You have pussy, I have dick. So what's the problem? ;D
Toteutin peeeeeniskakun ystäväni Hennin 18v. synttäreille. Toiveiden mukaan, ja hieman kieroutuneemmalla tavalla. Maistuisko pala mulkkua?
Pippeli
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Täydellinen ja paras kääretorttupohja valmistuu näin:
Raaka-aineet
4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhe (45ml)
0,8 dl vehnäjauhoja (n.55ml)
0,4 dl perunajauhoja (30ml)
1 tl leivinjauhetta (5ml)
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaaleaksi kuohkeasi vaahdoksi.
Vaahdon tulee olla todella paksua ja ilmavaa!
Sekoita keskenään kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe.
Siivilöi munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti.
Paista 225 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Vahdi kääretorttupohjaa uunin lähellä, älä anna sen palaa.
Kumoa valmis pohja puhtaan LEIVINLIINAN päälle. (ei sokeroida)
Irroita leivinpaperi varovasti ja anna jäähtyä peitettynä.
Käärispohjan ohjeet vaihe vaiheelta:
TADAA! ja valmista on piste com
Täytekakun täytteeksi valmistin suklaamoussea:
*100g vaniljatuorejuustoa
*1dl kermaa
*120g tummaa suklaata
*15ml kaakaojauhetta
*sokeria, vaniljasokeria
-Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki
-Vatkaa kerma ja sekoita sekaan sokerit vatkauksen loppuvaiheessa
-lisää kaakaojauhe siivilän läpi, tumma suklaa ja tuorejuusto.
-Sekoita tasaiseksi
Ja toiseen väliin mansikkamoussea:
*200g pakastemansikoita
*100g vaniljatuorejuustoa (puolpurkkia)
*1dl kermaa
*tomusokeria, vaniljasokeria
-Sulata mansikat täysin suliksi ja anna valua siivilän päällä about 30min, puristele nestettä pois siivilässä. SÄÄSTÄ MEHU pohjien kostutukseen!
-Vatkaa kerma, sekoita sekaan sokerit ja tuorejuusto
-Tilsi sulatetut mansikat lautsella karkeaksi murskeeksi. Lisää kermaseokseen.
Kakun kokoaminen:
Kannattaa varmaan piirtää paperille kyrvän kuva ja leikata käärispohjasta palat erikseen niinkuin mie tein. Kelmun avulla pyörittelin ylijäämäpaloista kivekset ja sitten kokosin kakun kerroksittain tarjoilualustalle. Kostutus mansikkamoussen mansikoitsa irronneella liemellä, johon sekoitin vähäsen sitruunamehua antamaan raikkautta.
Kun kakku on koottu, voi kääretorttupohjaa sipistellä enempi kolmiulotteiseksi sahalaitaisella veitsellä. Ennen marsipaanin levittämistä pintaan kannattaa kakun pinnalle sipaista kerros kermaa tai kevyesti lämmitettyä marmeladia. Myös voikreemi käy.
Ihonvärisen marsipaanin värjäsin käyttämällä beigeä elintarvikeväriä ja hieman vaaleanpunaista. Kun kaulitset marsipaania, tee levystä reilusti kakkua isompi niin ei tarvitse sitten tuskailla liian pienen marsipaanilevyn kanssa. :)
Sisällön tarjoaa Blogger.
20 Suussasulavaa kommenttia
*reps* Bjuutiful! :D
VastaaPoistaOikeen kiva ja onnistuneen kokonen kaveri =)))
VastaaPoistaTykkään erityisestivtosta tattispalasta tirskahtaneesta kuviosta ;)
Voi jestas miten loistava ja nuo mällit...hah..
