jotain ihan muuta kakkupohjat

Kreemikakku-opettelua

19.52Pahalapsi

Karjalan Heiliin tehdyssä uusimmassa haastattelussa lupailin äitienpäiväksi jonkinlaista paakkelssia, ja päädyin tällä kertaa perinteikkääseen mutta silti jostain syystä blogistani uupuneeseen herkkutuotokseen, Kreemikakkuun. Jos tuo kyseinen haastattelu kiinnostaa, niin sen voi lukea näköislehdestä TÄÄLTÄ. (mene- arkisto - sunnuntai 1.5.2011) Pälyilen mystisesti sivuilla 12-13.

Äitienpäivän mammahumun herkutteluja varten lähdettiin varustautumaan kahden hengen armeijalla. Opastin kädestä pitäen täytekakun teon oppilaalleni, nimittäin rakkaalle poikaystävälleni. Herra P:n ihkaensimmäinen kakku on kyllä miun mielestä ihan uskomattoman hieno, en olisi koskaan uskonut että ensikertalainen suoriutuu vaativistakin pursotuksista! Ei voi olla kuin ylpeä oppilaastaan. :) Tämän onnistuneen opettamisen myötä yritän kannustaa kaikkia aloittelevia leipureita tarttumaan vispilään. Täydellisyyteen ei tarvitse pyrkiä, on tärkeintä että uskaltaa yrittää!

Muutamat teistä kyselivät Iloisen keittiön kanssa järjestämistäni pursotuskursseista, ja valitettavasti on pakko ilmoittaa että tuleva toukokuun lopun opetustuokio on jo buukattu täyteen. Jos kiinnostusta riittää, niin saatan järjestää tulevaisuudessakin vastaavia opetussessioita! :)


Koristeena pursotettuja kreemiruusuja ja nuppuja.

Tuossa poikaystäväni tekemä täytekakku. Uskomatonta mutta totta!

------------------------------------------------

Kreemikakku

kakkupohja
4kpl kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Ota munat jääkaapista huoneen lämpöön lämpenemään. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.Varaa tarvikkeet lähellesi. Voitele kakkuvuoka vuokaspraylla.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos sihdin läpi varovasti lastalla käännellen munavaahtoon.
Paista hyvin voidellussa vuoassa n. 40 min, vahdi kakkua paiston aikana. Kakkuvuokaa ei ole pakko jauhottaa, mutta jos siltä tuntuu niin korppujauhoakin voi käyttää. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

kostutusvesi:
500ml vettä
50ml sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Sokerivesi on valmista silloin kun sokeri liukenee.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

täytteeksi:
200g haluamaasi hilloa,
esim. vadelma/omena


sokerikreemi yhden kakun väliin ja päälle
250g margariinia
75ml vettä
100g sokeria
elintarvikevärejä
makuainetta: Esim. kaakaojauhe, kinuskikastike, aromit (rommi, mokka, mansikka)
nestemäisiä elintarvikevärejä

Valmista sokerivesi: kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin että sokeri liukenee.
Anna sokeriveden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota margariini yleiskoneessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, vatkaukseen menee n. 5min aikaa. Lisää sokerivesi vaahdotetun rasvan joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa kreemiä hetki vesilisäyksen jälkeen. Mausta kreemi mieleiseksesi ja/tai värjää se.



Kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta sokerivedellä ja levitä päälle kerros hilloa ja kreemiä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja täytä. Säästä osa kreemistä kakun pinnalle. Laita päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin. Sivele kakun päälle ja sivureunoille puolet loppukreemistä niin, että kaikki murut jäävät levitettyyn kreemiin kiinni. Anna jähmettyä hetki ja levitä päälle toinen, kaunis ja tasainen kerros kreemiä. Pursota halutessasi kreemireunukset ja koristele esimerkiksi ruusuilla.

------------------------------------------



Heilin haastattelussakin kysyttiin, millä tavalla meillä juhlitaan äitienpäivää. Avainsanana voin ainakin paljastaa, että äitienpäivä on vuoden rennoin juhlapäivä. Ei pukukoodeja tai turhaa jännittämistä, vain hyvää seuraa ja hyvää juomaa.
sylintäydeltä onnea ihanille äideille, olette ansainneet palan parasta kakkua!



Saattaisit kiinnostua myös näistä

9 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kiitti ohjeesta. Tätä aion kokeilla. Tuleeks korkee täyteväli vai ohut?

    VastaaPoista
  2. Henna,
    Jos sie tarkoitat sitä kuinka paljon täytettä tulee laittaa, niin kreemiä kannattaa pistää väliin melko niukahkosti, huomattavasti vähemmän kuin kermavaahtoa. Kreemi on koostumukseltaan todella tuhtia, joten sitä ei tarvitse olla ihan jumalattomasti. =)

    VastaaPoista
  3. Aivan järkyttävän ihania luomuksia, ei uskois että toinen on ensikertalaisen tekemä ;) Taas saa antaa krediittiä hyvälle opettajalle! :D Aivan ihania, ei noita tohtis syödä ;)

    VastaaPoista
  4. miks mä en löydä tuolta karjalan heilistä s. 12-13 sitä juttua ? :oooo

    VastaaPoista
  5. Pimu: Ei uskoisi kyllä ei! =D On tuo miun ukon turjake mahdottoman taitava <3

    ANSSSKU: Huomasin ettei linkki toiminut, sorry! Arkistosta löytää sunnuntain 1.5 heilin, sitä kautta pääsee lukemaan :)

    VastaaPoista
  6. Oi ihanaa, olen tulossa pursotuskurssillesi. Erityisesti toivoisin tuon ruusun pursottamisen opetusta! Mie en siinä vaan yksinkertaisesti KOSKAAN onnistu. Kakkusi ovat ihania ja suunnitteilla ois testata tätä kakkua kunhan ehdin! :)

    VastaaPoista
  7. Tuossa tutkiskelin kaverille pieniä irtovuokia netissä ja satuin bongaamaan tämmöisen
    http://www.ullanunelma.fi/images/2105-8104_m_0901_21c.jpg

    Ajattelinkin haastaa sinut tekemään tämmöisiä! Ajattele, pääkallolla varustettuja mitä lie tikkareita ovatkaan. :)
    Onko mahdollista saada jotain hyviä laktoosittomia jälkiruokaherkku ohjeita? Tai jotain muita laktoosittomia kasvisherkkuja!
    Kiitän ja poistun paikalta vähin äänin!

    VastaaPoista
  8. Heli: Mahtavaa! ;) Siellä törmätään sitten, ja ihan ehdottomasti opetan kreemiruusujen oikeaoppisen valmistustavan. Se on helppoa, kun vaan tietää mitä pitää tehdä.

    Infecte4d: Hauskoja muotteja, pitää pistää korvan taakse ja kysäistä tuosta meidän paikallisesta keittiöliikkeestä josko sitä kautta saisi vastaavia hankittua :)

    Aika ison osan kaikista kakku-yms jälkkäriohjeista saa valmistettua laktoosittomina ihan ilman kikkailua. Laktoositonta vispikremaa on saatavilla, samoin smetanaa, tuorejuustoa jne jne. =) Iso osa (kovista) juustoraasteistakin on laktoosittomia.

    VastaaPoista
  9. Ok, kiitos kovin!
    Satuin bongaamaan tämmöisen, ajattelin, että kokkina saattaisit tykätä, tässäkun yhdistyy niin kivasti kaksi asiaa: musiikki ja tyyli ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=CeZlih4DDNg&feature=player_embedded#at=61

    Naureskelin tuolle videolla kun katselin sen, aika hauska idea ;)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com