Koristeet teemakakut

Perhosvaikutuksia | Maalattu kakkukuva

14.12Pahalapsi


Kati toivoi synttärikakukseen kakkua, jonka päällä komeilisi sininen perhonen. Täytteenä mansikka-ja valkosuklaamousset. Valkosuklaamoussen tekoon on varmasti useita erilaisia valmistustapoja, mutta mie käytän aina yhtä ja tiettyä. Täytteestä tulee miun tekotavalla erittäin voimakkaasti valkosuklaisen makuinen.

Kerman vatkaaminen kuumalla kelillä sucks big time. +30c sisällä ja kermanpursotusta kakun pintaan.. Ah mikä combo. On kyllä pakko myöntää, että toista kertaa en välttämättä ainakaan samalla kermalla alkaisi kakun reunoja pursottamaan. Koetin pakastaa vatkauskulhoa ja vatkainteriä hetken ennen pursotusta, mutta eipä tuo paljoa auttanut. Oli aivan millistä kiinni, ettei kerma olisi alkanut juoksettumaan. Auttaisikohan itse kerman nopea pakastus? Hmm.


Coffin butterflies

Niin ja siitä marsipaanimaalauksesta vielä.. Perhosmaalaus oli ensimmäinen tekemäni monimutkaisempi maalaus. Vaikeatahan tuo maalaus vielä tässä vaiheessa on, kun ei oikein tarkalleen tiedä oikeita tekotapoja. Eikä miun kuvaamataidon numerokaan koskaan ole mikään kovinkaan hääppöinen ollut. :D Leikkasin ensin marsipaanista kakun pinnan kokoisen rinkulan, ja sen jälkeen "piirsin" leivinpaperille aiemmin piirretyn kuvan läpi ääriviivat marsipaanin pintaan. Käytin piirtovälineenä cocktailtikkua ja lusikan vartta(teräväkärkistä). Sen jälkeen piirsin perhosten ja yksityiskohtien ääriviivat mustalla, ja lopuksi vaan värittelin sisustat. Kuulostaa helpolta, mutta ei se todellisuudessa ole. Ainakaan miun mielestä.

Pieninä yksityiskohtina pikkurillin sormenpään kokoisia miniruusuja ja tutti frutti crushia.


"Diamonds are a girl's best friend." .. tuttifrutin makuiset timantit.



Valkosuklaamousse (24cm kakun väliin)
1dl kuohukermaa
150g valkosuklaata
vaniljasokeria
2dl (vispi) kermaa
tomusokeria makeutukseen

Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaaa joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla.
Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi ja vatkaa se jäähtyneenä vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma ja lisää valkosuklaaseokseen kevyesti käsin hämmentäen. Mausta tomusokerilla tarvittaessa.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

13 Suussasulavaa kommenttia

  1. Upea kuva, tuo olisi tatskanakin hieno!
    Kerma- ja marsipaanihommat on paremmin työläitä näillä keleillä :/

    VastaaPoista
  2. No kylläpäs on taas todella upea kakku! Kertakaikkiaan hieno. Koristeluvideosi oli myös tosi kiva, en vain tainnut ehtiä kommentoimaan sitä, joten tässä siis kommentti siitäkin. Siitä sai kivasti vinkkiä, joita aion kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Noi pikkuiset ruusut antaa kivaa kolmiulotteisuutta! On kyl totta et näillä helteillä vois noita kakkuhommia vähän fundeerata uudemman kerran, mutta minkäs teet kun sormet syyhyää? ;)

    VastaaPoista
  4. Heja!
    Upea maalaus, kelpais miunkin synttärikakun päälle! :D (ja miehän olen nirso tapaus...)
    Oikeesti tosi magee tuo, yleensä kaikki kakkumaalaukset on hempeitä sävyjä ja .. no ei niissä mitään vikaa mut tää on pähee vaik kuva onki "herkkis". :)

    Tuohon kermaähkyyn sellanen vinkki et sen kerman voi oikeesti työntää pakkaseen jokskuu aikaa. Optimivatkauslämpötila ois +4, ja jääkaapeissa harvoin kai ihan niin kylmää on. Ja sit jos tahtoo hifistellä ja varmanpäälle pelata ni ottaa kulhon alle jääpalavesihauteen. :)

    VastaaPoista
  5. Mielettömän upea kuva! Ja sä saat sen näyttämään niin helpolta! :D Tai sitten olet harjoitellut salaa, kun lopputulos on heti tuollainen :o Ihana.

