Laskiaispullat kuuluvat olennaisena osana Suomalaisten laskiaisen viettoon. Kermaa ja hilloa hirveästi ja ääntä kohti! Tai vaihtoehtoisesti mantelimassaa.. Jos käytät mantelimassaa, suosittelen ihan ehottomsti kokeilemaan tuota ite tehtyä versiota! Huomattavasti parempi kuin kaupan e-koodeilla kyllästetty versio joka maistuu pelkältä manteliaromilta.
Pullan kaverinahan tarjotaan useimmiten jotain lämmittävää pulkkamäen jälkeen. Meillä tässä tapauksessa oikea mättökaakao, herkkukaakao, täyteläinen suklaakaakao.
Kaakaoiden kaakao. Varsinainen kaakao on tehty fazerin sinisellä ja maidolla, päällä aetoo kermaa ja mariannerouhetta.En tietenkään halunnut pullapuolellakaan tyytyä vain ja ainoastaan yhteen laskiaispullaversioon vaan kokeilin kolmea erilaista. No joo, kyl mie pikkusen ehkä innostuin..
Annokseen saa kivaa näköä kun tekee sulatetun suklaan avulla kuvioita ja täyttää ne erivärisin koristelugeelein.Geeleillä ja suklaalla on helppo tehdä esim. kukkia, perhosia, abstrakteja kuvioita.Kuviot voi valmistaa esimerkiksi niin, että pursottaa ensin suklaata ohuella (1-2mm:n) tyllalla lautselle suunniteltuun muotoon, ja jähmettää viileässä. Kukkien terälehdet kannattaa pursottaa suklaalla yksitellen ja pisteet tms. tehdä viimeisenä.
Sitten täyttää kuviot koristelugeeleillä vähitellen pursottaen tai tekee esimerkiksi "liukuvärjättyjä" kuvioita.
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri, vaivaa taikinaa ensin yleiskoneella muutama minuutti ja sen jälkeen tomusokeroiduin käsin parista minuutista viiteen minuuttiin kunnes massa on sitkeää ja yhtenäistä.
Kotitekoiset suolapähkinät
0,5 rkl merisuolaa
haluamaasi kasviöljyä
suolaa
Anna pähkinöiden lillua vedessä kaksi päivää.
Lisää vettä jos näyttää että pähkinät jäävät veden pinnan yläpuolelle.
Huuhtele kevyesti ja anna kuivahtaa hetki.
Paahda pähkinöitä välillä hämmennellen kunnes ne ottavat reilusti väriä ja alkavat tuoksua paahdetulta.
Lisää paahtamisen loppuvaiheessa tilkka öljyä ja hämmennä tasaiseksi.
Varo, pähkinät ovat tosi kuumia!
Sekoita joukkoon 1-5 tl suolaa (MAUN MUKAAN, riippuen kuinka suolaisia haluat) ja anna jäähtyä täysin.
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
150 g sinistä keijua pehmeänä
vajaa 1 kg vehnäjauhoja
1 dl vettä
Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma, vaniljasokeri, suola ja kuivahiiva.
Lisää jauhoja vähitellen.
Lisää sininen keiju pehmeänä kun taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.
Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla lämpimässä n.1h.
Leivo tangoksi ja jaa taikina n.8-10 palaan.
Leivo jokainen pala pyöreäksi pullaksi ja kohota pellillä kaksinkertaiseksi.
Tällä ohjeella tehtyjä pullia on hyvin vaikea erottaa normaaleista pullista!
Ainut eroavaisuus on se, että pinta on tavallista pullaa makeampi ja tahmeampi.
Tavallinen, pehmeä pullataikina
2 pss kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 g pehmeää margariinia tai voita
vajaa 1kg vehnäjauhoja
50 g sokeria
2 tl kanelia
50 g sokeria
1 tl vaniljasokeria tai
vaniljakreemijauhetta
150 g suolapähkinöitä
Kuumenna maito reilusti käden lämpöiseksi kattilassa. (+42)
Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma, suola ja kuivahiiva.