VastaaPoistaHui kauhia kun tämmönen "vanha käpykin" ihan punastuu...Mun pikkutyttö ehti nähdä vahingossa vilauksen ja kommentoi jotain kummallisesta hattivatista... XD
VastaaPoistaHAHAA :D Tällä kertaa kommentit olikin melekosen suussasulavia XD
VastaaPoistaPaula, kyllähän se gjyrpä on kaunis asia ^^
Rouva V, kyllä tuo jötikkä oli melekonen vonkale :D
Sirpa: löysä kerma soveltuu hyvin mälliksi
Carita: Ethän sie mikään vanha käpy vielä ole ;) Hyvä, että tyttö ei tajunnut mikä oikeasti oli kuvassa. " Hei äiti tuommonenhan on iskälläkin!"
on kyllä hieno kakku mutta mulla ei ainakaa houkuttelis yhtään maistamaan.. jotenki ällöttää mutta varmaan ollu huippu kakku synttäreille!! varmaan saanu hyvät naurut.. :D
VastaaPoistaAnonyymi, kyllä kyrrrrpä maistuu herkulliselta ;D Mutta ajatuksena vähän oudohko kakku kyllä.
VastaaPoistaHuh! Loistavasti toteutettu gjyrpsä :)
VastaaPoistaHheeehehehe ihan loistava kyllä!!! :D Varmaa hauskaa ollu tehdessä :D Sit kysyit siitä vadoffeesta, minä ainakin tykkäsin ja kyllä iskäkin santsas ku tosiaa oli isänpäiväkakkuna. Se on kyllä makeeta että minun (tosi makeaan) makuun vois kyllä banaani olla liian äitelää mut marjoista tulee kyl varmasti hyvvää! :)
VastaaPoistaMarina: Kiitos! :)
VastaaPoistaNoora, oli kyllä ihan helevetin hauskaa :D Ainakin sai toteuttaa pitkästä aikaa kivan ja erilaisen kakun. (sellasen, jota ei ihan jokaisessa blogissa olekaan ;) Pitää pitää tuo -offee mielessä, ja testata vaikka vatuilla :P
Vautsi vau, melkonen mela;)
VastaaPoistaKyselit vaahtokarkeista blogissani, uskon kyllä että säilyvät useamman viikon huoneenlämmössä. Ja mun mielestä maku ja rakenne vaan parani viikon säilytyksellä!
hih, ihan loistava sopivalle porukalle!! Mä luulen, että tuota "roiskahdus-palaa" en olisi halunnut maistaa, mutta ehkä muuten, jos ei muuten niin silmät kiinni:)
VastaaPoistaUpea kakku:)
VastaaPoistaOijoi ihan mahtava kakku, kerrankin jotain omaperäisempää :D Saattais tosin vanhemmat ihmiset järkyttyä jos vaikka mummun 70-vuotispäiville tekis tällaisen.
VastaaPoistaKerrassaan upea! Todella!
VastaaPoistaSitäkin hauskempaa oli katsella miten tätä olet tehnyt, sillä itse sain juuri tilauksen vastaavasta kakusta. Katsotaan, onnistunko lähellekään yhtä hyvin kuin sinä olet onnistunut. Tosi hieno!
Heh, noniin, kaikkea sitä näkeekin kakkuna! :D
VastaaPoistaEräs tuttava kysyi miulta kerran että olisko mahdollista tehdä naisen elimistä kakkua. Tuumin että kaipa tuo onnistuisi, mutta ei ole vielä tähän päivään mennessä tullut tilausta moisesta. Heh..
Outoja mieltymyksiä ihmisillä, syödä elimiä kakkuina! :P
Melkoinen kakku ja ei sovi mittatikuksi kuin hyvän itsetunnon omaavalle miehelle ;)
VastaaPoistaNiin, ei se aito varmasti lautasella mukava olisikaan.....ainakaan kahvin kera ; )
Kiitosta vaan kaikille kommentoineille ;D
VastaaPoistahttp://farm4.static.flickr.com/3201/2373433720_7d1c41090a.jpg
VastaaPoistahttp://www.foundshit.com/images/nokian-cake.jpg
aikamoisia
VastaaPoista