aamupalat hampurilainen

Thö yyberest vegaaniruokien postaus II leivontaa, reseptejä

17.55Pahalapsi




Niinku.
Tässäpä teille pupujen ruokaa!

Aamupaloja:

  • Pinkki aamupala prinsessatytölle
  • Vegaanin herkkuaamupala
Jottai pääruokatyyppisiä:
  • Carrot hunterin metsästäjän voileipää (ex. kiväärijuntin voikkarit)
  • Subwayn makeaa sipulikastiketta (myös subit tulossa joskus, huom. joskus)
  • Meatless minced meat = lihatonta jauhelihaa seitanista
  • Ruishampurilaisateria (HESBURGER! or not)
  • Nopea Quinoa - porkkanapata tai joku muhennos
  • Munaton munakas kikherneistä = kikhernejauhosta

Ja ettei unohdu makea osa, Desserts :
(pitäähän nälkäisen vegaanin makeita jälkiruokiakin mussuttaa AINAKIN pääsiäisenä)

  • kermahunnutettu kaakao
  • vegaaniset vähänniinku - rahkapullat (no ok, sitruunapullat vaikka sitte, tai pääsiäispulla)
  • vaniljavaahto mämmijälkkäri
  • Marjapai = marjapaistos taikinakuoressa


    Pulla vie pullan luo. Pullaposki.
    Tukehdu pullaas.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gucci prada yves saint laurent ron jeremy playboy ananas




Pikkuprinsessan pinkki aamiainen 

Raaka-aineet
1 pss elovena pussipuuroa
kourallinen mansikoita
70 g ananasta
0,5 prk yosa juotavaa
punaherukkajuomaa
ananaksen mehu
mansikkamehutiivistettä

1 kpl ruisleipää
pari palaa paprikaa
salaattia
keiju sinistä margariinia tai
sinappia

1 kpl omena

Ohjeet
Valmista puuro pussin ohjeen mukaan.
Kuumenna puuroa mikrossa sen aikaa että hiutaleet turpoavat, lisää kuumaan puuroon yosa-juoma ja mansikat. Lisää ananas.

Valmista mansikkamehu tiivisteestä ja lisää mansikkamehuun ananaspurkin ananasmehu.

Paahda ruisleipä rapeaksi ja lisää päälle sinappi, paprika, salaatti.

Kuori omena.

Nauti aamupala hyvän kirjan tai lehden kanssa!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Vegaaninen aamupala
Raaka-aineet

2 kpl kiiviä
1 kpl omenaa
1 kpl appelsiini
pari kourallista viinirypäleitä
n.200 g tuoretta ananasta
sitruunamehua ja sokeria

ruisleipää
ituja
ketsuppia
atrian kevyt perunasalaattia
salaattia

1 kpl yosa-jogurttia (marja)
pakastettuja mustikoita

mehua ja jääpaloja

Ohjeet
Hedelmäsalaatista riittää n.4:ään aamiaiseen.
Kuori omena , appelsiini, ananas ja kiivi.
Pese viinirypäleet hyvin.
Hienonna hedelmät n.1cm x 1cm kokoisiksi kuutioiksi, puolita viinirypäleet.
Sekoita keskenään astiassa ja lisää n.2rkl sitruunamehua ja n.1rkl sokeria.
Aseta hedelmäsalaatti tarjoiluastiaan.

Paahda leivät ja voitele ne kuumina sinisellä keijulla tai ketsupilla.
Tarjoile leipien päällä ituja, salaattia ja atrian vegaanista perunasalaattia.

Lisää marjayosaan hieman pakastettuja mustikoita.

