jälkiruoka kahvikakut

The sitruunakakku, etuliitteellä.

21.42Pahalapsi


Come on cloudberry, light my fire!

Jälkiruokamyllerrys! Tällä kertaa vatkattavaa kermaa ei löytynyt lainkaan jääkaapista, ja jotain kivaa halusin kuitenkin tehdä ns. vähistä raaka-aineista. Kahlasin nettiä läpi kivoista inspiraatiokuvista ja löysin sen mitä etsinkin. Miksi en ole tehnyt pitkään aikaan aina yhtä ihanaa sitruunakakkua? Sitruskakkujen teko on helppoa ja kohtuullisen nopeaa. Pääsin samalla testailemaan tuota uutta ihanaa silikonista vuokaanikin. Tämän kakun ohje poikkeaa hieman normaalista sitruunakakusta, sillä tässä ohjeessa sitruunamehu lisätään kakkuun vasta kostutusvaiheessa. Kostutuksen ansiosta kakku on mehevää, eikä mitään helevetin rutikuivaa sahanpurua!


Niin joo ja noista koristeluista.. Eivät ehkä ole mitkään mualiman symmetrisimmät, mutta nooooo välttää. =D Isot tiplat ovat lakkacoulista. (paseerattu lakka + vesi + sokeri), ja punainen kastike on puolestaan ihan normaalia mansikkakastiketta (pakastemansikka, sokeri, vesi, sitruunamehu).. Olin laiska ja käytin jäätelönä kaupan valmista jäätelöä. Mie suunnittelin että oisin tehnyt tähän jonkun ihanan omenamoussen (kunnon syksy-wannabe-jälkkäri, heh) mutta vatkautuvan kerman puutteessa jäi tekemättä. Nyaaaa. No, ensi kerralla sitten.




silikoni
(vuoassa tehty)



Törkeän herkullinen Sitruunakakku
(ohje suomennettu amerikkalaiselta sivustolta)
(1 cup = 2.366 dl)

1,5 cup vehnäjauhoja (3,4dl)
1,5tl leivinjauhetta
0,4tl suolaa
1/2cup maitoa (1,15dl)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia
120g voita huoneenlämpöisenä
3/4 cup kidesokeria (1,7dl)
3 kpl kananmunaa

kostutus:
0,5 cup tomusokeria (1,15dl)
1/4 cup sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Yhdistä maito ja raastettu sitruunan kuori.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää jauot ja maitoseos vuorotellen voivaahtoon, sekoita puulastalla tai nuolijalla.
Voitele 24cm irtopohjavuoka tai käytä pieniä leivosvuokia.
Paista uunissa 175 asteessa noin 20-35min, kunnes kakku on sisältä kypsää eikä kakkuun pistettyyn tikkuun taku enää taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin.

Mehusta yksi sitruuna ja sekoita sitruunanmehu tomusokerin kanssa yhteen.
Sivele sitruunakakulle reilusti sitruunamehulientä ja anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua. =) Sitruunakakun kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

13 Suussasulavaa kommenttia

  1. Mie paasaan kans erilaisten kuivakakkujen puolesta! Perkele niitä rutikuivia ja kivikovia kakkusia on saanu mussuttaa aina kaikissa ristiäisissä ja hautajaisissa. En suostu siihen enää! WÄÄ!

    VastaaPoista
  2. Ihanasti asetettu annos taas!

    VastaaPoista
  3. Heta: joo, sellaset ylikärvennetyt kuivakakun käppänät on kyllä kieltämättä aivan perseestä. Ja niitä tarjotaan ihan jokaisessa paikassa. : <

    Yaelian: Kiitos! ^^

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan näköisiä kakkusia jälleen ja toi lakka idea on aivan super, täydentää varmasti mukavasti tota sitruunan omaakin makua! :D Kiitos muuten kun liityit lukijakseni, on aina mukava että uusia nettituttavuuksia löytyy! ;D Mukavaa syksyn jatkoa ja jälleen, kiitos ja kumarrus aivan upeista ohjeista!!! :P <3

    VastaaPoista
  5. <3
    aina kun päivität = extaasi

    t. anonyymi fanis

    VastaaPoista
  6. Ei minun kuivakakut kyllä ikinä kuivia ole o.O tai palaneita o.O

    VastaaPoista
  7. Hei,
    Löysin tänään blogisi ja oi miten hieno! Nythän minulla onkin sunnuntailuettavaa hehe :) Etenkin videosi koristelusta oli tosi kiva, jopa minä sählärinä voisin uskaltautua kokeilemaan!

    VastaaPoista
  8. Mahtava herkku taas - pärjäisit hyvin Keski-Euroopassa upeilla luomuksillasi !

    Miten olis' 'Insanity', syntyisikö hedelmäistä kakkua tai leivosta?
    Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  9. Ompas kaunis annos ja kuulostaakin mielettömän hyvältä!

    VastaaPoista
  10. Ihana koristelu.

    Mä tykkään kyllä kuivakakuista (vaikkakaan ei tuu niitä leivonnaisia syötyä usein), mutta kun oikeesti ne on tosi monessa paikassa ihan hillittömän kovia. Hyvä jos hammas niihin pystyy :D. Onneksi ei ihan aina :D.

    Yhteen aikaan tein aina jotain kuivakakkuja, mutta nykyään oon ihan tosi laiska leipomaan. Joskus jotain leipää tulee tehtyä ja synttäreille kakut.

    VastaaPoista
  11. http://weheartit.com/entry/3369089 voi tekisitkö? :) ihania!

    VastaaPoista
  12. Heippa. Voikos tuota tehdä pitkään kakkuvuokaan? Vaikuttaako se paistoaikaan jotenkin? Herrrkullisen näköistä kakkua :)

    VastaaPoista
  13. Moikka! Tuo ohje on mitoitettu irtopohjavuoalle, ja soveltuu varsin hyvin paistettavaksi myös pitkässä kakkuvuoassa. Paistoaika on varmaankin noin 30min ja siitä ylöspäin, kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com