Olipa kerran porkkana.
Olipa kerran kakku, oli kakulla tarina.
Herkkusuun porkkanakakku tai carrotcupcakes
Raaka-aineet
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
1,5 tl sitruunamehua
1,25-1,5 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
3 kpl isoja porkkanoita raasteena
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1,5 tl sitruunamehua
1,25-1,5 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
3 kpl isoja porkkanoita raasteena
1 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
korppujauhoja ja rasvaa vuokaan
0,5 dl sitruunamehua kostutukseen
Pienet porkkanat pussissa katselivat, puntaroivat mitä tuleman pitää.
Tuli ilkeä ihminen, heidät kuori, raastoi verisesti ja kaatoi päälle rasvaa, niin polttavan kuumaa!
Munat ja sokerin vaahdotti kuohkeaksi, tasaiseksi, kauniiksi, vaahdoksi.
Sekoitti kuivat aineet keskenään. Mittasi, punnitsi, hämmensi.
Kuivat ainekset lisäsi munavaahtoon, ja kaatoi perään porkkanraasteen.
Sulatti voita, kaunista ja kiiltävää.
Tuli ilkeä ihminen, heidät kuori, raastoi verisesti ja kaatoi päälle rasvaa, niin polttavan kuumaa!
Munat ja sokerin vaahdotti kuohkeaksi, tasaiseksi, kauniiksi, vaahdoksi.
Sekoitti kuivat aineet keskenään. Mittasi, punnitsi, hämmensi.
Kuivat ainekset lisäsi munavaahtoon, ja kaatoi perään porkkanraasteen.
Sulatti voita, kaunista ja kiiltävää.
Voiteli tasaisesti
jauhotti
kaatoi taikinan vuokaan
jauhotti
kaatoi taikinan vuokaan
Vuoka odotti pöydällä tovin lämmön kohoamista -joutui lopulta kakkujen helvettiin- uuniin ilman siunaamista.
Uunissa kakku kärventyi kauniin ruskeaksi.
Polttavassa 180-asteen lämmössä, tunnin tuskaisen odotuksen ajan.
Valitusvirret ja kauhun parahdukset kaikuivat köökissä kun porkkanat vaihtoivat muotoaan raasteesta kuohkeaksi leivokseksi.
Porkkanoita kidutettiin tökkimällä cocktail-tikuilla ja lopulta tunnin odottelun jälkeen porkkanat pääsivät kakkuna pois uunista.
Tikkuun ei tarttunut enää taikinaa.
Kakku makoili hetken pöydällä kunnes oli täysin jäähtynyt.
Kakku kumottiin tarjoilualustalle
Uunissa kakku kärventyi kauniin ruskeaksi.
Polttavassa 180-asteen lämmössä, tunnin tuskaisen odotuksen ajan.
Valitusvirret ja kauhun parahdukset kaikuivat köökissä kun porkkanat vaihtoivat muotoaan raasteesta kuohkeaksi leivokseksi.
Porkkanoita kidutettiin tökkimällä cocktail-tikuilla ja lopulta tunnin odottelun jälkeen porkkanat pääsivät kakkuna pois uunista.
Tikkuun ei tarttunut enää taikinaa.
Kakku makoili hetken pöydällä kunnes oli täysin jäähtynyt.
Kakku kumottiin tarjoilualustalle
Ilkeä ihminen puristi sitruunasta syövyttävän hapokasta mehua ja kaatoi mehun kakun päälle. Neste imeytyi äkillisesti ja maut tasaantuivat.
kuorrutus ja koristelu:
kuorrutus ja koristelu:
300 g tuorejuustoa
75 g pehmeää margariinia tai voita
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta
75 g pehmeää margariinia tai voita
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta
Kakku sai päälleen ihanan kuorrutteen, tasaisen tuorejuustohunnun.
Voi ja tuorejuusto vatkattiin sekaisin sähkövatkaimen moottorin suristessa villisti ja sitruunamehu lisättiin tomusokerin kanssa vähitellen.
Aprikoitiin, maisteltiin, haluttiin täydellistä.
Lisättiin vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
Sekoitettiin voimakkaasti!
Kaunis ja tasainen, kuohkea tuorejuustokuorrutus.