Lisänä mehua jääpaloilla!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Laineileva puuro ja muotopuoli pythagoraan lause



Another aamupala : toast , yosa "fondyy" , mansikkapuuro
Raaka-aineet
2 palaa paahtoleipää
1 kynsi valkosipulia
kurkkua ohuina viipaleina
atrian kevyttä vegaanista perunasalaattia
sinistä keijua

1 pss elovena maustamatonta puuroa
2 rkl ruisleseitä
sokeria maun mukaan
pakastemansikoita
mansikkahilloa
sitruunaa

sekalaisia hedelmiä
kuutioina, esim. melonia,
ananasta ,omenaa, papaijaa

1 prk yosaa tai suklaavanukasta herkutteluun

Ohjeet
Valmista puuro pussin ohjeen mukaan, mausta sokerilla + suolalla ja sekoita puuroon ruisleseet. Lisää joukkoon kohmeisia mansikoita ja mansikkahilloa.
Purista lopuksi puuron päälle hiukan sitruunaa.

Valmista toastit: Hienonna valkosipuli ja kurkku ohuenohuiksi lastuiksi.
Paahda paahtoleivät ja voitele leivät sinisellä keijulla. Asettele toiselle paahtoleivälle ensin valkosipulisiivut, kurkkusiivut ja perunasalaatti.
Paina toinen paahtoleipäpuolisko tiukasti toisen päälle.
Leikkaa kolmioiksi.

Valmista hedelmädippi: Hienonna hedelmät kuutioiksi ja asettele kauniisti yosan tai vegaanisen suklaavanukkaan kanssa samalle lautaselle.

Nauti aamupala hyvässä lehdessä tai lehden kanssa!


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kax tikkua ristissä



Metsästäjän voileivät:
Raaka-aineet

4 kpl porkkanapihviä (apetit pakaste)
atrian kevyt punajuurisalaattia (kananmunaton, maidoton)
8 viipaletta vaasan täyshyvät- leipää
tomaatteja, viinirypäleitä,
kiinankaalia
sweet chili-kastiketta

Sienikastike

200 g metsäsieniä (esim.
kanttarelli, suppilovahverot,
herkkutatit..)
1 kpl keltasipuli
1 prk soijakermaa
sinistä keiju-margariinia
reilusti tuoretta persiljaa
loraus tummaa siirappia
suolaa

Ohjeet
Valmista metsäsienikastike:
Käristä metsäsienistä ylimääräinen neste kuivalla pannulla ja haihduta neste.
Hienonna keltasipuli silpuksi.
Lisää ei-vetisten sienien joukkoon nokare keijua, ja lisää sipulisilppu.
Kuullota sipulit kullankeltaisiksi.
Lisää suojakerma ja hauduta miedolla lämmöllä n.10 minuuttia/ kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Lisää kastikkeen joukkoon reilusti tuoretta persijljaa silputtuna ja mausta suolalla + lorauksella tummaa siirappia.

Kokoa annokseen salaatti kiinankaalista, sweet chili kasitkkeesta, viinirypäleistä ja tomaattisiivuista.
Lämmitä pihvi haluamallasi tavalla: uunissa, pannulla tai mikroaaltouunissa.
Paahda leivät ja sivele leiville punajuurisalaattia.
Aseta pihvi leivälle ja pihvin päälle reilusti metsäsienikastiketta.
Nauti!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yks vegesubi, kiitti


Subwayn makea sipulikastike
Raaka-aineet
1,5 dl maissisiirappia tai vaaleaa
siirappia
1 kpl sipuli
1rkl punaviinietikkaa
2 tl valkoviinietikkaa
1,5 tl balsamicoa
1,5 tl ruskeaa sokeria ta
fariinisokeria
1 tl vehnäjauhoja
1/2 tl sitruunamehua
1/5 tl unikon siemeniä
n.0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus valkosipulijauhetta

Ohjeet

Sllppua sipuli hienoksi silpuksi.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumennna kiehuvaksi.
Hämmennä seosta n.5 minuutin ajan seoksen kokoajan kuplien.
Soseuta kastike ja siivilöi tiheän siivilän läpi.
Tarkista maku ja säilytä viileässä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilman teräsuojaa ois menny sormetkin




Kärvennetty muka- jauheliha ja mukajauhelihainen kastike



Seitan - jauheliha
Raaka-aineet
4 dl gluteenijauhoa
1 dl kikpapujauhoja
1 dl soijajauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
3 dl vettä
1 tl paprikajauhetta

Mausteliemi:
0.3 dl balsamiviinietikkaa
0,3 dl soijakastiketta
0,3 dl siirappia
1 kokonainen valkosipuli
0.15 dl kasvisliemifondia
vettä sen verran että peittyy

Ohjeet
Valmista seitantaikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy, soijakastike, mausteet ja vesi toisessa kulhossa.
Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää nesteseos vähitellen kuoppaan. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi.
Vaivaa vähintään 5 minuuttia. Mitä enemmän seitania vaivaa, sitä parempi sitko siinä on.