    VastaaPoista
  6. Upea perhosmaalaus, vautsi! Tosi hienosti on onnistunut.

    VastaaPoista
  7. hienohan toi perhonen on :)
    ps. itekkin kirosin tota hellettä kun yritin väkertää sokerimassasta perhosia.. joo-o, massa vaan valus sormien välistä kun sille koitti jottain tehä :D

    VastaaPoista
  8. Kerma myös hetkeksi pakkaseen, näin meidän leipomolla pärjättiin kuumat kelit :)

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis kakku!
    Itse en vielä ole juurikaan perehtenyt tuohon maalaamiseen, mutta pitäisi kai yrittää. Kynnys vaan tuntuu olevan niin korkealla, kun suoraa viivaakaan en osaa piirtää... :)
    Sinulla näkyy olevan homma upeasti hanskassa!!!

    VastaaPoista
  10. Ihana kakku maultaan ja ulkonäöltään, sie muru teit sen taas!<3

    VastaaPoista
  11. Mahtava kuva ja näyttää niin oikealta noi perhoset :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos kaikille taasen piristävistä kommenteista! <3

    SakariSokeri: Itseasiassa tuo kakun maalaus mukaileekin erästä tatuointia, johon törmäsin netissä. Hieman erilainen versio tosin ;)

    Sinttu: Jännää että sie oot sen jutun kerennyt huomaamaan! ^^

    Marsa: Tosi kiva kuulla, että videosta on ollut hyötyä. =) Se on miulle kaikkein tärkeintä.

    Suhmura: Tuo kolmiulotteisuus tuo kakkuihin kivaa, poikkeavaa ilmettä. Maalattuina kukkia ei olisi varmaankaan edes erottanut taustasta. =) Silloin kun leivontakärpänen puraisee, eivät paljoa kermat estele. Eivät edes puoliksi juoksettuneina. pitää juosta itse kerman mukana vaan sitten. ;) hehe.

    Tanja: Tosi jännää, että siun kaltainen persoona huolisi tämmöisen maalauksen synttärikakkunsa pinnalle. Nää kun on tosiaan miun ensimmäisiä.... :) Seuraavalla kerralla onkin sitten pakkasessa pyörähtänyttä kermaa jäävesihauteessa, kiitos vinkistä! <3

    Kitinen: hihi, en miä oo harjotellut. ;) tää on ehkä sitä "alottelijan tuuria", vai mitenkäs se menikään.. :D

    Marilele: kiitos hirmuisesti! =)

    Jennis: joo, liian löysä sokerimassa on.. no, liian löysää. ihan kamala käsitellä. :/ samoin liian löysä, tahmainen ja "hikoileva" marsipaani..

    Anonyymi: Kiitos vinkistä, ensi kerralla kermat käyvät pakkasessa!

    Sumi: Suurkiitokset kivasta kommentistasi! :) Rohkeasti vaan maalaamaan, kokeilemallahan sitä oppii. Miekään en ihan oikeasti ole mikään mestaripiirtäjä, niin kyllä maalaaminen pelotti ensimmäistä kertaa. Kuviksen numero taisi olla joko 8 tai 9, eli keskivertoa..

    Kati: Thanks honey! Ihana kuulla, että kaaaaakku kelepasi. ^.^

    Mustikoita ja puolukoita: Mahdottomasti kiitoksia! Ruumisarkku-vartaloiset perhoset olisivat kyllä luonnosakin cool :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com