makea leivonta suklaa

Vadelmainen dajm-kakku (chocolate rain)

13.28Pahalapsi



Pyörittelin pitkään käpälöissäni lapsena suosikkikarkkiani, daimia.
Joka lauantai oli tapana katsella lasten ohjelmat aikaisin aamulla suoraan töllön edessä mutustellen samalla aamulla pöydältä ”löytynyttä” namipussia. Joka lauantaina karkkikeiju pudotti pussillisen ihania namuja aamun töllösessioita varten. ^__^
Daimiherkkuja oon katellut ja kuolaillut sittemmin useassa blogissa ja uskaltauduin viimein ostamaan pussillisen dajm-rakeita tilauskakkua varten.
Toiveena oli suklainen (muttei liian) täytekakku jossa olisi pääällä suklaakouorrutus.

Marsipaaniruusujen näpertyly onkin sitten jo yksi ähellys-sessio itessään.
Hikoavat sormet ja tuskastuneet ilmeet kasvoilla koetin noita ruusuja vääntää.
Painelin, vetelin, heitin varmaan palan marsipaania alkuvaiheilla seinäänkin.
Ensimmäisen wnb-ruusun valmistuttua homma kuitenkin helpottui eikä touhu ollut sitten enää niinkään nyhräystä naama norsun vitulla.
Kuten kakusta näkyy- eivät nuo kukkaröhellykset ruusuilta näytä, vaan joltakin ihan muulta.

Koetin liukuvärjätä marsipaanin vähän elävämmäksi vaaleanpunaisella wiltonin elintarvikevärillä ja se kerrankin onnistui ihmeemmin tahmaamatta.
Kirurginhanskat kädessä tunsin itteni hetken tärkeäksi ihmiseksi.

Osan ruusuista värjäsin kaakaojauheella kaakaoruusuiksi. Helppo värjätä ja mukava käsitellä! Ja hyvää on.. Nimimerkillä maistelin vain "vähän" välistä.
Näpräilin siinä jokusen tovin noita kukkia ja sain aikaiseksi pari ihan ok näköistä.
Ilman marsipaanivälineitä, nähkääs! Ehkä mie vielä joskus rohkenen ne välineetkin ostaan, ainakin ihan hyvää tekisi tuolle harjottelupuolelle..

The Vadelmamousse:
Ihanan samettista vadelmatäytettä aidosta vadelmasta ja vadelmajauheesta.
Makua antamassa täyteläinen mascarpone-juusto sekä pikantti vaniljan aromi.

The Suklaamousse (dajm-mousse) :
Suklaisessa dajm-moussessa yhdistyvät rouskuvan dajmin sekä tumman kaakaon ja maitosuklaan maut.

Kakun koristelu oli miulla tässä täytekakussa aika simppeli, puolet kakusta koristeltu valkosuklaan ja tumman suklaan ”marmoroinnilla”- vai miksikä tuota nyt sanoisi? tikulla vetelyksi?

Nimen ja synttärisankarin iän kirjotin kakun reunalle, koska eiväthän kaikki pidä siitä että nimi möllöttää ja kummittelee suoraan keskellä kakkua.
Reunalta se on helppo pyyhkäistä tarvittaessa pois jos ei miellytä saajaa!







Saattaisit kiinnostua myös näistä

46 Suussasulavaa kommenttia

  1. Onpa kaunis kakku. Eka kertaa eksyin tänne ja ihan hämmästyin, miten taitava olet. Ei meidän 17v saa tuollaista aikaan! Ruusut ovat tosi kauniita.

    VastaaPoista
  2. Ihana. Todella kaunis ja herkullisen näköinen. Ruusuissa olet onnistunut todella hyvin!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kakku, tosi viimeistelty ja kauniit värit. Varmasti maku on ihana! Sullahan on suorastaan amerikkalainen tyyli kun nimi on pursotettu tohon alas - olet aikaasi edellä. :-)

    VastaaPoista
  4. Mieletöntä! Kyllä Riitan kelpaa! Minusta kukat näyttävät niin hienoilta ruusuilta ettei paremmista väliä. Oletko oikeasti noin vaatimaton :) Minkäslainen kipistys se marsipaaniväline on? Vaikka et sinä sellaista tarvitse.

