Tässä vasta ruoka, josta miulla herahtaa vesi kielelle jo itsellänikin pelkkiä kuvia syynäillessä. Satunnainen safkasävellys muuttui lautasellani sinfoniaksi ja sitä myötä suoraan lemppareideni listalle. Taitaa olla jo sanomattakin selvää että sydämein sykähtelee voimakkaasti maustetuille intialaisille pöperöille, erityisesti näille kastikkeille joissa kookosmaito komppaa täyteläistä makua. Vaikka nimi viittaa monelle tuttuun koulujen kanaviillokkimausteeseen, ei tähän ruokaan tule valmista currymaustetta tilkkastakaan. Muita fleivöreitä sitten senkin puolesta, suorastaan kupposellinen. Intialainen kasviscurry se kai tämäkin on, vaikkei quorn näytäkään edes etäisesti vihannekselta. Riisiä kylkeen ja pinnalle turkkilaista jogurttia härskisti ihan raakana ja sellaisenaan. Toi-mii.
Intialaishenkinen Quorn- curry
N. 6 REILUA ANNOSTA
600g guornkuutioita sulatettuna
8 kynttä valkosipulia
2 keskikokoista keltasipulia
25g tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
1,5rkl garam masalaa
2tl jeeraa
0,5tl chilihiutaleita/ chiliä myllystä/ tuore chilikin käy
2tl sinapinsiemeniä
2tl korianterijauhetta
1rkl hunajaa
500g paseerattua tomaattia
400g kookosmaitoa (1tlk)
n.1tl suolaa (laitoin aikalailla tasan teelusikallisen, mutta jos et tykkää suolaisesta niin paa vähempi)
--- annosten pinnalle turkkilaista jogurttia
Silppua valkosipuli sekä keltasipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
Mittaa mausteet kupposeen valmiiksi.
Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja kippaa mausteet sekaan, pyörittele hetkinen jotta mausteiden aromit leviävät keittiöön ja sinapinsiemenet poksahtelevat hieman. Kippaa sekaan sipulit ja kuullota.
Lisää raastettu inkivääri, quornkuutiot, hunaja, paseerattu tomaatti sekä kookosmaito.
Sekoita tasaiseksi ja keitä kastiketta kasaan abauttiarallaa kymmenen minsaa.
Mausta suolalla ja tarjoile vaikkapa riisin ja turkkilaisen jogurtin kanssa.
Naanleivänkin kanssa toimisi..
0 Suussasulavaa kommenttia