chili hyytelökakut

Chili- suklaakakku

12.06Pahalapsi



Chilly chilly, wow wow!
Jipii, ensilumet ovat sataneet maahan! :) Toivottavasti eivät ennää sula pois.
Ensimmäisen lumipyryn innoittamana väsäsin jäädytettyä chili-suklaakakkua talvipäiviä lämmittämään. Kakku on erittäin nopeatekoinen, ja maistuu etenkin tulisen ruoan ystäville. Tämä kakku ei ole todellakaan kotiäiti-osaston kamaa, eli suomeksi: Lapset eivät varmasti suostu syömään tätä kakkua tulisuuden vuoksi.


Kakun pohja on mukavan rapea ja tehty täysjyvämuroilla. Murojen päällä täyteläisen tulinen chilitäyte, johon laitoin vaniljan makuista tuorejuustoa (sunnuntai) , kermavaahtoa, chiliä hienonnettuna ja sulaa suklaata. Huomasin noita tuorejuustoja vertaillessa, että paikallisella tokmannilla nuo sunnuntain maustetut leivontatuorejuustot ovat kilohinnaltaan maustamattomia juustoja halvempia. Ja tuo vaniljatuorejuusto soveltuu makunsa puolesta loistavasti leipomuksiin.

Käytin tähän cakeen chilejä reilu 20g. Chilit olivat tulisuudeltaan noin keskiluokkaa, mutta eivät kuitenkaan yhtä mietoja kuin ne kaupan perus punaiset chilit. En suosittele käyttämään niitä, vaan osta mieluummin TULISEMPPII ;) Käytin 3kpl pieniä vihreitä chilejä, 3kpl punaisia pieniä chilejä ja palan habaneroa. Veikkaan, että nuo markettihabanerot eivät ole aivan yhtä tulisia kuin tulisimmat habanerot.

"Chilin tulisuuden aiheuttaa kapsaisiiniksi kutsuttu aine, joka vaikuttaa suun kipuhermojen päätteisiin, ei makuhermoihin. Chilien tulisuutta mitataan yksikössä, jota kutsutaa scovilleksi. Scovillen asteikko alkaa nollasta ja tulisin luotettavasti mitattu chililajike on Naga Morich (Capsicum chinense), josta on mittautettu useampaan kertaan yli 1 000 000 scovillea."

Kuten aiemmin jo totesin, tällä ohjeella tehty chilikakku on tülista. Hot hot! Voin kokemuksesta sanoa, että KÄYTÄ NIITÄ PÄRKELEEN KUMIHANSKOJA chiliä hienontaessa vaikka kuinka ketuttaisi. Nimimerkillä en jaksanut työntää hanskoja käteen- ja hieroin vahingossa silmiä. Tämä tapahtui pitkä aika sitten, sillon kun olin liian itsepäinen kumihanskojen käyttöön. :'D Voi sitä kirvelyn määrää....


-------------------------------------------------------------------------------------------------


Jäähdytetty chilisuklaakakku

RESEPTI:

Pohja:
200 g täysjyvämuroja (hiutaleita)
50g voita
1dl fariinisokeria

Täyte:
5 pientä chiliä
150g vaniljatuorejuustoa
150ml vispikermaa
100g tummaa suklaata
40ml kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

OHJEET:
Vuoraa 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa murot rouheeksi. Sulata voi ja lisää fariinisokerin kanssa murojen joukkoon.
Sekoita muropohja tasaiseksi ja taputtele vuoan pohjalle.

Valmista täyte:
Sulata suklaa mikrossa sulaksi ja jäähdytä.
Poista chileistä siemenet + kanta ja hienonna silpuksi.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sula suklaa, sokeri, chili, kaakaojauhe siivilän läpi, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada täyte muropohjan päälle ja anna viilentyä pakastimessa 1h. Tarjoile kylmänä ja koristele esim. chilillä, tomusokerilla, nonparelleillä. Tai jätä koristelematta.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

20 Suussasulavaa kommenttia

  1. Chili ja suklaa on mahtava yhdistelmä!!

    VastaaPoista
  2. Varmaan tosi hyvää.Likalla on synttärit ens viikolla ni taidetaankin tehdä tätä sekun tykkää tosi tulisesta ja suklaasta vielä :)

    VastaaPoista
  3. Paula, kyllä chili ja suklaa käyvät ihan täydellisesti yhteen. =)

    Ekku Jos tosiaan vieraat tykkää tulisesta ja erikoisemmista kakuista, niin tee ihmeessä! Meillä tää kakku meni loppuun yhessä päivässä :D

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta tosiaankaan ei kotiäiti-osastoa ;D Mutta jospa joskus testaan ihan vain miehelleni...

    VastaaPoista
  5. Pioni, kokeile ihmeessä! ^^ Miekin tein tätä lähinnä miun äijälle, koska se tykkää kovasti tulisista ruoista ja herkuista.