    VastaaPoista
  5. UPEA UPEA KAKKU!!!
    saanko palan maistella ;)

    VastaaPoista
  6. Tämä on yksi kauneimmista koskaan näkemistäni kakuista, upeaa työtä Insanity! =)

    VastaaPoista
  7. U P E A kakku!! Aivan mielettömän ihania nuo ruusut, kauniin värisiä!! Ja täytteet... slurps... herkullisia!! Täydellinen kakku... ottaisin mielelläni maistiaisi!!

    VastaaPoista
  8. Kaunis kakku! Ja kauniit ruusut, hyvin pärjää ilman välineitäkin.=)

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis kakku.

    VastaaPoista
  10. Upea kakku ja tosi hienot ruusut! Taitava olet!

    VastaaPoista
  11. Todella kaunis kakku!

    VastaaPoista
  12. Aijai näyttää liian herkulliselta kakulta toi leipomas. :D Tässä alkaa tehä itelläki täytskäriä mieli...

    Mikseipä noihin muffineihin minttu-krokanttisuklaakin mänis. Maraboun minttukr. suklaa on hyvää :D tuskin se muffineja ainakaa pilaa ;)

    VastaaPoista
  13. Todella kaunis kakku!! Kyllä sulla vaan on silmää koristeluun!!

    VastaaPoista
  14. Käsittämättömän kaunis kakku! Pursotukset ja ruusut ovat mahtavasti onnistuneet!

    VastaaPoista
  15. No mutta mitäs vikaa sun marsipaaniruusuissa on, ei mitään. Upean kaunis kakku. Ja täytteetkin kuulostaa niiiiin hyvältä,että voisi ruudulta syödä.

    VastaaPoista
  16. Tosi hieno kakku!!
    Mä en jostian syystä ole oikein reenaillut tuota ns marmorointia, niin harvoin tulee tehtyä suklaakakkua et siihenkään ei sitten viitsi testailla jos ei onnistukaan =D
    jos mokkapaloja tekisin ja siihen kokeilisin

    VastaaPoista
  17. Todella upea kakku ja ruusuthan ovat ihan täydellisiä!! Voi kun sais maistaa palan kun täytteetkin kuulostaa herkullisilta.

    VastaaPoista
  18. Täydellinen. Tosi harkitun tyylikäs kokonaisuus!

    VastaaPoista
  19. Oi miten upea kakku. Todella herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
  20. Mahtava kakku! En koskaan saisi tuollaista aikaiseksi, mä ja suklaa ei oikein osata leikkiä samalla hiekkalaatikolla... :(

    Saako udella millaisen suklaakuorrutuksen teit tuohon päälle jos vaika joskus kokeilisi itsekin hyvällä ohjeella. ;)

    Niitä mun leivonnaisia kommentoit joskus, ei niihin mitään ohjetta oikein ole, kun raaka-aineet oli ihan simppelit: valion valmiita vaaleita vetopohjia joihin kostutus mansikka-sokerivedellä, välissä hilloa (jotain superhyvää sellaista ilman mitään kökköjä) ja kermavaahtoa. Päällä oli kreemiä ja marsipaania. Yhtä hyvää ei kotona varmaan saa, kun ei noin ohkasia ja tiiviitä vetopohjia varmaan itse pysty tekemään. :(

    VastaaPoista
  21. Eipä tällainen kakunkoristelussa tumpelo henkilö osaa sanoa muuta kuin että aivan hervottoman suloinen kakku. Itse olisin ollut tällaiseen ikionnellinen, täytevalinnatkin ovat just niin herkkuja että...! Ja tässä on vaaleanpunaista <3

    Ei kovinkaan rakentavaa palautetta, mutta tulipahan jotain sanottua ;D.

