suolainen leivonta voileipäkakut

Kinkkuvoileipäkakku | Lohivoileipäkakku - juhlapöydän ihanat herkut

16.51Pahalapsi


Voileipäkakku on yksi niistä harvoista herkuista, joissa on vaikea mennä vikaan. Toki voileipäkakku voi jäädä helposti kuivahkoksi, mutta riittävällä kostutuksella ja yön yli tekeyttämällä kakku on takuuvarmasti menestys. Kun täytteen aineksiin tyrkkää riittävästi mausteita, ja oikeasti maistelee myös täytettä ennen kakkuun länttäämistä, on lopputulos varmasti hyvä. Vaikka ohjeessa lukisi pippurienkin määrät gramman tarkkuudella, ei se ole silti kiveen hakattua että mausteet täsmäisivät uudelleen testatussa ohjeessa. Joten täytteen maistaminen onkin voileipäkakkua tehdessä ensisijaisen tärkeää. Ja hyvä bonus kakkua valmistavalle herkkusuulle.

Mie olen sen verran laiska ja tylsä leipuri, että valmistan lohivoileipäkakkuni yleensä aina täältä blogista löytyvällä, vakkariksi muodostuneella ohjeella. Hyvee! Tästä lohitortusta en sen enempiä selittele, kuvista näkyy varmasti kaikki tarpeellinen. Alempana kuitenkin yksi uusi ohje blogiin, jaan teille tuon erinomaisen hyvän kinkkuvoileipäkakun ohjeen.

Oon sairastellut nyt jo kohta puolitoista viikkoa ihan kunnon flunssaa. Kuolema tulloo! Eeppisen kokoisen leffarykelmän katsomisen jälkeen on kuitenkin myönnettävä, että Rottatouille on edelleen niistä kaikista miun suosikki. Sanoma "Anyone can cook"- pitää paikkansa. Jokainen osaa kokata, jos vaan haluaa opetella! Ja on valmis ottamaan isojakin harppauksia. Ammattilaiseksi ei tule yhdessä yössä, ei vuodessa, eikä välttämättä vielä kymmenessäkään vuodessa. Tärkeintä on kuitenkin, että jaksaa opetella sinnikkäästi, ja ottaa oppia tekemistään virheistä. Ei pidä luovuttaa heti ensimmäisen ylimaustetun keiton, liian kuivan voileipäkakun tai palaneen bostonkakun kohdalla!






Kinkkuvoileipäkakku, 10:lle nälkäiselle

1 iso paketti (ruis) paahtoleipää

Kinkkutäyte
200g suikaloitua kinkkua
2 prk creme fraichea
puoli nippua persiljaa
1 keltasipuli
1 iso suolakurkku
n. 1tl sinappia
mustapippuria, suolaa

Juustotäyte
150g voimakasta juustoraastetta (esim. gouda)
200g valkosipulituorejuustoa
1dl vatkattua kermaa
paprikajauhetta, mustapippuria
pieni loraus lihafondia


Kostutus
Vesi + lihaliemikuutio

Kuorrutus
2prk tuorejuustoa, notkistettu

Koristeluun
kinkkua
keltaisia kirsikkatomaatteja
punaisia kirsikkatomaatteja
tummia viinirypäleitä
herneenversoja
juustoraastetta
  1. Hienonna sipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
  2. Silppua täytteen persilja.
  3. Suikaloi kinkku.
  4. Sekoita keskenään täytteen 1 ainekset ja mausta mielesi mukaan.
  5. Sekoita seuraavaksi täytteen 2 ainekset ja mausta se taas mielesi mukaan. Käytä juustoraasteena jotain muuta kuin tavallisinta pizzaraastetta, juuston tulee olla voimakkaan makuista!
  6. Liota lihaliemi lämpimään veteen, tarvitset vettä noin 7dl.
  7. Leikkaa leipäpaloista reunat pois.
  8. Kokoa voileipäkakku kerroksittain ja kostuta leipäpalat hyvin.
  9. Notkista tuorejuusto pienellä kermatilkalla. Älä tee kuorrutuksesta liian löysää, ettei se rupea valumaan! Notkistettua tuorejuustoa pystyt myös pursottamaan aivan mainiosti.
  10. Kuorruta kakku ja koristele nätiksi =)


Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Sä osaat aina tehdä niin sievän ja herkullisen kuuloisia sapuskoja, ihan kateeksi käy ;D Kiitos jälleen hyvästä ohjeesta, pitää koklata joskus! ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa hurjan hyvän näköinen voileipäkakku! Minäkin haluan!

    VastaaPoista
  3. Uskomaton kokki, upeita ruokia, mahtava blogi!!

    Arvaapa miten löysin tänne.. no tietty kun irkissä linkattiin pillukakku :D

    VastaaPoista
  4. Pimu: Paljon kiitoksia! Toivottavasti ohjeesta on iloa :)

    Yaelian: Siun pitää kokeilla väsätä voileipäkakkua siellä kaukomaillakin :) Varmasti tulisi suosioon!

    KasperJoonatan: Haha :D Eipä tullut yllätyksenä ;) Tussu puhuttaa näköjään kansaa kaikkein eniten, kun se pomppaa ykköseksi hakusanoissakin. :D Kiitoksia kuitenkin kommenteistasi!

    VastaaPoista
  5. hei..googlain voileipäkakun reseptiä ja löysin tänne. päädyin myös tähän kakkuun itsekin koska se oli kaikkein parhaimman kuulonen niistä mitä googlesta löyty :) monen kertasena tää resepti on verrattuna tohon sun linkittämään ohjeeseen mikä on 5-7hlö? Kiitos todella herkullisen näkösestä ohjeesta :) jos on muita vinkkejä ni kerro..ensimmäistä kertaa ryhdyn hommiin.
    T. Karro

    VastaaPoista
  6. ja tuota ensimmäistä lohikakkua siis tarkoitan :)

    VastaaPoista
  7. Karro: Yleensä teen alle kymmenen hengen voileipäkakut yhdestä pienikokoisesta paahtispaketillisesta, 10-12hengen voileipäkakut isosta paahtoleipäpaketista, 15-20hengen kahdesta isosta paahtispaketista jne. :) Jos haluat tehdä kinkkukakun pienempänä versiona, niin kannattaa vaan ostaa pienempi paahtoleipäpaketti, ja tehdä täyte puolikkaalla ohjeella. Jos haluaa enemmän makua/ täytettä, voi toki tehdä esim. 150g:lla kinkkua. :)
    Toivottavasti tästä sepustuksesta on apua! Lykkyä tykö ensimmäisen voileipäkakun tekoon!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com