Otettiin osa kuorrutteesta sivuun pursotuksia varten.
Työnnettiin massapussiin isokokoinen tähtitylla ja alettiin lappamaan tuorejuustopäällystettä pursotinpussiin. Kokonaista 1/3 taikinaa pääsi pursotettavaksi.
Loppu tuorejuusto levitettiin tasaisesti jäähtyneen porkkanakakun päälle ja mietiskeltiin muuta koristusta.
Voi ja tuorejuusto vatkattiin sekaisin sähkövatkaimen moottorin suristessa villisti ja sitruunamehu lisättiin tomusokerin kanssa vähitellen.
Aprikoitiin, maisteltiin, haluttiin täydellistä.
Lisättiin vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
Sekoitettiin voimakkaasti!
Kaunis ja tasainen, kuohkea tuorejuustokuorrutus.
Otettiin osa kuorrutteesta sivuun pursotuksia varten.
Työnnettiin massapussiin isokokoinen tähtitylla ja alettiin lappamaan tuorejuustopäällystettä pursotinpussiin. Kokonaista 1/3 taikinaa pääsi pursotettavaksi.
Loppu tuorejuusto levitettiin tasaisesti jäähtyneen porkkanakakun päälle ja mietiskeltiin muuta koristusta.
Strösseliä,
marsipaania,
suklaata täytyy sulattaa.
Miltä kuulostaa?
50 g tummaa suklaata
marsipaania,
suklaata täytyy sulattaa.
Miltä kuulostaa?
0,5-1 rkl öljyä
Suklaa sulatettiin kokoajan vahtien mikroaaltouunissa.
Kytättiin taukoamatta, katseltiin, sekoitettiin.
Vähän maisteltiinkin.
Kun suklaaseen lisättiin tilkka öljyä, pysyi se juoksevana kylmässäkin!
Ja kakun kirurginen operaatio, leikkaus, onnistuu helpommin kuin raviveikkaus.
Suklaasta tehtiin rinkuloita kakun pintaan.
Kuin maalitaulu ilman tikkoja!
Etsittiin ja kaiveltiin cocktailtikku laatikoiden syövereistä ja vedeltiin maalitaulun rinkuloista verkkomaista kuviota aloittaen keskustasta reunaan päin.
Kun liikaa suklaata sulattaa, lopun valitettavasti syödä saa!
Suklaa sulatettiin kokoajan vahtien mikroaaltouunissa.
Kytättiin taukoamatta, katseltiin, sekoitettiin.
Vähän maisteltiinkin.
Kun suklaaseen lisättiin tilkka öljyä, pysyi se juoksevana kylmässäkin!
Ja kakun kirurginen operaatio, leikkaus, onnistuu helpommin kuin raviveikkaus.
Suklaasta tehtiin rinkuloita kakun pintaan.
Kuin maalitaulu ilman tikkoja!
Etsittiin ja kaiveltiin cocktailtikku laatikoiden syövereistä ja vedeltiin maalitaulun rinkuloista verkkomaista kuviota aloittaen keskustasta reunaan päin.
Kun liikaa suklaata sulattaa, lopun valitettavasti syödä saa!
valkoista marsipaania,
vihreää elintarvikeväriä,
punaista elintarvikeväriä,
keltaista elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä,
punaista elintarvikeväriä,
keltaista elintarvikeväriä
Valmistettiin marsipaanista porkkanoita.
Tuo ihana makeismassa, pehmeä ja makea, silti hieman karvaskin.Wiltonin geelivärit tuntuivat löytävän tiensä tekijän kätösiin kuin itsestään.Hetki mietittiin, hetki aprikoitiin. Mitkä värit sopivat kakun teemaan sulavasti niin?Porkkanan oranssi: keltainen ja punainen väripurkki, oikea romanssi.Haarukan kärjellä väriä siveltiin hellästi marsipaaniin, vedeltiin, venytettiin vanuteltiin ja litisteltiin.Oi sitä tuskaa, jonka marsipaani tuntea saa!50 prosenttia keltaista ja 50 prosenttia punaista.Siinäpä yhtälö, joka ratkaista!
Jälleen tökittiin purkkia. Muovihanskojen kanssa paineltiin ja venytettiin, lopputuloksena kauniin vihreä väri porkkanan varsiin saavutettiin!