    VastaaPoista
  22. Oikein ihanaa lomaa siullekkin! Ja hih eikai sitä herkkuja voi koskaan olla liikaa ;D

    Aivan ihanan kakun olet väsännyt! Todella kaunis ja tosi nätisti koristeltu<3

    VastaaPoista
  23. Lyö Houkutuksen kakut mennen tullen eli Sata-nolla;)

    VastaaPoista
  24. Aivan ihanan näköinen kakku! Opiskeletko itse alaa vai? Dajm-herkut on kyllä ihania..nam!

    VastaaPoista
  25. Todella ihana kakku! Kuulostaa hyvältä tuo suklaa-daim mousse, pitää kokeilla! Oletko netistä tilanut vielä niitä suklaa muotteja?

    VastaaPoista
  26. Ihanan näkönen kakku! Kauniisti sopii yhteen toi vaaleenpunanen & ruskee. :)

    Blogissani on muuten meneillään arvonta, tervetuloa osallistumaan. ;)

    VastaaPoista
  27. Todella kaunis kakku ja nuo täytteet on mun lempparit!

    VastaaPoista
  28. Ihana kakku! Upeat ruusut ja tuo kakun koristelu ylipäätään!

    VastaaPoista
  29. Aivan ihana kakku, niin mun värinen <3 LOVELY!!!

    VastaaPoista
  30. Jo on kaunis kakku! Tikullavedetyt ovat hieno idea!

    VastaaPoista
  31. Voi vihnat miten hieno kakku! ja kiitos kommentistasi, se lämmitti mieltäni ;)

    VastaaPoista
  32. Hitsi, miten joku voi osata. Näyttää ensinnäkin aivan älyttömän upealta ja kuulostaa niin hyvältä, et pitää näppistä kuivata :)

    VastaaPoista
  33. Tein valkosuklaarullat leivinpaperille, sit rullasin, pistin maalarinteippiä ja pakkaseen :)

    VastaaPoista
  34. Aivan älyttömän kaunis!! Nyt ei enää riitä sanat kuvaamaan...Ihana!!!

    VastaaPoista
  35. upea kakku on kyllä!
    kohta onkii leon synttärit niin pitää käydä miettimään minkälaisen kakun tekis....mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  36. Todella hieno kakku! Ja nuo ruusuthan on kauniita!:) Olen itsekin viime aikoina harjoitellut marsipaaniruusujen tekoa. Ei ole ihan helppoa ei tahmean marsipaanin kanssa...

    VastaaPoista
  37. Mitä sie oikei höpötät siellä, kauniitahan nuo ruususi ovat! :)

    VastaaPoista
  38. Herkän kaunis kakku! Sä oot saanut noista ruusuista todella kauniita ja aidonnäköisiä!!! Täytteet kuulostaa ihanilta:P

    VastaaPoista
  39. Aivan ihana kakku. Onneks joku sentään osaa temppuilla ton suklaan kanssa, ei nimittäin todellakaa oo mun juttu.

    En oo kuullutkaan riisipyöröistä :o kuullostaa ainakin nimen perusteella hyvältä. Olisko ohjetta =) ?

    VastaaPoista
  40. vautsivau 0_o Mykäksi ihan menin! ite en osaa paistaa edes munakasta :D:D

    VastaaPoista
  41. Vau,itsehän olet tosi taitava! Mahtava kakku kerrassaan.. :)saisikos sinut linkittää? :)

    VastaaPoista
  42. Tämäki näyttää tosi hyvältä. Vadelma ja daim ovat kumpikin tosi ihania, varmasti hyvää kakkua! :P

    VastaaPoista
  43. MOi!
    Blogissani on sulle jotain :)

    VastaaPoista
  44. No kyllä se varmasti olisi hyvää, jos täytteen ohjetta kehittelisi enempi. ;) ihana kakku! Olen tainnut tähän kommentoida jo aiemmin:D

    VastaaPoista
  45. kiitos :) siullakin on tosi ihanan näköisiä kakkuja täällä, nam!
    -suklaatyttö

    VastaaPoista
  46. Ensiksi suuri KIITOS kun kävit kommentoimassa blogissani. Toiseksi: en usko sinun olleen se, joka kommentoi ettei muka osaa koristella yhtä sievästi kakkuja.. Täällähän on sata kertaa hienompia kakkuja kun mulla :O Mitäs huijailet??? :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com