Lisää jauhoja vähitellen.
Lisää voi kun taikina alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.
Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla lämpimässä n.1h.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi.
Kauli taikina ohueksi (n.3mm) suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja sivele levyn pinta pehmeällä voilla tai margariinilla.
Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele päälle.
Kääri levy rullalle ja leikkaa vinoittain palasiksi.
Paina peukalolla palasten kapea kärki alas.
Nostata korvapuustit pellillä kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista korvapuusteja uunin keskiosassa 225 asteessa n.10 minuuttia.
Valmista puustit muuten normaalien korvapuustien tapaan, mutta sekoita sokerin joukkoon kanelin sijasta vaniljasokeria.
Rouhi suolapähkinät hienoksi muruksi ja ripota ne margariinilla voidellun, sokeri-vaniljaseoksella ripotellun taikinan päälle ja rullaa pulliksi.
Pyöritä pullista n.50g painoisia pullia, kohota lämpimässä pellillä kaksinkertaisiksi ja voitele ennen uuniin menoa kananmunalla.
Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa n.10 minuuttia.
Lusikan muotoiset vaaleat keksit (vaniljapikkuleivät VEGAANINEN)
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Nosta lastalla pellille ja paista 175 asteessa n-5-8 minuuttia.
Voit koettaa painaa uunista ottamisen jälkeen välittömästi painaa lusikan "kuppiosaa" vähän kuperaksi".
Jäähdytä hyvin!!
(linkitettynä ohje)
1 prk vegaanista vispikermaa (go
green)
1 dl tomusokeria
2 dl haluamaasi hilloa : kuningatarhillo/ vadelmahillo /mansikkahillo
(ohje linkitettynä)
Leivo pullat isokokoisiksi, n. 80g painoisiksi pulliksi ja kohota pellillä kaksinkertaisiksi.
Paista 225 asteessa n.14 minuuttia ja jäähdytä pullat hyvin.
Leikkaa pullat keskikohtaa hieman alemmalta halki.
Lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljasokeri.
Anna kerman seistä jääkaapissa astiassa n.1h ennen pursottamista (ei pakollista)
Pursota tähtityllalla varustetulla pursotuspussilla kermaa hillon tai mantelimassan päälle reilu kerros.
Laita kannet päälle ja viimeistele pullat ripottelemalla päälle tomusokeria..
Tavalliset, muhkeat laskiaispullat
Raaka-aineet
tai hillon sijasta 1 annos kotitekoista mantelimassaa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(mantelilastuja pullan päälle)
Leivo pullat isokokoisiksi, n. 80g painoisiksi pulliksi ja kohota pellillä kaksinkertaisiksi. Voitele normaalin pullan tapaan ja ripottele päälle halutessasi mantelilastuja.
Paista 225 asteessa n.14 minuuttia ja jäähdytä pullat.
Leikkaa pullat keskikohtaa hieman alemmalta halki.
Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi, n.5min täysteholla.
Lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljasokeri.
Lumihuippuinen unelmakaakao
3-4 riviä fazerin sinistä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
5 kpl mariannekarkkeja tai
mariannemurskaa
Lisää suklaapalat yksitellen ja sulata suklaat maitoon.
Sekoita tasaiseksi ja mausta vaniljasokeri.
31 Suussasulavaa kommenttia
Oo, mitä pulleroita. Mä kanssa otin ovelana kyllä kaksi yhden hinnalla, kun koulussa sai täyttää oman pullansa miten halusi. Eli pulla puoliksi ja molemmille puolille hilloa ja toiseen puoliskoon mariannekermaa ja toiseen suklaakermaa. Ja tietty reilut kerrokset. Oli niiiin hyvää :D
VastaaPoistaNAM!!! Koska näitä olis tarjolla...mä voisin tulla herkuttelemaan!! Alko jo harmittamaan kun en itse tehnyt pullia. Vielähän tuon toki kerkiää :) Ja tuo kaakao...vie taatusti kielen mukanaan. Vielä kerran on kuitenkin pakko kehua tuota sinun uskomatonta viiteiliäisyyttä ja kaunista tapaa laittaa tuo kaikki esille.