Useiden minuuttien työ, marsipaani kärsivällisyys varret
-Huulet vihreinä maistelusta
Lopulta pyöriteltiin lopputulos. Oranssista porkkanat, vihreästä varret.
Varsiin ohuita pötkylöitä vieriviereen, lopuksi hellä painallus porkkanan tyveen.
Porkkanan varteen raidat aitoutta todistamaan, ja eikun vaan kakun koristelua jatkamaan!
-Huulet vihreinä maistelusta
Lopulta pyöriteltiin lopputulos. Oranssista porkkanat, vihreästä varret.
Varsiin ohuita pötkylöitä vieriviereen, lopuksi hellä painallus porkkanan tyveen.
Porkkanan varteen raidat aitoutta todistamaan, ja eikun vaan kakun koristelua jatkamaan!
Tuo ihana makeismassa, pehmeä ja makea, silti hieman karvaskin.Wiltonin geelivärit tuntuivat löytävän tiensä tekijän kätösiin kuin itsestään.Hetki mietittiin, hetki aprikoitiin. Mitkä värit sopivat kakun teemaan sulavasti niin?Porkkanan oranssi: keltainen ja punainen väripurkki, oikea romanssi.Haarukan kärjellä väriä siveltiin hellästi marsipaaniin, vedeltiin, venytettiin vanuteltiin ja litisteltiin.Oi sitä tuskaa, jonka marsipaani tuntea saa!50 prosenttia keltaista ja 50 prosenttia punaista.Siinäpä yhtälö, joka ratkaista!
Jälleen tökittiin purkkia. Muovihanskojen kanssa paineltiin ja venytettiin, lopputuloksena kauniin vihreä väri porkkanan varsiin saavutettiin!
Useiden minuuttien työ, marsipaani kärsivällisyys varret
-Huulet vihreinä maistelusta
Lopulta pyöriteltiin lopputulos. Oranssista porkkanat, vihreästä varret.
Varsiin ohuita pötkylöitä vieriviereen, lopuksi hellä painallus porkkanan tyveen.
Porkkanan varteen raidat aitoutta todistamaan, ja eikun vaan kakun koristelua jatkamaan!
-Huulet vihreinä maistelusta
Lopulta pyöriteltiin lopputulos. Oranssista porkkanat, vihreästä varret.
Varsiin ohuita pötkylöitä vieriviereen, lopuksi hellä painallus porkkanan tyveen.
Porkkanan varteen raidat aitoutta todistamaan, ja eikun vaan kakun koristelua jatkamaan!
strösseleitä,
kookoshiutaleita,
hasselpähkinää tms
reunoille
Reunoille paineltiin strösseliä, eriväristä, värikästä tai väritöntä.
Jos hasselpähkinää olisi löytynyt, olisi se kakkuun päätynyt.
Loppu tuorejuusto pursotettiin reunoille ensimmäistä kertaa, edistystä tapahtunut, kun aiempiin kakkuihin vertaa? Onnistuminen Elämänilo
Se nimimerkki – mikroaaltouunin kulma kuorrutteessa -

Kakun tarina onnellinen tai onneton. Päätösvalta lukijalla todellakin on!
Seuraavana päivänä parhaimmillaan, kauniissa kuorrutehunnussaan.
Syöjä tyytyväinen -nauttii palasen- kera kahvikupposen.
Sen pituinen se.
33 Suussasulavaa kommenttia
Nyt on herkku kehissä! Kaunis ja varmasti suussasulava!
VastaaPoistaLolwut toi tarina!!! xD
VastaaPoistaNam, porkkanakakku on niin hyvää! Kaunis kakku ja ihanat pikku porkkanat koristeena :)
VastaaPoistaTulin vastavierailulle!! Ihania leipumuksia yms. sinulla!!!
VastaaPoistanäyttää todella upealta, molemmat. ja varmasti myös maistuivat :)
VastaaPoistaKiva postaus kokonaisuudessaan. Porkkanakakku on aina hyvää... sitäkin kun on niin monenlaista olemassa.
VastaaPoistaTätä täytyy EHDOTTOMASTI kokeilla, rakastan porkkanakakkua! :P
VastaaPoistaOi mitä pikkuporkkanoita! Mulle kans!!!
