Raaka-aineet
1 l hyvää marjamehua
1,5 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
0,5 l marjoja
1 prk vatkautuvaa kaura-vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
2-6 rkl soijajogurttia
1,5 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
0,5 l marjoja
1 prk vatkautuvaa kaura-vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
2-6 rkl soijajogurttia
Ohjeet
Kuumenna marjamehu ja sokeri höyryäväksi seokseksi.
Sekoita perunajauhot 2rkl:ään kylmää vettä ja lisää höyryävään mehuseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Anna seoksen pulpahtaa ja siirrä pois levyltä.
Lisää haluamasi marjat ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi tai levitä kiisselin pintaan kelmu.
Sekoita perunajauhot 2rkl:ään kylmää vettä ja lisää höyryävään mehuseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Anna seoksen pulpahtaa ja siirrä pois levyltä.
Lisää haluamasi marjat ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi tai levitä kiisselin pintaan kelmu.
Valmista vaniljavaahto:
Vaahdota kaura-vaniljakastike ja lisää vaniljasokeri.
Sekoita joukkoon soijajogurtti.
Tarjoile kiisseli ja vaniljavaahto kylminä.
Vaahdota kaura-vaniljakastike ja lisää vaniljasokeri.
Sekoita joukkoon soijajogurtti.
Tarjoile kiisseli ja vaniljavaahto kylminä.
15 Suussasulavaa kommenttia
Ihanan värikkäitä annoksia!:) Kasviksista saa vatsansa täyteen ilman ähkyä. Itse tykkään kuitenkin liikaa maitotuotteista, kananmunista ja kalasta, joten niitä tulee käytettyä, mutta kyllä täysin vegaanisetkin ruuat maistuvat.:)
VastaaPoistaSulla on kyllä aivan ihanat ohjeet ja kuvat,kymppi suoritus!:)
VastaaPoistaIhania annoksia taas! Vegaaniruoka on kyllä niin hyvää ja vaikka en vegaani olekaan kun syön joskus harvoin kalaa ja juustoa/jugurttia (tosi tosi harvoin) niin enimmäkseen tulee tehtyä vegaanista ruokaa ja hyvää on!Tosi upea suoritus sulta taas!
VastaaPoistaHyvän näköisiä pöperöitä, jotka varmaan maistuis kyllä tällaiselle "murhaaja-kokkaajallekin" :) Tuota kik-herne-juttua pitää varmaan ainakin kokeilla!
VastaaPoistaIhania ohjeita kyllä!
VastaaPoistaMinulla on hieman sama juttu kun Kmsu:lla, vaikka en kovin usein lihaa syökkään niin aina silloin tällöin kunnon pihvi on poikaa! =)
Mehevät setit!
VastaaPoistaMä en väännä kotona kuin lähinnä kasvisruokaa ja mereneläviä syystä x. Mut kaikki raadot kyl kelpaa, sanon aina kaikille, että toiset harrastaa ruokaa ja toiset eettisiä valintoja. Tiedän, että joudun helvettiin, mutta jos haluun ottaa ruuan vakavasti, etenkin ranskalaisen, niin ei pysty leikkaa yli puolta ruokalajeista pois. :)
mmm.. (: Komeet annokset! Kikhernepata menee ainakin kokeiluun ja kukkakaalimoussekin kuulosti oikein hyvältä :P
VastaaPoistaKymppi ja papukaijamerkki tästä kirjoituksesta! Tällaisia lisää, saa itsellekin aivan uutta inspistä ja innostusta vegaanikokkaamiseen. Kaikkeen löytyy nykyään vegevaihtoehto kun vaan viitsii vähän käyttää päätään, se on totinen tosi.
VastaaPoistaHerkullisia kokkailuja.
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää!
Vaniljaleivokset hävisivätkin parempiin suihin alta aika yksikön! =D Poikakin kysyi milloin seuraavan kerran teen? Oikein mukavaa ystävänpäiväiltaa sinulle!
VastaaPoistaKiitos! No joo, eihän se haittaa ^^' Onhan se opiskelu leipuri-kondiittori alalla ihan mukavaa, itse ainakin olen tykännyt ihan hirmuisesti ;D Meillä on tosi ihana luokka ja työtilat on mukavat. Sitten itselleni on mukavaa kun saan toteuttaa omaa taiteellista puoltani :D (tosin en vielä niin hirveästi ekana vuonna...)
VastaaPoistaKannattaa kyllä sunkin tulla opiskelemaan tätä alaat jos vaan oot kiinnostunut ;3
Ihania annoksia! =) Tuota marjakiisseliä voisi tehdä, kun kotsan kotitehtävissä on kiisseli..
VastaaPoistaNe toscaomenat tosiaan oli hyviä, ja helppo muuttaa vegaaniksi. :)
Kyllä noita annoksia kun kattelee eipä ne mitään liha lisukkeita tartte, ne näyttää kyllä täyttäviltä ja herkullisilta.
VastaaPoistaNoita soija sydeemejä ulkonäön perusteella äkkinäinen luulee kana paloiksi....
Hmmmm koton soija rouhetta olen käyttänyt leipään
(rouheleipä)
Oi miten herkullisia ruokia! En olekaan varmaan koskaan aivan täysin vegaania syönytkään. Joskus kylläkin olin kasvissyöjä jtn 1,5v :)
VastaaPoistaSitruunalohkoihin ois voinut enempikin sitruunaa survasta, mutta kun ne valu jo nyt pellille :P
Nyt kyllä olen ihan ällikällä lyöty. Näin upeita, mielenkiintoisia ja erikoisiakin ohjeita sinulla. Maistuis varmaan mullekin :) Muutamat ohjeet tuntuu aika suuritöisiltäkin. Sinulta varmaan syntyy kädenkäänteessä, mutta meikältä menis varmaan ihmetellessä ja nälkä vois päästä yllättämään.
VastaaPoistaJäin myös miettimään noita soijasuikaleita. En ole koskaan kokeillut. Myydäänkö niitä säilykkeinä vai miten? Näyttää herkulliselta.
Tuolla toisaalla ne sinun tuorejuustoleivokset olivat varsin houkuttelevan näköisiä.