Hyvä ruoka, parempi mieli!
Tein ensimmäistä kertaa elämässäni Blinejä.
Ovat ihania, ja loppujenlopuksi melko helppotekoisiakin!
Vahva tattarin maku ; hyvää, perinteistä, venäläistä.
Mie tarjosin blinien lisänä silputtua hopeasipulia ja punasipulia , salaattisekoitusta, siian & kirjolohen mätiä sekä kylmäsavustetusta lohesta tehtyjä ruusuja.
KAHEN KILON SIIKA, nähkääs!
Vaikka meillä sitä mätiä olikin vain 200g kahden kilon sijaan..
Smetanaa, ja nuo tiplat ovat balsamicosiirapista ja hernepyreestä tehtyjä!
Tuon annoksen lisäksi ruokaan kuuluivat yrttiöljyssä paahdetut leipäset ja hyvä valkoviini.
Hernepyreestä ohje ohessa, se on nin megahyvää että suosittelen ehdottomasti testaamaan.. Toimii hyvin leipienkin päällä ja vaikka keiton lisukkeena! Ja alkuruoissa.. Ihan vaikka paljaaltaan.
Tekasin blinien kaveriksi kotitekoisia TWIX barseja tai raidereita, miten sen haluaa ajatella. Idean sain Emerald cityn Jack Bauerilta. ( http://adebisi.vuodatus.net/ )
Ei ne ihan identtisiltä maistu kaupan twixiin verrattuna, mutta ovat kyllä hyviä siitä huolimatta!
Helppotekoisia ovat ja varmasti jälkiruoka lastenkin mieleen. Kuvassa patukka siis vasemmalla.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Raaka-aineet
2 munaa
5 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
voita paistamiseen
kirjolohen mätiä
siian mätiä
smetanaa vaahdotettuna
hernepyreetä
hopea ja punasipulia, ruohosipulia
tilliä
balsamicosiirappia
salaattia
kirjolohirullia
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Sekoita taikinaan siivilöidyt jauhot, keltuaiset, suola ja voisula. Jätä taikina kohoamaan huoneen lämpöön vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli. Kiehauta hyvissä ajoin ennen paistamista loput maidosta ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Paista blinit runsaassa voissa. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan tulisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa blinit heti paistamisen jälkeen.
Raaka-aineet
n.50 g tuorejuustoa
(Kääri herneet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta astiaan jääkaappiin yön yli. Ylimääräinen neste imeytyy liinaan.)
Soseuta herneet tasaisiksi ja lisää tuorejuustoa sen verran, että massa on jämäkkää ja kauniin vaaleaa.
Käytä esim. osana alkuruokaa, keiton lisukkeena, pääruoan lisänä, leivän päällä..

TWIX-patukat kotitekoisina
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl riisijauhoa
n.4 dl vehnäjauhoja
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl sitruunamehua
1,5 dl kermaa
2 dl kondensoitua maitoa (tai kermaa, jolloin keittoaika pitenee)
2 tl voita
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Öljyä n. 26x 17,5 kokoinen suorakaiteen mallinen vuoka ja aseta vuokaan leivinpaperipala.
Öljyä leivinpaperi.
Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Taikinan ei pidä olla kuivaa!
Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista uunissa 12 minuuttia, kunnes pohja näyttää kypsältä ja on kevyesti ruskehtava. Anna jäähtyä huoneenlämmössä n.1h ajan.
Karamelli:
Yhdistä keskenään kattilassa kaikki ainekset.
Keitä keskilämmöllä n. 15 minuuttia kokoajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja paksuhkoa.
Kaada haalean pohjan päälle ja vie kylmään jähmettymään.
Kun karamelli on jähmettynyt:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa pikkuhiljaa.
Lisää sulatuksen loppuvaiheessa voi ja sekoita tasaiseksi.
Ota pieni määrä suklaata sivuun "raidoittamista" varten!
Kaada sula suklaa karamellin päälle ja levitä tasaiseksi.
Anna jähmettyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään.
Leikkaa valmis twix suklaapatukan kokoisiksi paloiksi kuumaan veteen upotetulla veitsellä.
26 Suussasulavaa kommenttia
No wautsi wau.... mahtavat tarjoamiset olet väsännyt... Ja tämä postauksesi on tosi upea - kuvat ja kaikki musiikkia myöten...Kiitos, maistui hyvälle:)
VastaaPoistaToi twix / raideri vaikuttaa siltä, että sitä ois kiva mussuttaa, mutta vaatis liian paljon vaivannäköä, et tällänen laiskis jaksas sitä ruveta tekemään. xD Ää.. tee mulle ja lähetä postissa xD
VastaaPoistaPistin nyt sen toscan ohjeen blogiini. :P
On tosiaan muhkeat blinit, aivan täydellisen näköiset! Ja ah twix, yksi syyllinen siihen miks aikoinani lihoin :P ..onneksi se ongelma on nyt korjattu :)
VastaaPoistaMä tykkään käyttää erilaisia vanukkaita kakkujen täytteinä, oon niin laiska keittelemään mitään vaniljakiisseleitä yms, vanukas toimii aina :P
Iloista sunnuntaipäivää!
Kaunis bliniannos! Ja kiitos muistutuksesta. Täytyykin koittaa taas tehdä, että saa tattarijauhot käytettyä. Tuollainen Twix maistuisi myös!:P
VastaaPoistaMistä sie olet Joensuusta löytänyt kondensoitua maitoa??!!