VastaaPoistaUpea postaus!
VastaaPoistaMun pitää antaa tää sun blogin linkki yhelle luokkakaverille, se on kans vegaani. Ja varsinkin tuo sun pullaohje. :) Blogis tuo varmaasti iloa ja ideoita tosi monille! :) Itse viihdyn täällä kyl ain pitkään kun käyn.
VastaaPoistaNo ei siihen kissaan nyt paljon taitoa vaadittu kun minä sen sain aikaseksi. :) Tosi hyvän näköisiä pullia oot saanut aikaiseksi!
VastaaPoistaIHANIA LASKIAIS PULLIA! NAM!
VastaaPoistaAh! Mitä kaakaota ja pullia. NAM. Pitääkin varmaan leipoa vielä yksi satsi pullaa, kun jäi laskiaisesta yksi hiiva yli. Voisin kokeilla tuota sun sokeriliemivinkkiä, kuulostaa hyvältä. Ja näyttää myös.
VastaaPoistaTai oikeastaan voisin leipoa vaan yhden jättipullan ja syödä sen yksin ja lohduttautua ajatuksesta ettei yksi pulla voi pahaa tehdä xD
Onpa herkullisia laskiaispullia!
VastaaPoistaVoi että, unohtui :D Mut kerkiäähän sitä! Laskiainen on taas ens vuonna ;)
VastaaPoistaHurrrrja miten paljon vaivaa olet taas nähnyt! Ei muuta voi kuin ihailla! Tosi ihania herkkuja :)
Laitot sitten tuulemaan, aika urakan vedit läpi :)
VastaaPoistaAikas herkun näköisiä pullia, erityisesti tuo mansikka-mokka. Ja tuo kaakao maistuisi HETI NYT mulle!!!
Aivan ihana näköisiä pullia. Nam! Pitääkin joskus kokeilla tota sun vegaanipullien reseptiä, itse olen tehnyt pullat aina tarvittaessa omenamehuun.
VastaaPoistaTulin tänne katsomaan ohjeitasi ja voi valtava mitkä herkut täällä onkaan tarjolla... tuommoisen laskiaissetin minäkin mielelläni ottaisin....
VastaaPoistaAivan mahtavaa! Ei voi kuin kehua. Maistuis kyllä kaikki versiot mullekin :)
VastaaPoistaIhania pullia olet leiponut.
VastaaPoistaJestas että olet taas taiteillut vaik minkä näkösiä herkkuja! Ja mie en pullan pullaa saanu koko laskiaisaikaan. Tuo kaakao, slurps. Täytyy joskus kokeilla, jos kerkiää suklaat sinne kattilaan asti ;)
VastaaPoistaNo kylläpäs! Oikein hengästyin lukiessani tätä mahtavaa tietopakettia ja sain ihania inspiksiä leipomuksistasi. Soijamaitoa pitää kyllä kokeilla. Tosi kaunis on laskiaispulla-asetelmasi!
VastaaPoistaAnopilta olen joskus saanut vähän toisenlaisen mantelimassaohjeen. Siihen tuli muistaakseni manteleita, pullan sisusta ja maitoa tai kermaa ja sokeria - ainakin.
Maapähkinäohje oli myös kokeilemisen arvoinen uutuus.
Kyllä teidän väen kelpaa, kun on tuollainen mestarikokki suvussa!
Kiitos vaan, ihan itsetehtyjähän ne ruusut olivat. Oikeastaan elämäni ensimmäisiä... heh :D Tykkään tehdä marsipaaniruusunu "lehteviksi", vaikka ope koulussa yrittääkin opettaa tekemään vain 4 lehdellä... ^^'
VastaaPoistaHmm ei voi muuta kuin sanoa että upeita laskiaispullia olet tehnyt! Itsekkin tein mutta ne meni parissa sekunnissa.. :D voisi itsekkin kokeilla joskus vähän erikoisempia laskiaispullia.
