- 250g maitorahkaa
- 250 g voita tai margariinia
- 4,2 dl vehnäjauhoja
-
1 tl
leivinjauhetta
Täyte: - 300 g vedessä turvotettua soijarouhetta
- 1 kpl iso sipuli
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 prk Ranskankermaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 2 kynttä valkosipulia
- 150 g aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
- 100 g suolapähkinöitä
- reilusti tuoreita yrttejä tai kuivattuja yrttejä (basilika, oregano) ja paprikaj
-
suolaa maun mukaan
- voita paistamiseen
- kananmunaa voiteluun
Sekoita rahka ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna kovettua jääkaapissa peitettynä 1 h. ajan.
Silppua sipulit ja murskaa tehosekoittimessa suolapähkinät murskaksi. Ruskista turvotettu soijarouhe ja sipulisilppu voissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä viileässä n.30 min. Lisää ranskankerma tomaattipyre, murskatut valkosipulit, suolapähkinät ja aurinkokuivatut tomaattikuutiot sekä mausteet. Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä päälle täyte tasaisesti. Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita. Käännä palat kääretorttupalan tapaan leivinpaperille ja voitele munalla kauttaaltaan. Paista 225 asteessa 15-20 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Tarjoile lämpiminä!
Sisällön tarjoaa Blogger.
0 Suussasulavaa kommenttia