärispohjan ohjeet vaihe vaiheelta:










TADAA! ja valmista on piste com

Täytekakun täytteeksi valmistin suklaamoussea:
*100g vaniljatuorejuustoa
*1dl kermaa
*120g tummaa suklaata
*15ml kaakaojauhetta
*sokeria, vaniljasokeria

-Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki
-Vatkaa kerma ja sekoita sekaan sokerit vatkauksen loppuvaiheessa
-lisää kaakaojauhe siivilän läpi, tumma suklaa ja tuorejuusto.
-Sekoita tasaiseksi

Ja toiseen väliin mansikkamoussea:
*200g pakastemansikoita
*100g vaniljatuorejuustoa (puolpurkkia)
*1dl kermaa
*tomusokeria, vaniljasokeria

-Sulata mansikat täysin suliksi ja anna valua siivilän päällä about 30min, puristele nestettä pois siivilässä. SÄÄSTÄ MEHU pohjien kostutukseen!
-Vatkaa kerma, sekoita sekaan sokerit ja tuorejuusto
-Tilsi sulatetut mansikat lautsella karkeaksi murskeeksi. Lisää kermaseokseen.

Kakun kokoaminen:
Kannattaa varmaan piirtää paperille kyrvän kuva ja leikata käärispohjasta palat erikseen niinkuin mie tein. Kelmun avulla pyörittelin ylijäämäpaloista kivekset ja sitten kokosin kakun kerroksittain tarjoilualustalle. Kostutus mansikkamoussen mansikoitsa irronneella liemellä, johon sekoitin vähäsen sitruunamehua antamaan raikkautta.
Kun kakku on koottu, voi kääretorttupohjaa sipistellä enempi kolmiulotteiseksi sahalaitaisella veitsellä. Ennen marsipaanin levittämistä pintaan kannattaa kakun pinnalle sipaista kerros kermaa tai kevyesti lämmitettyä marmeladia. Myös voikreemi käy.
Ihonvärisen marsipaanin värjäsin käyttämällä beigeä elintarvikeväriä ja hieman vaaleanpunaista. Kun kaulitset marsipaania, tee levystä reilusti kakkua isompi niin ei tarvitse sitten tuskailla liian pienen marsipaanilevyn kanssa. :)


Saattaisit kiinnostua myös näistä

20 Suussasulavaa kommenttia

  1. Oikeen kiva ja onnistuneen kokonen kaveri =)))
    Tykkään erityisestivtosta tattispalasta tirskahtaneesta kuviosta ;)

    VastaaPoista
  2. Voi jestas miten loistava ja nuo mällit...hah..

    VastaaPoista
  3. Hui kauhia kun tämmönen "vanha käpykin" ihan punastuu...Mun pikkutyttö ehti nähdä vahingossa vilauksen ja kommentoi jotain kummallisesta hattivatista... XD

    VastaaPoista
  4. HAHAA :D Tällä kertaa kommentit olikin melekosen suussasulavia XD

    Paula, kyllähän se gjyrpä on kaunis asia ^^

    Rouva V, kyllä tuo jötikkä oli melekonen vonkale :D

    Sirpa: löysä kerma soveltuu hyvin mälliksi

    Carita: Ethän sie mikään vanha käpy vielä ole ;) Hyvä, että tyttö ei tajunnut mikä oikeasti oli kuvassa. " Hei äiti tuommonenhan on iskälläkin!"

    VastaaPoista
  5. on kyllä hieno kakku mutta mulla ei ainakaa houkuttelis yhtään maistamaan.. jotenki ällöttää mutta varmaan ollu huippu kakku synttäreille!! varmaan saanu hyvät naurut.. :D

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, kyllä kyrrrrpä maistuu herkulliselta ;D Mutta ajatuksena vähän oudohko kakku kyllä.

    VastaaPoista
  7. Huh! Loistavasti toteutettu gjyrpsä :)

    VastaaPoista
  8. Hheeehehehe ihan loistava kyllä!!! :D Varmaa hauskaa ollu tehdessä :D Sit kysyit siitä vadoffeesta, minä ainakin tykkäsin ja kyllä iskäkin santsas ku tosiaa oli isänpäiväkakkuna. Se on kyllä makeeta että minun (tosi makeaan) makuun vois kyllä banaani olla liian äitelää mut marjoista tulee kyl varmasti hyvvää! :)

    VastaaPoista
  9. Marina: Kiitos! :)

    Noora, oli kyllä ihan helevetin hauskaa :D Ainakin sai toteuttaa pitkästä aikaa kivan ja erilaisen kakun. (sellasen, jota ei ihan jokaisessa blogissa olekaan ;) Pitää pitää tuo -offee mielessä, ja testata vaikka vatuilla :P

    VastaaPoista
  10. Vautsi vau, melkonen mela;)
    Kyselit vaahtokarkeista blogissani, uskon kyllä että säilyvät useamman viikon huoneenlämmössä. Ja mun mielestä maku ja rakenne vaan parani viikon säilytyksellä!

    VastaaPoista
  11. hih, ihan loistava sopivalle porukalle!! Mä luulen, että tuota "roiskahdus-palaa" en olisi halunnut maistaa, mutta ehkä muuten, jos ei muuten niin silmät kiinni:)

    VastaaPoista
  12. Oijoi ihan mahtava kakku, kerrankin jotain omaperäisempää :D Saattais tosin vanhemmat ihmiset järkyttyä jos vaikka mummun 70-vuotispäiville tekis tällaisen.

    VastaaPoista
  13. Kerrassaan upea! Todella!
    Sitäkin hauskempaa oli katsella miten tätä olet tehnyt, sillä itse sain juuri tilauksen vastaavasta kakusta. Katsotaan, onnistunko lähellekään yhtä hyvin kuin sinä olet onnistunut. Tosi hieno!

    VastaaPoista
  14. Heh, noniin, kaikkea sitä näkeekin kakkuna! :D

    Eräs tuttava kysyi miulta kerran että olisko mahdollista tehdä naisen elimistä kakkua. Tuumin että kaipa tuo onnistuisi, mutta ei ole vielä tähän päivään mennessä tullut tilausta moisesta. Heh..
    Outoja mieltymyksiä ihmisillä, syödä elimiä kakkuina! :P

    VastaaPoista
  15. Melkoinen kakku ja ei sovi mittatikuksi kuin hyvän itsetunnon omaavalle miehelle ;)
    Niin, ei se aito varmasti lautasella mukava olisikaan.....ainakaan kahvin kera ; )

    VastaaPoista
  16. Kiitosta vaan kaikille kommentoineille ;D

    VastaaPoista
  17. http://farm4.static.flickr.com/3201/2373433720_7d1c41090a.jpg

    http://www.foundshit.com/images/nokian-cake.jpg

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com