Leikkaa seitan viipaleiksi ja asettele ne alustalle erilleen toisistaan.
(viipaleet tarttuvat toisiinsa.) Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.

Kuori valkosipuli ja paina jokaista kynttä veitsellä lappeellaan niin että kynnet litistyvät hieman.
Aseta ne kattilaan ja mittaa kattilaan kaikki mausteliemen ainekset, sekä vettä sopivasti.(n.1l tai enemmän) Kuumenna liemi kiehuvaksi ja upota siihen seitanpalat. Sekoita kevyesti, jotta palat irtoavat toisistaan. Keitä 30 minuuttia.

Valuta seitanpalat hyvin. Kun palat ovat jäähtyneet, painele niistä kaikki irtoava neste pois.

Jauha palat lihamyllyssä tasaiseksi "jauhelihaksi".
Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista jauheliha todella ruskeaksi (!!) kokoajan hämmentäen ja "naputellen" jauhelihaa lastalla tai vastaavalla murumaisemmaksi.
Jauheliha on valmista käytettäväksi kun se on kuivaa ja murumaista. Mausta jauheliha voimakkaammin kuin tavallinen jauheliha, käytä reilusti yrttejä, soijakastiketta tai valmiita mausteseoksia. :)
Jauheliha kostuu kastikkeissa tms. käytettäessä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Roiskase paprikajauhetta jooko


Ruishampurilainen kotona

Raaka-aineet
ruisleipää
soijarouhepihvejä
jääsalaattia
punasipulirenkaita
tomaattiviipaleita
chilikastiketta
guacamolea
lohkoperunoita
ruisleipää

Ohjeet
Kokoa ruisleivästä, soijarouhepihveistä, salaatista, sipulirenkaista, tomaattiviipaleista, chilikastikkeesta ja guacamolesta hampurilainen.
Tarjoa lisänä lohkoperunoita ja chilikastiketta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Nopeatekoinen Quinoa-porkkanapata
Raaka-aineet

2 dl quinoaa tai quico quinoasekoitusta
1 dl punaisia linssejä
6 kpl porkkanaa
2 kpl paprikaa
1 kpl sipulia
1,5 tl currya
1,5 rkl tummaa siirappia
puoli puntti tuoretta persiljaa
maun mukaan suolaa ja pippuria

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen.
Kuori porkkanat ja puhdista paprikat siemenistä ja siemenkodasta.
Raasta porkkanat ja laita paprikat uuniin paahtumaan n.3minuutiksi heti kun uuni on lämmennyt.
Hienonna sipuli.
Freesaa sipuli ja porkkanaraaste öljytilkassa kattilassa.
Keitä quinoa ja punaiset linssit 2 osaa vettä 1 osa quinoaa/ linssejä n. 12 minuuttia.
Valuta ylimääräinen vesi pois kypsästä quinoasta ja lisää porkkanaraasteseokseen. Lisää paahtuneet paprikat.
Silppua persilja ja lisää.
Lisää tumma siirappi, curry ja suolaa + pippuria maun mukaan.
Nautiskele sellaisenaan tai ruoan lisukkeena!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Meksikolainen aurinkojumala



Munaton kikhernemunakas
Raaka-aineet
1 dl kikhernejauhoja
1,5 dl vettä
1 kpl sipuli
2 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria,
suolaa
grillimausteseosta tai muita
mielimausteitasi reilusti!
öljyä paistamiseen

Ohjeet
Huom!
Tästä annoksesta tulee vain yksi lettu!

