Jälkiruokamyllerrys! Tällä kertaa vatkattavaa kermaa ei löytynyt lainkaan jääkaapista, ja jotain kivaa halusin kuitenkin tehdä ns. vähistä raaka-aineista. Kahlasin nettiä läpi kivoista inspiraatiokuvista ja löysin sen mitä etsinkin. Miksi en ole tehnyt pitkään aikaan aina yhtä ihanaa sitruunakakkua? Sitruskakkujen teko on helppoa ja kohtuullisen nopeaa. Pääsin samalla testailemaan tuota uutta ihanaa silikonista vuokaanikin. Tämän kakun ohje poikkeaa hieman normaalista sitruunakakusta, sillä tässä ohjeessa sitruunamehu lisätään kakkuun vasta kostutusvaiheessa. Kostutuksen ansiosta kakku on mehevää, eikä mitään helevetin rutikuivaa sahanpurua!
Niin joo ja noista koristeluista.. Eivät ehkä ole mitkään mualiman symmetrisimmät, mutta nooooo välttää. =D Isot tiplat ovat lakkacoulista. (paseerattu lakka + vesi + sokeri), ja punainen kastike on puolestaan ihan normaalia mansikkakastiketta (pakastemansikka, sokeri, vesi, sitruunamehu).. Olin laiska ja käytin jäätelönä kaupan valmista jäätelöä. Mie suunnittelin että oisin tehnyt tähän jonkun ihanan omenamoussen (kunnon syksy-wannabe-jälkkäri, heh) mutta vatkautuvan kerman puutteessa jäi tekemättä. Nyaaaa. No, ensi kerralla sitten.
Törkeän herkullinen Sitruunakakku
(ohje suomennettu amerikkalaiselta sivustolta)
(1 cup = 2.366 dl)
1,5 cup vehnäjauhoja (3,4dl)
1,5tl leivinjauhetta
0,4tl suolaa
1/2cup maitoa (1,15dl)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
120g voita huoneenlämpöisenä
3/4 cup kidesokeria (1,7dl)
3 kpl kananmunaa
kostutus:
0,5 cup tomusokeria (1,15dl)
1/4 cup sitruunamehua (1 sitruunan mehu)
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Yhdistä maito ja raastettu sitruunan kuori.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää jauot ja maitoseos vuorotellen voivaahtoon, sekoita puulastalla tai nuolijalla.
Voitele 24cm irtopohjavuoka tai käytä pieniä leivosvuokia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20-35min, kunnes kakku on sisältä kypsää eikä kakkuun pistettyyn tikkuun taku enää taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin.
Mehusta yksi sitruuna ja sekoita sitruunanmehu tomusokerin kanssa yhteen.
Sivele sitruunakakulle reilusti sitruunamehulientä ja anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua. =) Sitruunakakun kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto.
13 Suussasulavaa kommenttia
Mie paasaan kans erilaisten kuivakakkujen puolesta! Perkele niitä rutikuivia ja kivikovia kakkusia on saanu mussuttaa aina kaikissa ristiäisissä ja hautajaisissa. En suostu siihen enää! WÄÄ!
VastaaPoistaIhanasti asetettu annos taas!
VastaaPoistaHeta: joo, sellaset ylikärvennetyt kuivakakun käppänät on kyllä kieltämättä aivan perseestä. Ja niitä tarjotaan ihan jokaisessa paikassa. : <
VastaaPoistaYaelian: Kiitos! ^^
Aivan ihanan näköisiä kakkusia jälleen ja toi lakka idea on aivan super, täydentää varmasti mukavasti tota sitruunan omaakin makua! :D Kiitos muuten kun liityit lukijakseni, on aina mukava että uusia nettituttavuuksia löytyy! ;D Mukavaa syksyn jatkoa ja jälleen, kiitos ja kumarrus aivan upeista ohjeista!!! :P <3
VastaaPoista<3
VastaaPoistaaina kun päivität = extaasi
t. anonyymi fanis
Ei minun kuivakakut kyllä ikinä kuivia ole o.O tai palaneita o.O
VastaaPoistaHei,
VastaaPoistaLöysin tänään blogisi ja oi miten hieno! Nythän minulla onkin sunnuntailuettavaa hehe :) Etenkin videosi koristelusta oli tosi kiva, jopa minä sählärinä voisin uskaltautua kokeilemaan!
Mahtava herkku taas - pärjäisit hyvin Keski-Euroopassa upeilla luomuksillasi !
VastaaPoistaMiten olis' 'Insanity', syntyisikö hedelmäistä kakkua tai leivosta?
Terv.: www.nami-hiiri.com
Ompas kaunis annos ja kuulostaakin mielettömän hyvältä!
VastaaPoistaIhana koristelu.
VastaaPoistaMä tykkään kyllä kuivakakuista (vaikkakaan ei tuu niitä leivonnaisia syötyä usein), mutta kun oikeesti ne on tosi monessa paikassa ihan hillittömän kovia. Hyvä jos hammas niihin pystyy :D. Onneksi ei ihan aina :D.
Yhteen aikaan tein aina jotain kuivakakkuja, mutta nykyään oon ihan tosi laiska leipomaan. Joskus jotain leipää tulee tehtyä ja synttäreille kakut.
http://weheartit.com/entry/3369089 voi tekisitkö? :) ihania!
VastaaPoistaHeippa. Voikos tuota tehdä pitkään kakkuvuokaan? Vaikuttaako se paistoaikaan jotenkin? Herrrkullisen näköistä kakkua :)
VastaaPoistaMoikka! Tuo ohje on mitoitettu irtopohjavuoalle, ja soveltuu varsin hyvin paistettavaksi myös pitkässä kakkuvuoassa. Paistoaika on varmaankin noin 30min ja siitä ylöspäin, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa :)
VastaaPoista