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa herkulliselta chili-ihanuudelta! Täytyisi testata ihan aikuisporukalla tätä herkkua.

    VastaaPoista
  7. psst ois tommone vähänniinku tsili-aiheinen ruokahaaste menossa.. ;)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa ihan mahtavalta. Chili ja suklaa, nam.

    T. Ranja
    www.ranjan.vuodatus.net

    VastaaPoista
  9. Namskis, toi näyttää tosi hyvältä ja varmasti myös maistuu!! =)

    VastaaPoista
  10. Tyylikäs kakku ! Hienoja kuvia tuotteista, kuten aina. Ihanaa, kun saan säästellä kipupisteitäni :D

    VastaaPoista
  11. Täällä kyllä yx kotiäitee poikkeaa ruodusta ja syöttää chilipöperöitä jälkikasvulle. Toinen niistä varmaan selviäis tästäkin kakusta, kun popsii itsekasvaettuja cayenneja silpää räpäyttämättä. Upee kakku ja esillepano!

    VastaaPoista
  12. Varmaan tosi hyvää! Chili sopii yllättävän hyvin leivonnaisiin :)

    VastaaPoista
  13. Tästä kakustasi tulee se elokuva siitä suklaakaupasta mieleeni; )
    Jos palan voisit mulle laittaa postissa tulemaan.
    Kyllä tuo kahvin kanssa olisi elämys......
    Chilikahvia juoneena voisin kyllä kakussakin maistella!!!!

    VastaaPoista
  14. Ihan mahtavan herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  15. Kuules kun viikonloppuna leipasin minäkin suklaista kaneli-chilikakkua ja äsken sen sitten postasin. Ilmoitin tekeleeni kuukauden haasteeseen ja KÄÄK huomasin haastepostauksesi. Olen tyhmä kun en käynyt aiemmin silmäilemässä muiden osallistujien tuotoksia. Kakkumme eivät onneksi ole ihan samanlaisia, joten rohkenin sen ilmoittaa mukaan kilpaan kuitenkin.. Toivottavasti et ole pahoillasi?

    Mutta vaihtaisin jääkaapissani nököttävän kakunpuolikkaan kernaasti sinun kakkuusi, näyttää nimittäin älyttömän herkulliselta!!

    VastaaPoista
  16. Johanna: Osallistuin siis tällä kakulla haasteeseen ;)

    Ranja: Jos tykkää hieman tulisemmasta ruoasta, niin tämä kakku on ihan takuuvarmasti mieleistä.

    Anulilli Tykkäätkö suklaaherkuista? Jos kyllä, niin kokeile jotain ihanaa suklaaherkkua yhdistettynä chiliin :)

    Nami- Hiiri Ilmeisesti siekin oot chilisten ruokien ystävä? ;) Suklaa pehmentää ihanasti tuota jaloa paprikalajiketta, ja lopputuloksesta tulee kivan kirpakka.

    Okriina Jännä homma, että jotkut lapsetkin tykkäävät tulisesta sapuskasta :) Kaikki miun tuntemat lapsukaiset kun tuntuvat inhoavan kaikkea vähänkin mausteista..

    Noora Joo! Kuolasin siun blogissa aikoinaan jotain chili-mutakakkua, ja se roikkuu kanssa tuolla never ending tekolistalla :D

    Marjo Pistäsin kaakkua heti postissa tulemaan, jos se olisi mahdollista ;D Jos pistäydyt joskus Joensuussa käymään, niin tuu käväsemään kahvilla.

    Yaelian KIIIITOOS! Sie oot ite tuommonen suklaa/ elävän ravinnon mestari, että ei voi kuin vain kumartaa :)

    Sitruunainen Eipähän tuo haittaa, että siekin oot tehnyt chilistä kakkua! Chili on niin hyvvää suklaakakussa, että on syytäkin kokeilla ;) Ja tekkeehän tuo kaneli siitä muutenkin erilaisen.

    Krisu Testaa ihmeessä! Huomasin, että kakku on etenkin miesten mieleen.

    VastaaPoista
  17. Yyyh mikä inha video. Näen maiskutteluäänistä painajaista ensi yönä.

    VastaaPoista
  18. Sitruunainen, salad fingers on piirretyistä eniten kurko. ;D

    VastaaPoista
  19. Tein eilen tuon ohjeen mukaan kakun, tein sen vaan keksipohjaan. Hyvää tuli muutkin tykkäsivät. Kaverilta kyllä sain yhden itse kasvatetun chilin ja lisäksi laitoin vähän ulkomailta tuotua chilijauhetta. Parasta kakku oli sillon, kun se oli aivan kylmää. Ensin kylmää kakkua ja sitten tuli tulisuus esille. Kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com