featured juustokakku

Chocolate cookie dough cheesecake squares

18.22Pahalapsi



Ja sama suomeksi!
Suklaakeksitaikinajuustokakkuneliöt ( aivan naurettavaa tämä yhdyssanojen maailma :D ). Välillä asioita ei kai olekaan järkevää edes yrittää kääntää natiivikielelle. Anyhow, tässäpä leivos joka pistää suklaasyöpön sukat pyörimään! Tuorejuustokerroksen ansiosta herkut ovat erittäin meheviä, ja maku vain paranee kun kaloripommien antaa köllötellä jääkaapin uumenissa.

Chocolate cookie dough cheesecake squares

30x20cm vuokaan
n.20-30 palaa, koosta riippuen.. leivos on melko tuhtia.

POHJA
220g vehnäjauho * taikinan pitää olla PAKSUHKOA, ei valuvaa. lisää jauhoja tarvittaessa
0,5tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
250g voi
100g sokeri
100g fariinisokeri
2 muna

JUUSTOKERROS
500g tuorejuusto
n.1,5dl tomusokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeri

KUORRUTUS1dl kerma
300g suklaa

pinnalle rouhittua suklaata

Valmista ensin pohjataikina:
Sekoita vehnäjauho, suola, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten, ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä 20x30cm pellille.
Paista pohjaa puolikypsäksi, 175c n. 10min.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, kananmuna ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi.
Kaada vuokaan pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista 175 asteessa n.15-20 minuuttia. Leivoksen pitää jäädä pinnalta hieman 'hyllyväksi'. Kokeile pohjan kypsyyttä puutikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa (juustoa kyllä tarttuu) leivos on valmis.
Jos leivos näyttää tummuvan roimasti pinnalta, voi tummumisen estää asettamalla päälle palan foliota.

Anna suklaaherkun jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrutus.
Kuumenna kerma kiehuvaksi, ja sulata siihen paloiteltu suklaa.
Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja levitä jäähtyneen tuorejuustokakun pintaan.
Viimeistele herkku rouhitulla suklaalla ja anna vetäytyä jääkaapissa miel. seuraavaan päivään.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

23 Suussasulavaa kommenttia

  1. Näyttääää niiiiiin hyvältä!

    Kuhan tässä joskus jaksaa ja naama selviytyy edellisistä kaloripommeista täytynee kokeilla kikkailla näitä ilman munia ^^

    VastaaPoista
  2. Kantsii kokeilla! Yleensä en ite näitä leivoksiani syö, mutta pakko myöntää että näitä oli ihan ultimaattinen pakko maistella kolme palaa >.<

    VastaaPoista
  3. Oii nam! Näyttää herkulta ja oikeastaan kuulostaakin, koska meinasin alkaa kuolaamaan jo otsikon luettuani.. :-D

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä tuhdilta tavaralta, mutta tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Mahtaakohan fariinisokerin tilalle sopia esim. siirappi? Kuulostaa niin hyviltä, että näistä on ehkä pakko koittaa vähähiilarista versiota :)

    VastaaPoista
  6. Itse olen käyttänyt fariinisokerin tilalla siirappia ja vähän sokeria. :) Hyvin toimii!

    VastaaPoista
  7. Niin onko tuo vuoan koko siis uunipeltiä tarkoittava?Ajattelin tänään leipaista ekan kerran niin siks neuvoa kyselen :))

    VastaaPoista
  8. Tervehdys, vastikään löysin blogisi ja vilpitön kiitos hatunnoston kera. Hyviä ohjeita ja oikein miellyttävä ulosanti. Tähän mennessä juustopaprika-(voitto)leivän ja valkosuklaakärtsän ohjeet testattu. Oot ihan 5/5 :)

    VastaaPoista
  9. henni: paremman puutteessa varmasti onnistuu siirapillakin, jos laittaa myös tavallista sokeria. Siirappi ei vatkaudu kunnolla, eli siitä syystä suosittelisin kyllä ennemmin tuota fariinisokeria :)

    Tittuska: ohje on mitoitettu puolikkaan uunipellin kokoiseen vuokaan.

    Rampekissa: Kiitokset kehuista! Mukava kuulla että blogista on ollut hyötyä :)

    VastaaPoista
  10. Pieni kysymys. Mikä meni pieleen kun taikina kohosi juustosta läpi? Laitettiin kaikki aineet ihan ohjeen mukaan?

    VastaaPoista
  11. Vautsi! Jotain tällaista pääsinkin maistamaan tuossa joku aika sitten ja oli kyllä makeaa ja todella hyvää. Silloin sain vain epämääräisen listan aineista mitä tähän tulisi, joten nyt sain reseptinkin. Ehkäpä joudun kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  12. Samaa olisin kysellyt kuin Pia tuossa aikaisemmin. Pohjataikinaa oli yllättäen runsaasti valmiin leivonnaisen juustokerroksen päällä. Mielestäni noudatin ohjetta lähes pilkulleen.

    VastaaPoista
  13. Hitsit, en kyllä osaa sanoa mistä tuo pohjan paistuminen johtuu. Oisinkohan laittanut summamutikassa vähän enemmän jauhoja kuin muistelin, ei hajuakaan ö_ö

    VastaaPoista
  14. Mulle kävi myös samanlailla, pohjataikina tuli juustokerroksesta läpi. Maku oli karusta ulkonäöstä huolimatta erinomainen :)

    VastaaPoista
  15. En kestä, näitä on PAKKO testata! :)

    VastaaPoista
  16. On kyllä niin herkullisen näköisiä, että näitä on pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  17. Nam, mun on ihan pakko kokeilla näitä! Kiitos inspiksestä 8)

    VastaaPoista
  18. Tää on ylivoimaisesti parasta leivosta mitä oon koskaan tehny/syöny!! :)

    VastaaPoista
  19. tein noita ja pohja kohos ihan juustokerroksen yli ja pohjaa oli aivan liikaa muihin elemntteihin verrattuna, maistui vaan ruokasoodan ja suolan sekotuksela YÄK

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com