kastikkeet kasvisruoka

Lohturuokaa: kasvissyöjän 'pekoni' pasta

22.43Pahalapsi


Kevätflunssa, laihdutuskuurit, elämän parannus,spring depression time, lihaton tammikuu, tipaton tammikuu, savuton tammikuu, shoppailuton tammikuu, tylsän elämän abc-tammikuu. Vähemmästäkin masentuu! Lohturuoka on poikaa kaiken paineen ja stressin keskellä. Lohturuoalla itse määritän helppotekoista, nopeavalmisteista ja ennen kaikkea valloittavan herkullista ruokaa. Lohturuokana miulla on tavallisinta popsia jonkinmoisia pastaruokia tai perunapohjaista sapuskaa. Kasvissyöjänä pastat ovat erityisen lähellä sydäntä, koska vaihtoehtoja on todella monia. Elä itke ruma lapsi, ota pastaa!


Kasvispekoni / soijapohjainen 'seitan' pekoni= pekonin kaltainen, muistuttaa maultaan meetwurstia/kinkkua. Ei valitettavasti vegaaninen, sillä sisältää kananmunan valkuaisjauhetta, mutta lakto-ovo vegelle soveltuu mainiosti esim. piiraisiin, kastikkeisiin, kiusausruokiin. Tätä pekonia löytää ainakin isoimpien markettien pakaste-altaasta, citymarketeista/prismoista. :)



Pasta, joka pelasti päiväni 
so called Pekonipasta kasvisversiona, 2-3hlö

1kpl isohko punasipuli
1/3 keskikokoista purjosipulia
1 pieni paprika
6kpl aurinkokuivattua tomaattia
puoli pussia kasvispekonia, n.100g
2dl ruokakermaa
n. 20g pala voimakasta juustoa, esim. Alpzirler*
öljyä paistamiseen
mustapippuria, suolaa
(eilisen päivän viinien jämät, mieluiten valkoviini)

*alpzirler on voimakas, lehmänmaidosta valmistettu, 6kk kypsytetty kova juusto. Sopii erinomaisesti esimerkiksi viinien kanssa tarjottavaksi.

Ohjeet:
Itke surusi pois sipuleita silputessa. Silppua antaumuksella pieniksi kuutioiksi. Halaa itseäsi itkuryöpyn jälkeen. Hienonna paprika pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös aurinkokuivattu tomaatti. Silppua rucola ja aseta se hieman sivummalle.
Sulata nokare voita/öljyä paistinpannulla ja lisää sipulisilppu. Kuullottele sipulit kauniin kullanruskeiksi kaikessa rauhassa. Lisää paprikakuutiot ja anna freesaantua muutama minuutti.
Lisää aurinkokuivattu tomaattisilppu ja pakastepekoni, freesaa muutama minuutti. Jos edelliseltä illalta on jäänyt pullon pohjalle tilkka valkoviiniä, kaada se hyvällä omallatunnolla freesautuvien kasvisten joukkoon. Anna kiehahtaa nopeasti. Kaada joukkoon purkillinen kermaa ja lisää mausteeksi mustapippuria + suolaa. Maistele. Raasta lopuksi joukkoon voimakasta juustoa ja lisää rucolasilppu. Odottele malttamattomana paistinpannun vierellä pari minuuttia ruoan valmistumista. Nauti ja iloitse hyvästä ruoasta pastan + mukavan seuran kanssa. ;)


Saattaisit kiinnostua myös näistä

6 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kasvispekoni??! whooot.. mikä ihmeen kasvis pekoni? mistä sitä saa ja mitä se maksaa? :O

    VastaaPoista
  2. Ainakin täältä Joensuusta kasvispekonia voi bongata prismoista ja citymarketeista :) Kannatta katsella siis isoimpien markettien pakastealtaita!

    VastaaPoista
  3. Hmm... mielenkiintoinen uusi tuttavuus! Kiva blogi sinulla muuten! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä! Joo, lohturuokaa kaivataan välillä. Nyt pitäis syödä etukäteen, kun kohta on taas helmikuu ja saa yökkäillä, kun muksut saa kuitenkin oksennustaudin ja sen jälkeen me vanhemmat...

    VastaaPoista
  5. Löytyi sattumalta tämä sivu kun kasvispizzalle jotain kivaa ohjetta etsiskelin.. Ja suosikkeihin meni! Aivan loistavia ohjeita. Varmasti kokeilen muutamaa lähiaikoina. :)

    VastaaPoista
  6. Suhmura: Paljon kiitoksia! :)

    Marsa: Lohturuokaa kannattaa syödä säännöllisin väliajoin, pysyy mieli virkeänä. Oksennustauti on kyllä kamalin kaikesta.. Toivottavasti et sairastu tänä vuonna!

    Amanda: Mukava kuulla, että viihdyt blogissani! :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com