Aiih miten ihana pullamättö! Ja vielä vegaanisiakin, mmh. Tulihan sitä syötyä laskiaisen aikana *nopea laskutoimitus* 6 pullaa. Huih.
VastaaPoistaTuo sokerivoitelu vegaanipullille näyttää oikein kokeilemisen arvoiselta. Itse käytin tummasiirappi-vesiseosta, jonka sivelin pullille ennen paistamista. Väristä tuli sievä, mutta ei kananmunamaisen kiiltävä.
Tuon GoGreen Vispin koostumusta on muuten vaihdettu samalla kun purkki uusiutui. Nykyään se on vetelämpää ja muistuttaa väljähtänyttä valkuaisvaahtoa vielä seuraavanakin päivänä vaahdotuksesta. Ennen sitä saattoi sentään pursottaa... Pitää valittaa Raisiolle.
Todella herkullisen näköistä kaikki! - syntisen hyvää :)
VastaaPoistaHerkullisia juttuja olet taas ehättänyt kokkailemaan. Waude!
VastaaPoistaVau! Hienoja pullia ja keksejä ja toi kaakao... Oon juonu lähiaikoina aika paljon kuumaa kaakaota ja nyt sit ei oo aineksia siihen, mikä ottaa kyl päähän ton kuvan näkemisen jälkeen :D
VastaaPoistajohan alko tekeen mieli pullaa! :D Liian hyvän näkösiä:p
VastaaPoistaNo ne käethä meni vähän sillee hassusti. ;s Ei oikee ossaa selittää. :D No se jännetuppikäsi meni ainaki liiallisen datauksen myötä. ;)
Mielelläni maistaisin noita kaikki laskiaispullia... näyttävät ihanan muhkeilta ja herkullisilta!!
VastaaPoistaNyt mä ihan toivon kellon kääntöä taaksepäin, laskiainen takaisin ja lisää pullaa ja isommat lusikat! Kiitos mantelimassa-ohjeesta, miten mä en ole sitä itse tehnyt ikinä, höh?
VastaaPoistaNam ja lurps! :D Toi kaakao näyttää ihan liian hyvältä!
VastaaPoistaOi, ihania pullia ja varmasti ylihyvää kaakaota! :)
VastaaPoistaKylläpä maistuisi taas laskiaispullat, vaikka laskiainen on ohi ja herkuteltua tuli urakalla.:) Ihania täytteitä!:P
VastaaPoistaNamiii! Laskiaispullat on jotain niiiin hyvää! niitä voisi syödä ympäri vuoden :) se tekemäni kinuskikissan kardemummakakku oli kyllä tosi hyvää, kannattaa kokeilla :>
VastaaPoistaNam nam, täällä kuolailen pullies perään... :P Harmi ku se laskiainen on pelkästään kerran vuodessa :( Tolla sokerivedellä tulee kyllä hyvä voitelu myös, itekin usein ditä käytän, ku jos on kananmunat loppu...
VastaaPoistaKiitos! :) sullaki tuo leipominen hyppysissä (pullataikinasta päätellen :D) omaa pulla taikinaa en oo kyllä ikinä saanu ton kokoseks turpoomaa :o
VastaaPoistaIhana kun joku jaksaa vegaaniohjeita väsäillä. Nuo ruokaohjeetki kuullosti hyviltä <: ite oon semivegetaarisella ruokavaliolla (pakottavat kanaa syömään ;S) Taidan tulla useemminki kurkkimaan tänne sun ohjeitas!
Suolapähkinärouhe pullien sisällä kuulostaa mielenkiintoiselta. Tykkään suolapähkinöistä muissakin erikoisissa yhdistelmissä. Laitoin kerran kakkuunkin. Oli hyvää.
VastaaPoista