VastaaPoistaJo vain saa pisteet täältä tarina sekä kakku... taas tosi hieno postaus...;)
VastaaPoistaOi kun nätti porkkanakakku! Porkkanakakut ovat tosi hyviä ja tämä sun on tosi kaunis!
VastaaPoistatodella upea kakku!!
VastaaPoistatäälläkin on pari päivää porotellut aurinko :)
Ei oo reiluu postata tämmösiä kuvia kun mun on tehny jo monta päivää mieli porkkanakakkua :D Pakko se on kait tehdä vaik ens viikonloppuna, on niin superhyvää!
VastaaPoistaKiitos. Tosi kaunis kakku ja hauska tarina! :)
VastaaPoistaOnpas kaunis kakku :)
VastaaPoistaTosi kiva tarina! Ja kuvat ovat jälleen aivan mahtavan herkulliset!
VastaaPoistaNam, varmasti tosi hyvää. Kaunis =)
VastaaPoistaOoh, ihania leipomuksia, ja herkullisen nakoisia porkkanoita! Ajattelin leipoa pian porkkanamuffareita, joten saatan jaksaessani vakertaa sopot pikkuporkkanat koristeeksi.
VastaaPoistaOlipas siinä mukava tarina ja kakkukin näyttää jälleen syötävän herkulliselta.
VastaaPoistaNäyttääpä herkulliselta.Itse en ole vielä kokeilutkaan tehdä porkkanakakkua.
VastaaPoistaJaahas, meillä on kevään kynnyksellä useitakin synttäreitä. Täytyy antaa linkki lapsenlapsille, jospa saisi mummokin maistella herkkuja. Itse en kyllä noin suuria voiman koitoksia vaativaan taideteokseen pysty.
VastaaPoistaAivan upea kakku! Porkkanakakku on kyllä yksi parhaista herkuista mitä maa päällään kantaa :)
VastaaPoistaIhan runolliseksi olet heittäytynyt. Tämä blogi voisi kai olla nimetty myös beheaded veggies ;) Porkkanakakku on aina yhtä ihana herkku ja tuo on vielä nätti kuin mikä.
VastaaPoistanäyttää namilta.
VastaaPoistat.SS
Aivan ihanan näköinen porkkanakakku!Tuosta kun olisin saanut palasen,nam!!!!:P
VastaaPoistaTodella herkullisen näköinen porkkanakakku.
VastaaPoistaNam, porkkanakakkua! Upea tuo sun kakkusi. :)
VastaaPoistaHih ihanasti kirjoitettu :D Ja aivan äärettömä ihanan näköistä kakkua! Rakastan porkkanakakkuja<3
VastaaPoistaMahtavaa! Porkkanakakku on ihan huippua! Ja huippua on tää postauskin :)
VastaaPoistaOmpa siude kakku, tykkään noista hämistyylisistä kuvioista!! Oot ihan mielettömän taitava kun kattoo täällä kaikkia näitä sinun juttuja.. Ja sul on vielä tosi hyvät kuvat, ite oon tosi huono valokuvaamaan tuotoksiani=(
VastaaPoistaNam, ompas hyvännäkösiä! Joo, reissu oli kyllä mahtava ja lämmintä oli. :) Olis kai sitä voinu jäähä pitemmäksi aikaaki. :P
VastaaPoistaEn tiiä olisko nuita leivoksia saanu kuvata, mutta kuvasin silti.. kattovat siellä liikkeessä aika pahasti. :D
Hyvää viikonloppua! :)
Tämä se on mitä mainioin herkku, ihan herahti vesi kielelle, nams!! Erikoisen kauniisti koristeltu, yleensä tottunut että porkkanakakku tai -piiras on "vain pelkkä piiras", kiva juttu ja kaunis kakku :D
VastaaPoistaHei nythän mä mykistyn jo toista kertaa!!! Älyherkullisen näköinen kakku, mutta myös aivan mainio satu:) Taidat siis olla myös verbaalilahjakkuuskin!!?
VastaaPoistaMINÄ LEIKIN MAANVILJELIJÄÄ
VastaaPoistaTÄMÄN KIRJOITTI SAMI MAANVILJELIJÄ