makea leivonta makeat piirakat

Suussasulavat cashew-suklaapalat ja tuorejuustokuorrutteista marjapiirakkaa

19.23Pahalapsi



Hoo, aika yllättävää että leivon jälleen suklaasta?
"I like pie and I cannot deny!"
And chocolate is yummy for your tummy. (:

Nämä suklaapalat ovat nopeita ja helppoja valmistaa, ja maku PALKITSEE aivan varmasti!
Ei mitään terveysruokaa saatikka sitten kevyttä, mutta eihän leivonta yleensäkään ole. :P
Pohjaan upotetut cashewpalat antavat ihanaa rouskuvuutta, ja päällä oleva suklaa sulaa suussa. Muistuttavat jotakin tuttua suklaapatukkaa tai suklaakeksejä maultaan.. Suklaakuorrutteiset crisp-keksit? Twix/ raider? Joku muu suklaajuttu?
Kokeile en usko että petyt.
Näitä voi tarjota oikeastaan miten tykkää: suklaakeksinä, karkkipäivän karkkina tai suklaapirakkatyyppisesti.
Olen tehnyt näitä paloja jo useamman kerran erilaisilla kuorrutuksilla, ja hyväksi todetut ovat ainakin nämä:
*Pandan tumma suklaakuorrutus (VEGAANI)
*Tummaa suklaata + fazerinaa
*Tummaa suklaata + geishaa

..Variaatioitahan voi tehdä monia! Esim. pätkis kävisi kanssa varmasti mielettömän hyvin tuohon päälle sulatettuna..


Tähän väliin lienee soveltuva laittaa myös toimituksen huomautus: Nämä suklaapalat ovat VEGAANISIA kun rasvana käyttää sinistä keijua ja kuorrutteeseen läiskäsee pandan tai brunbergin tummaa chocolatea sulana. Marjapiirakan tein kuohkealla keksipohjalla ja päälle valmistin porkkanakakkumaisen tuorejuustokuorrutteen marjasoseella..
Kivaa vaihtelua, ja ulkonäkökin tulee piirakkaan ihan kiva kun koristelee pinnan lopuksi vaikkapa valkosuklaalla. Kokonaisena piirakkana nuo valkosuklaakuviot erottuvat paremmin, mutta tällä kertaa tarjosin piirakan ihan vaan paloina.
>Jälleen kerran piti taas leikkiä tuon koristelun kanssa.. Tekstiin tein ”sabluunat” paperista, tomutin päälle kaakaolla ja nostin ne kirjainsabluunat sitten pois pinseteillä.
Tuo vihreä mömmö/mikälie rusetti on tehty koristelugeelillä ja keskelle mäiskäisty pala lumimantelia.

Muutkin karkit ois varmaan näyttäneet ihan kivalta, esim. pähkinämakeiset/ suklaanamit tms..





Suklaakarkit cashew-pähkinöillä
Raaka-aineet

8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl fariinisokeria(tiukkaan mitattuna)
150 g pehmeää rasvaa (voi/margariini)
150 g suolattuja cashewpähkinöitä

2 dl rasvaa (voi/ margariini)
1,6 dl tiukasti mitattua fariinisokeria

170 g haluamaasi suklaata (esim.
fazerina + tumma suklaa)

Ohjeet

Valmista ensin piirakan pohja.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaikki pohjan ainekset paitsi cashewpähkinät, suuressa kulhossa puuhaarukalla sekoittaen tai sähkövatkaimella hämmentäen kunnes seos on murumaista.
Murskaa cashewpähkinät tehosekoittimessa ja lisää puolet pähkinöistä taikinaan.
Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele taikinan päälle loput pähkinämurskat.

Valmista karamelli:

Sulata rasva ja fariinisokeri pinnoitetussa kattilassa.
Keitä keskilämmöllä hämmentäen jatkuvasti kunnes koko pinta seoksesta alkaa kiehua/ keittyä.
Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä hetki kokoajan hämmentäen.
Kaada karamelli pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista n.18minuuttia tai kunnes koko karamellikerros on kuplivaa.(ÄLÄ PAISTA LIIKAA.) Sulata suklaa vähitellen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa kunnes suklaa on täysin sulaa.
Ota piirakkapohja pois uunista kun karamelli kuplii ja levitä päälle suklaa.
Hämmennä suklaata ja karamellikerrosta hieman marmorimaiseksi ja vie kylmään jäätymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Tämä herkku on parasta aivan kylmänä, ja maku vain paranee säilyttäessä!! Voi valmistaa vaikka juhliin puolta viikkoa ennen odottamaan, rakenne tai maku ei kärsi säilytyksestä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Keksipohjainen marjapiirakka tuorejuustolla

Raaka-aineet:
150 g digestive keksejä, pipareita tms
200 g voita
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
300 g marjoja

150 g tuorejuustoa
60 g voita
3 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

Ohjeet
Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi.
Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää keksimurska.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia/ kunnes piirakkapohja on täysin kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Valmista kuorrute:
Sulata marjat täysin suliksi ja puristele ylimääräinen neste siivilässä pois.
Soseuta marjat.
Vatkaa voi, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi. Lisää marjasurvos ja sekoita tasaiseksi.
Kaada jäähtyneen piirakan päälle ja tasoita pinta lastalla.

Sulata valkousuklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä tai mikrossa kokoajan vahtien täysin sulaksi.
Pursota valkosuklaasta ohuena vanana raitoja piirakan pinnalle käyttäen pursotinpussia tai paksua muovipussia, jonka kulma on leikattu auki.

Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

30 Suussasulavaa kommenttia

  1. Näitä cashew-juttuja on pakko kokeilla! Mut käykä esim. suolamaapähkinät siihen tilalle..? Täällä en oo mitään casheweita nähnykkään... Mut ihanan näkösiä jokatapauksessa! Joo tykkään kylmästä ulkoilmasta, kuhan ei tuule! En tykkää talvella yhtään tuulesta, kesällä kyl menee.

    VastaaPoista
  2. Noora, suolapähkinät käy noihin suklaaneliöihin ihan loistavasti! Ite löysin cashewit lidlistä, myydään semmoisissa 100-150g:n kokoisissa metallitörpöissä..

    VastaaPoista
  3. Nuo cashewpalat ovat varmasti hyviä! :P

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos! Olipa hirmu ihana kommentti, piristi iltaa :)

    Oi valkosuklaa olis varmasti aivan ihanaa Baileyssin kanssa! Varmasti käyvät hyvin yhteen. NAM! Suurkiitos loistavasta vinkistä, tuo pitääkin muistaa ;D

    Hitsi mitä herkkuja sä oot taas väsäillyt! Esimerkiks tuo suklaa ja cashew yhdessä, ihan vesi herahtaa kielelle... :P Rakastan tätä siun blogias, täällä on niin hirmusesti kaikkia ihania herkkuja ja kirjotat niin hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Oi nam, nuo cashewpalat näyttää ihanilta!

    VastaaPoista
  6. Kiittos!!

    Koristelu on tehty tummalla suklaalla

    Terkuin Risu-Kaneli

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanasta kommentista!Piristi heti sunnuntai aamuna kun koneen avasi :) Ja toi marjasose tossa kuorrutteessa, loistava idea.. Nytpä tiedän mitä kokeilen seuraavaksi! :)

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa tosi namilta! Ja sun kaikki jutun näyttää aina niin kauniilta!

    VastaaPoista
  9. Ehei, olen töissä lemmikkikaupassa ;)
    T. Risu-Kaneli

    VastaaPoista
  10. Kiitti vinkistä ; )
    Sie se jaksat herkutella, niin kyllä ne maistuis tälläkin puolella mut herkuttelen mielikuvilla;)
    Namskis nam ;)

    VastaaPoista
  11. Näyttää herkulliselta. Enpä voi kyllä vastustaa mitään, mikä on tehty suklaasta - ja cashewpähkinät ovat kanssa herkkua. Varmaan loistava yhdistelmä! T. Ranja

    VastaaPoista
  12. Kerrassaan herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  13. Nami, nuo suklaapalat on kyllä tosi hyviä. Kinuski-murotaikina-pähkinä-suklaayhdistelmä toimii.:)

    VastaaPoista
  14. Haastoin sinut pieneen tehtävään, vieraile blogissani!

    VastaaPoista
  15. Nam, herkullisen näkösiä, varsinkin nuo cashew-suklaapalat!

    VastaaPoista
  16. heippa! Oi miten herkullisen näköisiä! Noita suklaapaloja täytyy kyllä kokeilla. Linkitys on varmaan ok juttu? =)

    VastaaPoista
  17. Suussasulavat kieltämättä, tuu vaa pyyhkimään tää kuola näppikselta :o Aiiiiiiivan törkeen upea annos, ei saa näyttää naiselle tällasia!! :)

    Mulla on kans peltipiirakkafetissi, niit on helppo tehä, onnistuu varmasti, antaa mahtavat mahdollisuudet koristeluun ja ne voi leikellä miten lystää - ja aina jää kokille niitä vinopaloja popsittavaks x)

    VastaaPoista
  18. Kyllä voit sugar linkittää, ihan mielellään! :)

    Enttu, itellä tuppaa olemaan jo kohta pikkuhijaa "ongemana" se kun jää välillä LIIKAA hukkapaloja! :D Silleen että alkaa linjoissa näkymään.. Mutta eihän sitä maistelua lasketa syömiseksi, eihän? ;)

    VastaaPoista
  19. Siullahan on täällä vaikka mitä herkkuja! :) Pitääkin tulla paremmalla ajalla tutustumaan blogiisi. :)

    VastaaPoista
  20. Oi, pähkinää ja suklaata.. IHANAA! Tein joskus suolapähkinä-browniesin ja siitä tuli niin ihanaa, että meinasi tulla itku! =) Kiva kun tykkäsit tikkarikakusta, se oli munkin mielestäni hauska.

    VastaaPoista
  21. Ootko leipuri ja onko noi kaikki kakut jotain duuneja vai syötkö vaan usein kakkua? :)

    Kiitsa kommentista Garcon de Cuisinen puolella.

    Selailin tätä sun blogii ja täältä vois varmaan ottaa paljon opiks sokerileipurihommien kannalta, koska siinä oon aika kädetön. Täytyy antaa myös pisteitä mielettömistä asetteluista jossain annoksissa!

    VastaaPoista
  22. Laitan sinut linkkeihini, kivoja leivonnaisia ;)

    VastaaPoista
  23. onpas täällä hienoja luomuksia. Joo varmasti se rasvaton piiraspohja onnistuu kananmunattomana, jos just laittaa lisää banaania joukkoon. Pitää tulla tutustumaan kyllä näihin herkkuihin vielä uudestaan :D

    VastaaPoista
  24. Oi, cashewpalat näyttävät ja takuulla myös maistuvat todella herkullisilta! =)

    VastaaPoista
  25. Herkullisen näköisiä! Tuollainen suklainen pikku makupala kahvikupposen kera... nam nam! =)

    VastaaPoista
  26. Joo, kahvikupponen ja tälläistä herkkua, kiitos!=D

    VastaaPoista
  27. niin hyvän näkösiä nui cashew-suklaakolmiot! (:

    VastaaPoista
  28. Onpas herkullisen näköistä :P

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com