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja turvota 10-15 minuuttia.
Paista ohut munakas keskilämmöllä paistinpannulla molemmin puolin ruskeaksi. (n.1,5 min/ puoli)
Lettu kannattaa kääntää puoliksi juuri paistettuna! Muuten se murenee.

Täytä ja nautiskele munakas esim:
*Soijanakkejen kanssa
*Tulisen tomaattisalsan kanssa
*Sienikastikkeella täytettynä

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Maidoton kermakaakao
Raaka-aineet

5 dl suklaa-soijajuomaa tai kaura-vaniljajuomaa(nalle)
n.10 palaa pandan tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 dl go green vispikermaa
1 dl tomusokeria
pinnalle murskattuja marianneja (jos "mahdolliset" tuotantolinjan maitohippuset eivät haittaa)

Ohjeet

Kuumenna soija-suklaajuoma tai kaura-vaniljajuoma kiehuvaksi kattilassa.
Lisää suklaapalat yksitellen ja sulata suklaat juomaan.
Sekoita tasaiseksi ja mausta vaniljasokerilla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
Kaada kaakao lasiin ja kaakaon päälle iso annos kermaa.

Ripota päälle rouhittua mariannemurskaa n.2 karkkia per lasi jos haluat tai tomuta pinta kaakaojauheella.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

rusina


Enemmän täytettä! Rouva on hyvä vaan


Vegaaninen wannabe rahkapulla
Raaka-aineet
0,5 l soijamaitoa
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
150 g sinistä keijua sulana
vajaa 1 kg vehnäjauhoja

125 g sokeria
1 dl vettä

Rahkatäyte:

1 prk kaura-vaniljakastiketta go
green
3 dl alpro maustamatonta
soijajogurttia
1 dl rusinoita
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

0,5-1:n sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 tl omenaviinietikkaa
3 rkl maizenaa
1/4 tl suolaa
0,5 dl tomusokeria

Ohjeet
Kuumenna soijamaito reilusti käden lämpöiseksi kattilassa. (+42)
Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma, vaniljasokeri, suola ja kuivahiiva.
Lisää jauhoja vähitellen.
Lisää sininen keiju pehmeänä kun taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.
Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla lämpimässä n.1h.

Leivo taikinaa jauhotetulla pöydällä 3 minuuttia kunnes se on kiinteää ja kimmoisaa.
Leivo tangoksi ja jaa taikina n.8-10 palaan.
Leivo jokainen pala pyöreäksi pullaksi ja kohota pellillä kaksinkertaiseksi.

Valmista pullien täyte:

Sekoita keskenään kauravaniljakastike, alpro soijajogurtti, rusinat, tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita harsokankaalla vuorattuun siivilään tai kahvisuodattimeen valumaan n. 2-5 tunniksi.
Siirrä valunut täyte kulhoon ja lisää muut täytteen ainekset.
Ennen täyttämistä ja paistamista paina pullien keskelle laakea syvennys esim. pienellä tasapohjaisella jälkiruokakulholla tai leveäpohjaisella juomalasilla. Lusikoi täytettä pullille ja paista 200 asteessa n. 20 min. Täyte vaatii hyytymiseen n.15- 20 min.

Valmista paistumisen aikana paksu sokeriliemi:

Keitä sokerilientä sekoittamatta, kunnes se alkaa ottamaan ihan pikkuruisen kellertävää väriä. Älä päästä sokeria karamellin väriseksi, mutten se tarttuu kattilaan ennenkuin olet voidellut pullat!

