jälkiruoka makea leivonta

Valkosuklaatryffelit & Paras Mudcake

13.06Pahalapsi



Voitin nami-hiiren arvonnasta ihanan paketin.
Kastanjapyrettä, tummaa suklaata, vadelmakeksejä ja pitsikuvioituja muffinssimuotteja.
Kiitokset ihanasta paketista! Kastanjapyrettä en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta lähitulevaisuudessa kokeilen kastanjapyreen + kermavaahdon yhdistelmää jälkiruokana.
Onko joku blogittajista kokeillut kastanjapyrettä leivonnassa, kakuissa tai suklaan kaverina?




Tähän haasteeseen leivoin ihanan suklaisia herkkuja. Suklaista, erittäin tuhtia mutakakkua (namihiiren suklaalla) ja valkosuklaa-vadelmatryffeleitä. Tryffelit olivat kirjaimellisesti täydellisiä. Pehmeän valkosuklainen tryffelimassa, jossa sattumina paloiteltua vadelmamarmeladia. Pyörittelin tryffelit nami-hiiren lähettämissä vadelmakekseissä, ja niistä tulee myös tuo aivan upea väri. Keksit olivat kirjaimellisesti sähäkän pinkkejä, varmaankin värjättyjä siis. Muutama keksi oli säilynyt postin karskista käsittelystä ehjänä, ja käytin ne tryffeleiden alle tekemiini annoksiin.


Valkosuklaatryffelit

Raaka-aineet
2dl kuohukermaa
300g valkosuklaata
vaniljasokeria

100g vadelmamarmeladeja
keksejä tai nonparelleja kuorruttamiseen

Ohjeet:
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaaa joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla.
Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi, ja vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Hienonna vadelmamarmeladit pieniksi kuutioiksi ja sekoita valkosuklaamassaan.
Muotoile massasta pyöreitä, noin 10g painoisia palleroita tomusokeroiduilla käsillä.
Anna pallojen jähmettyä hetki pakastimessa tai jääkaapissa ja kierittele ne sitten murskatuissa kekseissä. Tarjoile kahden päivän sisällä valmistamisesta.


-------------------------------------------------------------------------------------------------



Paras mutakakku, Mudcake
Raaka-aineet

200 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
4munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2rkl viskiä tai konjakkia / brandya

Ohjeet:
Sulata voi kattilassa ja sulata sekaan suklaa. Lisää viski.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja kuivat aineet.Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun 24cm vuokaan ja paista 200 asteessa n.12 min.
Mutakakku vain paranee ollessaan kylmässä, ja onkin suositeltavaa valmistaa kakku päivää ennen tarjollelaittoa. :) Täytteen tulee olla tahmeaa juuri uunista ottamisen jälkeen.

Resepti muunneltu fazerin perinteisestä mutakakkuohjeesta.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

15 Suussasulavaa kommenttia

  1. Olet mahdottoman kekseliäs nuoreksi leipojaksi ! Hoitelen parhaillaan tyttäreni&Vävyni koiraa, mutta kun olen omalla koneella niin lainaan kuviasi, kiitos ! Katsotaan miten kisassa käy!? nami-hiiri

    VastaaPoista
  2. tänään pitäis ittekin koittaa jos sais noista jonkun tuotoksen aikaan.. yksi päivä aikaa :)

    VastaaPoista
  3. Voi hitsi mitä ihanuuksia taas..ryhveleitä ja kaikkea!!!! heitin sinua haasteella, käy nappaan mukaan blogistani=)

    VastaaPoista
  4. Mielettömiä herkkuja <3 Olet kyllä luova leipuri!

    VastaaPoista
  5. Oletpa tehnyt taas ihania herkkuja! Kekseliästä. :)

    VastaaPoista
  6. Onpas täällä taas herkkuja! Tosi kauniita kuvia myös, näissä on ihana tunnelma :)

    VastaaPoista
  7. Taas alkoi suu napsaa kun tänne tulin :) voikun jaksaisi itekin noin usein leipoa ja kokkailla ihanuuksia :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana toteutus! Sekä leipomukset, että niiden asettelu kuvissa on toteutettu upeasti.

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ja ihania herkkuja! Varsinkin suklainen mutakakku maistuisi nyt...

    VastaaPoista
  10. Onneksi olkoon ! Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  11. Nami-hiiri ONNITTELEE !

    VastaaPoista
  12. Todellakin mustikkapiirakka on ihanaa<3 Hiiiii ompa kaikkia ihania juttuja sulla tässä :o Nam :P

    VastaaPoista
  13. Ihana annos ja tosi kauniit nuo kuvat (:

    VastaaPoista
  14. Ihanalta näytttää ja siksi on kyllä ihan pakko lähtiä tätä kokeilemaan! Varmasti on hyvää! :)

    VastaaPoista
  15. Voiieii :< mie oon ilmeisesti unohtanut vatata tänne teidän kivoihin kommentteihin! Kiitos kaikille näin myöhästyneesti. Teidän kommentit saa miut leipomaan kerta toisensa jälkeen erilaisia tuotoksia. Hyviä tai huonoja, työhän sen tiiätte. :p

    Erityiskiitos siulle Nami-Hiiri! Lähettämäsi tarvikkeet olivat oikeasti ihan mahtavat, ja miunkin tekemät leipomukset maistuivat kuulemani mukaan herkullisilta.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com