jälkiruoka kääretortut

Lasten jälkiruoka | Sitruunainen mansikkakääretorttu | Suklaiset Daim - vadelmapalat

0.52Pahalapsi



Jalla Jalla ja Jaa Jaa! Lapsi on terve jos se leikkii, mutta sairas jos ei osaa lopettaa.
Jälkiruokaa tottakai, tällä kertaa lapsille suunnattuna. :) Tämä jälkkäri on siis juuri niille ihanille höpönassuille joita varmasti usean blogini lukijan kotoa löytyy.

Ensimmäisenä kun puhutaan lapsille tehtävistä lautasannoksista ravintoloissa tulevat mieleeni:
a) jäätelöt ja b) marjapiirakat.

Harvemmin lapsille mitään erikseen suunniteltua, symbolista kokonaisuutta on tarjolla!

Hyvinkin tavallista on, että listalta löytyy ”iloisen merirosvon lakritsijäätelöä” tai ”mansikkakeijun mansikkajäätelöä”. Miksi, oi miksi? Kustannuskysymys joo tiedetään, mutta kyllähän sitä edes yhden reilusti lapsille suunatun jälkkärin voisi ruokalistoilleen sisältää.

Vaikka lapset pitävätkin jädestä ja piirakasta niin voihan annoksia edes yrittää koristella luovalla tavalla.

No, anyway.
Tartuin jauhokauhaan ja aloitin taas sörssäämään keittiössä. Tein vadelma-daimpaloja , raikasta sitruuna-mansikkakääretorttua ja mansikkapyreetä. Kaikki koottu lopuksi lautaselle yhdeksi kokonaisuudeksi! Lasten annosten tekeminen on hyvää harjoitusta, ja kyllähän näitä annoksia voi halutessaan tehdä vaikka lastenjuhliin / lastenkutsuihin tai vaikka syntymäpäiville.

Lapsethan pitävät tiedostetusti väreistä, kiinnostavista muodoista ja kaikesta leikkeihin rinnastettavasta: eläinhahmoista, autoista, roboteista, prinsessoista ja vastaavasta.
Tässä jälkkärissä päästin todellakin mielikuvitukseni ja luovuuteni valloilleen, ja ns. rikoin kaikkia perinteisiä ravintolalautasten ”koristelulakeja”. Lautasen reunathan tulisi jättää aina ilman koristeita tai ylimääräistä tavaraa? Mitäpä siitä, mie koristelen reunatkin. Valittakaa vaan, ei haittaa! ^__^



Tähän annokseen tein daim-paloista PUPUAUTON , eli hienommin sanottuna
The Bunny Car :
Ensin leikataan suorakaiteen muotoinen pala daim-vadelmapalaa ja asetetaan lautselle haluttuun kohtaan.
Kirpeistä lakuista leikataan ohuet siivut ratin pidikkeeksi ja auton ajovaloiksi.
Pyörät saa kiinnitettyä joko suklaan tai kääretorttupalan sitruunavaahdon avulla. Tai pikeerillä.Tässä käytetty pyörinä kovia salmiakkinamuja.
Todella hyvin hangatusta appelsiinin kuoresta tai vastaavasta saa tehtyä pupun muotoisen koristeen, jota ei kyllä pesemisestä huolimatta suositella syötäväksi. Pupun voi koristella suklaasuulla ja nappisilmillä.Ratin voi tehdä esimerkiksi kumkvatista tai pikku palasta sitruunaa / limeä.Kieltämättä voisi kysyä mitä miun päässä liikkuu? Appelsiinistä epämääräisen näköisiä olioita? :D No mutta onhan se aiemminkin tullut jo selville, ettei miulla päässä ole ehkä kaikki kohdallaan.Tuon mansikkapyreen levitin cocktailtikkua apuna käyttäen jotakin mukahienoa kuviota muistuttavaan muotoon. Eli suomeksi sanottuna : Ilman mitään erityistä visiota.Ensin katsoin tuon muistuttavan karvamatoa, mutta sitten tajusin syy-yhteyden liiskattuun raatoon. Ehkäpä se on se miun Blackmetal – Insanityn mieli joka taikoo näitä Slaughter, bloodbath , bloody hell , sploosh sploosh it’s all over the place – juttuja.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Sitruunainen mansikkakääretorttu

Kääretorttupohja
4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 annos mansikkapyrettä (ohje
linkitetty!)
0,5-1 prk rahkaa
1 dl kermaa
2 tl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Ohjeet
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan, sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu vähän sokeria, poista paistopaperi.

Levitä valmistamaasi mansikkapyrettä valmiin kääretorttupohjan päälle puolet määrästä.
Valmista sitruunatäte:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja levitä mansikkapyreen päälle. Säästä vähän moussea koristeluun!
Rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi paperin avulla ja koristele pursottamalla sitruunamoussea ja levitä lopuksi pinnalle mansikkapyrettä ja ripota koristehelmiä.