Voitele juuri uunista tulleet pullat tekemälläsi sokerivesikuorrutuksella.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

avaruusalus


Patamarjapiirakka

Raaka-aineet
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää sinistä keijua

n.5 dl marjoja(karpaloita,herukoita, mustikoita, mansikoita)
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Ohjeet
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokerit.
Kaada täyte pohjan päälle.
Tee lopputaikinasta kansi ja painele kiinni.
Paista 200-asteisessa uunissa n.25min.
Kruunaa tofujäätelöllä tai vaikka kauravaniljakastikkeella (tai kermavaahdolla, tai..)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Mämmijälkiruoka = vaniljakastiketta ja mämmiä
Vatkautuva go green vaniljakastike + luomu mämmi
Hasselpähkinää
Pistaasisuklaata, minttua

------------------------------------------------------------------------------------------------------
veganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganveganvegan

Hauskojen youtubepätkien ja pullan yhdistelmä on huono nuhakuumeessa.
" Tukehdu pullaas!" ja niin poispäin.
Note to self : persikkamämmi ei ole hyvää.
Mä huomaan.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

13 Suussasulavaa kommenttia

  1. Niin herkullisen näköisiä eväitä, vaikken pupunruokaa syökään... =) Ja niin kauniisti annosteltu.

    VastaaPoista
  2. Mielettömän ihania herkkuja:) Oon usein itekin miettinyt kasvissyöjäksi ryhtymistä. Toistaiseksi se on vielä kuitenkin ollut tuuman tasolla ilman toimia...

    VastaaPoista
  3. Upean näköisiä annoksia taas. Osaat asettelun taidon. Ja ohjeetkin olivat (taas) herkullisen kuuloisia.

    VastaaPoista
  4. No olipas todellakin überpostaus :D piti ihan pari kertaa tarkistaa että missä menee postauksien raja ennen kuin uskoin että nämä kaikki todellakin kuuluvat tähän yhteen ja samaan postaukseen.. Mutta siis piti sanomani, kauniisti koottuja annoksia jälleen :) ja jotain makeaakin herkkua sieltä löytyi! Tämä pitää kyllä lukea uudestaan ihan ajatuksen kanssa läpi.

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia Pioni , Pippuri ja Tsajut !!

    Tanja , itekkin mietin jo postausta kirjottaessa, että tulikohan vähän liian pitkät tekstipätkät tänne :D

    VastaaPoista
  6. Mitä herkkuja olet taas tehnyt!Voi kun voisi olla istumassa sun pöydässä passattavana ja toisit herkkuja toisen perään.. ;D

    VastaaPoista
  7. Haha, tän tutkailemiseen meni tunti :D

    Rakastuin just suhun, en ookaan ainoa friikki joka panee leivänpäälle ketsuppia!

    Oon Keraval duunis KSM Kahverissa ja meil siin samas on sellanen asiakaskahvila. Teen kaupas vuoroja ihan joka osastolle, mut eniten kahvilaan ja lihatiskiin :)

    VastaaPoista
  8. Täällä menee aina sanattomaksi. Aivan loistavia silmän- ja suun herkkupaloja jos jonkinmoisia! Ja tyylisi kuvata on aivan erilainen kuin muilla, loistavaa!! Sä osaat, beibe!!!

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Hyvältä näyttää täällä sullakin! :) Noita katsoessahan vois vaik ruveta vegaaniks. ;)

    VastaaPoista
  10. Hullu! Kuin pitkä postaus! aaaa!

    VastaaPoista
  11. Ihania ruokia! Vaikka lihaa syönki, niin kyllä noikin maistuis varmasti kaikki =)

    Täällä päin on taas aika paljon flunssaa liikenteessä ja siinä oon siis itekin. Kuumeessa oon nyt ollu ja kurkku ihan vitjan kipee ;P

    VastaaPoista
  12. Ooooiiih! Noi aamupalat tos heti jo herätti mun nälän!!!:D:D nam nam! Kaikki muutkin jutut täs postauksessa vaikutti tosi hyville. Oi, että! Nättejä kuviaki sulla aina.

    VastaaPoista
  13. Tosi herkkuja nämä kaikki! Syön itse pääasiassa kasvisruokaa (töissä kun joku muu laittaa), mutta omat taidot rajoittuu lähinnä kasvissosekeittoihin. Mun pitää tulla tänne oppiin.

    Ja kiitos pullavinkeistä, olivat kauniita, jotenkin niin silopintaisia.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com