Szia! Mizu?
Oletko maistanut madeleineja, vai käsitätkö sanan Madeleine kadonneena pikkutyttönä?
Itse olen maistanut madeleineja viimekerran pikkutyttönä paikallisessa kahvilassa, ja nyt tartuin viimein toimeen ja valmistin madeleineja itse. Tosi helppoja valmistaa, ja ovat erinomaisen hyviä!
Tein ison taikinamassan ja jaoin sen useampaan osaan. Perinteiset madeleinet sisältävät sitruunan kuorta, joten tein niitä isoimman osan. Lisäksi tein hasselpähkinän makuisia madeleineja ja suklaisia versioita. Tosi kivaa vaihtelua!
Meinasi kyllä itku päästä, kun joutui olemaan ilman kameraa pidempään kuin viikon. Siksi pitkä pitkä tauko päivityksessä! Ja Unkarin matka toki hidasti myöskin päivittelytahtia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Madeleine – Leivokset ( keksit )
raaka-aineet:
raaka-aineet:
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita
1 sitruunan raastettu kuori
6 palaa fazerin sinistä suklaata raastettuna
0,25dl kaakaojauhetta
0,25dl kaakaojauhetta
0,25 dl hasselpähkinää jauheena
manteliaromia
ohjeet:
manteliaromia
ohjeet:
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot ja lisää massaan varovasti puhtain käsin sekoittaen.
- Jaa massa kolmeen osaan.
- Sekoita yhteen osaan taikinaa fazerin raastettu fazerin sininen ja kaakaojauhe sekä 1/3 voista. Lisää toiseen osaan taikinasta jauhettu hasselpähkinä, manteliaromia pari tippaa ja 1/3 voista.
- Lisää raastettu sitruunan kuori ja voisula lopputaikinaan, sekoita varovasti joukkoon.
- Laita massa pursotinpussiin (ilman tyllaa) ja pursota tai nostele sitä vuokiin.
- Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla vuoissaan. Irrota madeleinet varovasti ja paista seuraava satsi.
Koristele madeleinet sihtaamalla tomusokeria päälle.
22 Suussasulavaa kommenttia
En ole koskaan maistanut madelaineja ja ihan pakko tunnustaa, minulle tulee mieleen nimestä naapurimaan prinsessa..ainoastaan. Näitä voisi kyllä prinsessoille tarjoilla, niin kauniita ovat. Ihanat vaihekuvat.
VastaaPoistaIhastuttava annos!
VastaaPoistaEn ole minäkään koskaan tuollaisia herkkuja maistanut. Näyttävät ihanilta, varmaan myös maistuvat.
VastaaPoistaNo juu, taas tämmönen ihana annos :) Saispa ton lautasen (ja päällisineen tietty) ;)
VastaaPoistaOnpa taas kaunis annos ja houkuttelevia madeleineja.
VastaaPoistaEn ole kyllä maistanut, mutta tiesin jopa mitä ne ovat. Eläköön Larousse!
VastaaPoistavau mitkä vuuat hyvvee pääsiäistä
VastaaPoistaTäälä on taas niin kauniisti esille laitettuja ja varmasti herkullisia tarjoiluja.Sinä se osaat! Itse en madelaineja ole ikinä maistanutkaan. Hyvää pääsiäistä!
VastaaPoistaJoo itsekkin kyllä hurahdin pannacottien maailmaan kun tein ensimmäistä kertaa ! :D Joo toi valkosuklaalla maustettu vois ollakkin hyvä, vois joskus kokeilla...hienoja madeleineja muutes ;3
VastaaPoistaHerkullisen ja kauniin näköisiä!
VastaaPoistaKauniisti olet asetellut!
Kiitos kommentista :D Ei kyllä ollu arnoldsin spinnyt mielessä ku koristelin, en oo nimittäin niitä nähny xD Täällä takapajulassa ei oo arnoldsin kahvilaa..
VastaaPoistaHyvännäkösiä madeleine-leivoksia :D Mitäs sie Unkarissa teit? Iha lomailemassa vaa?
Voi luoja mä rakastan näitä sun kuvia!!!
VastaaPoistaMaddyt on jääny maistamatta, ei ole koskaan ollut edes tarjolla missään... Nämäkin ovat mulla jossakin "kokeilulistan" perällä...Ehkä joskus pääsen sinne asti..
Herrrrkullisen näkösiä, en oo minäkään vielä päässyt koskaan maistamaan.. Noh, ehkäpä joskus.. :) Hyvää pääsiäistä! :)
VastaaPoistaJoo, sitä se myös oli. Kummasti antaa ihan parikolme pientä patukkata makua isompaankin loodaan. Nämä on kyllä myös herkullikkaan näköisiä ja kauniitakin vielä. Meikäläinen voi vain haaveilla esteettisestä puolesta, kun yleensä ei malta panostaa moisiin :D Suuhun se menee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin!
VastaaPoistaKiitos! Herkkua tuo omppupiirakka olikin ;) Mä ainakin oon ihan hulluna omppupiirakoihin, varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.
VastaaPoistaAi oot marinointiin käyttäny calvadosta! Varmasti hyvää siihenkin tarkoitukseen. Tuohon omenapiirakkaan se ainakin sopi kuin nenä päähän.
Mäkin haluisin kokeilla näitä madeleineja joskus! Ei vaan ole noita ihania muotteja :( Huoh. Joskus jos sellaiset käsiini saan ni varmasti kokeilen, ovat niin herkun näköisiä :)
Voi mitä herkkuja.. :P
VastaaPoistaTäällä on pakko kuolaa pyyhkästä.. :D
Mukavaa pääsiäistä Sinullekin.
Oi oi, mitä ihania pikku herkkuja täällä onkaan. En ole koskaan maistanut Madeleine-leivoksia eli en myöskään ole niitä leiponut... pitäisiä testata!
VastaaPoistaMukavaa pääsiäistä!!
Hei nyt on ihan pakko linkittää sut ! Sano jos se ei käy niin poistan muttakun täällä sun blogissas on kaikkee niin hyvää, nams! Keväistä pääsiäistä!
VastaaPoistaIhanan näköisiä madeleineja!! Olen itsekkin näitä monesti kattellut mutta kun muotteja ei ole... =)
VastaaPoistaKiitokset vaan kaikille kommenteista, ja myöhästyneet pääsiäiset kaikille joille en ole sitä muistanut toivottaa!!
VastaaPoistaTuulia: Olin unkarissa kilpailemassa kokkikisoissa ;) koulun kanssa. eipä siitä sitten enempää...
Voi NAM!
VastaaPoistaOvatpa kivan ja kauniin näköisiä! :) Ja varmaan myös herkkuakin... missähän pimennossa olen elänyt kun en ole ennen näitä nähnyt?!
VastaaPoista