Voit koristella kääretortun myös esim. vohvelitikuilla tai karkeilla!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Suklaiset Daim - vadelmapalat
Raaka-aineet
5 dl vehnäjauhoja
4 dl kananmunia
1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voita
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl vadelmahilloa
1,5 pientä pussia dajm-rakeita
3 tl leivinjauhetta
n.1 dl vadelmahilloa

1,25 dl kuohukermaa
150 g maraboun daim suklaata tai
tummaa suklaata

Ohjeet
Sulata rasva ja laita jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita joukkoon voisula, vadelmahillo ja lopuksi dajm-rakeet.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.
Kumoa paistos sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi varovasti.
Voitele leivoksen pinta kevyesti vadelmahillolla.

Valmista kuorrute:
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja lisää suklaa paloina kerman joukkoon kokoajan hämmentäen. Sulata tasaiseksi seokseksi ja kaada vadelma-dajmpalojen päälle.
Vie kylmään jähmettymään ja tomuta pinta kaakaojauheella ennen tarjoilua! Voit koristella pinnan myös loppupussillisella daim-rakeita :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Mansikkapyree

Raaka-aineet
0,5 l pakastemansikoita
0,5 dl sokeria
pikku tilkka vettä

Ohjeet
Sulata pakastemansikat kattilassa pienen vesitilkan kanssa juuri ja juuri suliksi. Lisää sokeri ja lämmitä kunnes sokeri sulaa.
Kaada ylimääräinen/ irtoava neste pois mansikoista ja soseuta mansikat tasaiseksi ja kauniiksi pyreeksi.
Siivilöi siemenet jos haluat, ei pakollista!

Käytä esim. makean jälkiruoan lisukkeena!


Saattaisit kiinnostua myös näistä

34 Suussasulavaa kommenttia

  1. Voi etta miten sootteja jalkkareita lapsosille!

    VastaaPoista
  2. heippa täällä auringonkukka :)
    miulle sanottiin monta kertaa että tuo auringonkukka blogini latautuu tooodella hitaasti! eli oli pakko tulla blogspotiin miunkii! eli tervetuloa sinne!

    VastaaPoista
  3. Oon ihan mykistynyt. Jos mun eteen ois 20-vuotta sitten tommonen lautanen kannettu, oisin varmaan itkenyt onnesta. :)

    VastaaPoista
  4. Siis mitä sinun päässäsi oikein liikkuu? Meidän pieni Siiviläsuumme tarttuisi ainakin kaksin käsin ja varpainkin vielä tuohon annokseen. Onko se nyt sitten hauskaa, kun äiti joutuu pyykkäämään taas kyynärpäitä myöten sokerista tahmean paidan, kysynpä vaan. Hyi sinua, ruoalla ei saa leikkiä. ;)

    VastaaPoista
  5. Joo jogurttipähkinät ovat aivan ihania, oikeita herkkuja! Hih :D Mariannemurskalla pelkilteenkin tulisi varmasti hyviä. Nam :P

    Suklaiset daim-vadelmapalat kuulostavat varsinkin tosi ihanilta! Pitää ottaa ohje ylös (:

    VastaaPoista
  6. oooo mikä taideteos :D

    VastaaPoista
  7. Aivan mahtavia juttuja kokkailet, upea esillelaitto! Ilo on blogiasi lukea :) Tein eilen hernetahnaa, johon otin vinkin sinulta. Namnam, oli herkkua :P

    VastaaPoista
  8. Vähä tää on siisti! :D Mä tilaisin ihan mielelläni tollasen jälkkärin itelleni ;) Toi pupu on kyl söpö kanssa. Mite sul riittää mielikuvitustä näihin? Mulle tuli tosta mansikkasörsselistä (sori toi nimitys) ekana mieleen joku lohikäärmeen liekki tai vastaava.

    VastaaPoista
  9. Joidenkin lasten kohdalla ennakkoluulojen peikko pitää jotenkin murtaa, joskus maitopurkin kuvan muuttuminen voi olla liian järkyttävää, eikä maitoa voi enää varmuuden vuoksi juoda. Mutta tämä lähestymistapa on kyllä hyvä! Kunnon kierrettä ulkonäköön, eiköhän nirsopetteritkin uskalla paremmin maistaa ainakin jotain :)!

    VastaaPoista
  10. Aivan superveikeitä! Ja tuo daim -vadelmakakku, aaaaaaaaaaah!!! :)

    VastaaPoista
  11. Mahtava annos! Totta mitä sanot lasten ravintola-annosten mielikuvituksettomuudesta. Tämä olis reilu parikymmentä vuotta sitten ollut hitti omalla kohdallani. Ja miksei vieläkin, ainakin noita Daim-vadelmapaloja täytyy Daim-fanina kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  12. Heehee :D mie voisin ottaa tollasen lautasen vaikka heti :P olenkin sisäisesti varmaa viisvuotias. Oot kyl ihailtavan luova näitten leipomustes kans.