VastaaPoistaKiitos. Ideahan lähti kunhalus tiikerikakun ja kääriksen tehä....
VastaaPoistaT: SS
Twix näyttää aivan suunnattoman herkulliselta.
VastaaPoistaHienoja herkkuja olet taas tehnyt! Nami!
VastaaPoistaVoi miten täydellistä nuo näyttää...blinit höystöineen ja twix...ei voi muuta kuin ihailla kättesi jälkeä! Hienoa työtä!
VastaaPoistaUpeasti laitat kaikki herkut aina esille, ihan on kurmeeravintoloiden malliin lautasella nämä ihanuudet :>
VastaaPoistaRaider elikkäs nykyjään Twix on aina ollut minun heikkous... Sitä voisi tietenkin koklata itsekin tehdä, vaikka valmiiden keksien päälle. Hyvin olet onnistunut blinien teossa!
VastaaPoistaOi, nää sun annokset on ihan liian hyvän näkösiä... Kahen kilon siika tosiaan! :D Ite oon täällä sellasta täytekakkua suunnitellu, oikeestaan tehny koristeen, mut sillon kun saan kakun aikaseks, on tuo siika jo kyllä tosi vanha juttu (eikös se nyt jo oon?). Hajos muuten ja pahasti tolle kappaleelle 8DD
VastaaPoistaMonesti on sinulle pitänyt kommentoida... Aina vain jäänyt :) Blinit ovat suurta herkkuani, mutta koskaan en ole itse tehnyt. Ihania kuvia sinulla tämä blogi pullollaan, ohjeet ovat kokeilemisen arvoisia. Esim. tuota hernetahnaa tulen kokeilemaan, mahdollisimman pian :)
VastaaPoistaSiulla on tyyli ja taito laittaa. Herkullisen ja Maistuvan näköisiä syötäviä,,,,,NÄLKÄ
VastaaPoistaNiin olit jättänyt kysymyksen niistä kauranapeista, nimi on ehkä pikkasen harhaan johtava ne on halkasijaltaan n.8-10 cm eli reissumihen kokoisia niin toki niistä voi tehdä pienempiäkin.
Ne on simppelit tehdä eli löysä sämpylä taikina, kantsii pyörittää hyvä sitko, lepo 20 min. Kaulitaan 7 - 8 mm ohut matto ja jännitys pois siitä kaulitusta taikinasta eli nostetaan pöydästä ilmaan et se palautuu se taikina eikä jää tiukaksi.
Sitten muotilla otetaan ne NAPIT ja lastan avulla nostetaan pellille, haarukalla parit reijät ja nostatus 30- 40 min.Just ennen uuniin laittoa sumu pullolla kosteutta pintaan ja paistumaan ja nehän ei tartte olla pitkään uunissa.
Ohjetta en niistä kyseisistä napeista laittanut itelle muistiin et siksi on vain ne raakaaineet et mitä niissä on;)
Thänk juu guys!! :)
VastaaPoistaAnonyymi: Joensuusta en ole kondensoitua maitoa löytänyt, tein nämä twixit ihan kermalla! Veikkaan että vieläkin parempia olisivat olleet kondensoidusta maidosta tehtyinä..
Kiitos Make ohjeesta, meinaan testata noita nappeja semmoisina pieninä ja söpöinä! :)
Tuo Twix on varpisti ihanaa!
VastaaPoistaSiulla on kyllä aina loppuun asti mietitty tää esillelaitto niiku :) Nätin ja herkullisen näköistä ja kuuloista!
VastaaPoistaKiva tuntea ittensä tervetulleeks :D
VastaaPoistaKiitos :) Noissa miun pestohyrrissäni itse asiassa maistui enemmän pesto, sillä laitoinkin sitä enemmän kuin ohje sanoo, kun siitä niin tykkään ;D Sitä on kyllä vaikea sanoa, kumpi ihan tuolla perusohjeella tehtynä maistuisi enemmän, kun ei ole kokemusta.
Oi tee ihmeessä pestohyrriä, ovat aivan ihania kyllä! Varsinkin peston ystävien -kuten minun- mielestä varmasti ;)
Huokauksien huokaus. Sä se jaksat nähdä niin hurjasti vaivaa näitten kuvien ja tekstien ja muutenkin kaiken eteen! Ihania herkkuja jälleen kerran, varsinkin nuo twixit maistuisivat varmasti ;)
Olipa kuohkeita blinejä, hyvältä näyttää. Täytyypä joskus tehdä itsekin!
VastaaPoistaKivan näköinen annos :)
VastaaPoistaVoisi noita twixeja kokeilla joskus vaikka en hirveästi makean perään olekaan :D.
Voi miten kauniisti laitettu molemmat herkut esille!!
VastaaPoistaKyllä veis taas nuo sinun tarjoilut kielen mennessään! Että ossatkin laittaa ne vielä niin hurjan kauniisti esille. Todella herkullista!
VastaaPoistaSä osaat ottaa sit niin hyviä kuvia. Ihanan näköinen annos vaikken blineistä niin perusta, ja noi twixit nam =)
VastaaPoistaAivan upeat kuvat sulla taas ja maku varmasti sen mukainen. :p
VastaaPoistaKiitoksia vaan taasen kommenteistanne! ^__^
VastaaPoistaVarmaankin oot jo huomannu, mutta kerrompa silti, että Joensuusta löytyy nykyään kondensoitua maitoa ainakin Prisman valikoimista. :)
VastaaPoista