    VastaaPoista
  13. Aivan ihastuttava jälkkärilautanen!

    VastaaPoista
  14. Voi että... täytyy varmaan tulla sinun oppiisi tuohon esille laittoon... jälleen kerran houkutteleva ja hauska annos lautasella!! Taidan tästä lähteä vadelmahillo-ostoksille...

    VastaaPoista
  15. Joo, mä tässä yritänkin soveltaa ajattelutapaa elämääni.
    Tuo kirja pitäisi nyt vielä saada kouraan, niin pääsisi oikein kunnolla syventymään tuohon "salaisuuteen". Mites itse olet sitä muuten soveltanut?

    On muuten aika jännä blogi sulla. Varsinkin tuo drinkkipostaus oli oikein jännä ;)

    VastaaPoista
  16. Jälleen kerran...aivan mieletön esillelaitto ja vähintään yhtä mieletön idea. Kyllä meillä olis lapset tuosta ihan onnesta soikeana...voisin mäkin kyllä tollasen ottaa :D Vois tuo aikuistenkin listalla olla kovempi vetonaula kun ne perinteiset kakut jädepallon kera. :)

    VastaaPoista
  17. Se toimii! Hei tosi paljon onnea sulle sinne Unkariin. Oon ihan varma, että jonkun potin sä sieltä nappaat =)

    VastaaPoista
  18. Tosi hauska ja mielenkiintoinen jälkkäri juttu. Upeasti olet kehitellyt!

    VastaaPoista
  19. Upea! Ideana ja toteutuksena mielettömän kiva! Kyllä ainakin meidän muksuille kelpais ihan varmasti :)

    VastaaPoista
  20. Kuori on niissä joo pehmeä eikä rasvainen,eli ei jää "tölliä" kitalakeen kun sitä söi,kuten lihiksestä jää..
    Ihania baagelseja oot taas tehnyt,olet kyllä reipas!:)

    VastaaPoista
  21. Uskomaton annos lapselle!!! Ihanaa, että joku ajattelee lapsiakin näin fiksusti ja silmäähivellevällä tavalla! Täytyy sanoa, että melkein mykistyin:)

    VastaaPoista
  22. Waaau! Onneksi meidän pienimies on jo unilla. Muuten olis käyty takuuvarmaa keskustelua siitä, miksei tätä annosta pysty saamaan tästä ruudun läpi kotiin syötäväksi :P

    VastaaPoista
  23. Leipuri-valokuvaaja kuullostas kieltämättä aikas hyvältä ;) Mut näillä näkymin en jatka kyl millekään ruokaan liittyvälle alalle =) Joku oma leipomo/kahvila ois kyllä ihana!

    VastaaPoista
  24. Mahtava idea kertakaikkiaan. Jotain tällaista pitäis kokeilla seuraaville synttäreille. Tein kerran piparijunan, jossa oli jokaiselle oma karkkia kuljettava junanvaunu. Siinä oli vaan se huono puoli että muut tarjottavat kakku mukaanluken jäi syömättä...

    VastaaPoista
  25. ei oo todellista :) Vitsi sä kyllä osaat! Taitava olet kyllä näissä kattauksissa ja esille panoissa :)

    VastaaPoista
  26. Ihanan söpöjä annoksia! Sulla kyllä on ihanasti taiteellista silmää,kun teet näitä.

    VastaaPoista
  27. Iha törkeen hieno!!! Loistavaa!!!! Sanattomaks vetää...

    VastaaPoista
  28. No mä en sitä kyllä päässyt maistamaan, itse asiassa koitin itsekin riisimuropohjaa ihan ekan kerran, mutta oli se ihan hyvän oloinen koostumukseltaa. :) Ja ainakin sain ihan kehuja kakusta. :)

    VastaaPoista
  29. JEEEEEEEEES, respect. Eikä noi loppupeleissä edes vaadi ihan mahdotonta säätöä: ravintolan keittiössä kun ei välttämättä oo siihen ihan hirveesti aikaa. Hyvää työtä!

    VastaaPoista
  30. Kiitos vierailusta blogissani!
    Salaatit on kyl tosi kiva iltapala.. :)
    Sulla on täälä mahtavia teoksia! :)

    VastaaPoista
  31. hitto mitkä systeemit ja koristukset lautasella :D

    VastaaPoista
  32. Voi kiasus kuinka herkullisen näköistä! Tuota herkkua kyllä ottaisin lisää ja nauttisin kylmän maidon kera. =)
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!
    Ps. Lisään sinut linkkilistalleni!

    VastaaPoista
  33. Woihan Wilssoni...En voi kuin äimistellä näitä siun leipomuksia, sulla riittää intoa vaikka muille jakaa. Nää on Super hienoja luomuksia.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com