Voitin nami-hiiren arvonnasta ihanan paketin.
Kastanjapyrettä, tummaa suklaata, vadelmakeksejä ja pitsikuvioituja muffinssimuotteja.
Kiitokset ihanasta paketista! Kastanjapyrettä en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta lähitulevaisuudessa kokeilen kastanjapyreen + kermavaahdon yhdistelmää jälkiruokana.
Onko joku blogittajista kokeillut kastanjapyrettä leivonnassa, kakuissa tai suklaan kaverina?
Tähän haasteeseen leivoin ihanan suklaisia herkkuja. Suklaista, erittäin tuhtia mutakakkua (namihiiren suklaalla) ja valkosuklaa-vadelmatryffeleitä. Tryffelit olivat kirjaimellisesti täydellisiä. Pehmeän valkosuklainen tryffelimassa, jossa sattumina paloiteltua vadelmamarmeladia. Pyörittelin tryffelit nami-hiiren lähettämissä vadelmakekseissä, ja niistä tulee myös tuo aivan upea väri. Keksit olivat kirjaimellisesti sähäkän pinkkejä, varmaankin värjättyjä siis. Muutama keksi oli säilynyt postin karskista käsittelystä ehjänä, ja käytin ne tryffeleiden alle tekemiini annoksiin.
Valkosuklaatryffelit
Raaka-aineet
2dl kuohukermaa
300g valkosuklaata
vaniljasokeria
100g vadelmamarmeladeja
keksejä tai nonparelleja kuorruttamiseen
Ohjeet:
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaaa joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla.
Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa täysin kylmäksi, ja vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi. Hienonna vadelmamarmeladit pieniksi kuutioiksi ja sekoita valkosuklaamassaan.
Muotoile massasta pyöreitä, noin 10g painoisia palleroita tomusokeroiduilla käsillä.
Anna pallojen jähmettyä hetki pakastimessa tai jääkaapissa ja kierittele ne sitten murskatuissa kekseissä. Tarjoile kahden päivän sisällä valmistamisesta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Paras mutakakku, Mudcake
Raaka-aineet
1 tl leivinjauhetta
4munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g voita
2rkl viskiä tai konjakkia / brandya
Ohjeet:
Sulata voi kattilassa ja sulata sekaan suklaa. Lisää viski.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja kuivat aineet.Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun 24cm vuokaan ja paista 200 asteessa n.12 min.
Mutakakku vain paranee ollessaan kylmässä, ja onkin suositeltavaa valmistaa kakku päivää ennen tarjollelaittoa. :) Täytteen tulee olla tahmeaa juuri uunista ottamisen jälkeen.
Resepti muunneltu fazerin perinteisestä mutakakkuohjeesta.
15 Suussasulavaa kommenttia
Olet mahdottoman kekseliäs nuoreksi leipojaksi ! Hoitelen parhaillaan tyttäreni&Vävyni koiraa, mutta kun olen omalla koneella niin lainaan kuviasi, kiitos ! Katsotaan miten kisassa käy!? nami-hiiri
VastaaPoistatänään pitäis ittekin koittaa jos sais noista jonkun tuotoksen aikaan.. yksi päivä aikaa :)
VastaaPoistaVoi hitsi mitä ihanuuksia taas..ryhveleitä ja kaikkea!!!! heitin sinua haasteella, käy nappaan mukaan blogistani=)
VastaaPoistaMielettömiä herkkuja <3 Olet kyllä luova leipuri!
VastaaPoistaOletpa tehnyt taas ihania herkkuja! Kekseliästä. :)
VastaaPoistaOnpas täällä taas herkkuja! Tosi kauniita kuvia myös, näissä on ihana tunnelma :)
VastaaPoistaTaas alkoi suu napsaa kun tänne tulin :) voikun jaksaisi itekin noin usein leipoa ja kokkailla ihanuuksia :)
VastaaPoistaAivan ihana toteutus! Sekä leipomukset, että niiden asettelu kuvissa on toteutettu upeasti.
VastaaPoistaIhania kuvia ja ihania herkkuja! Varsinkin suklainen mutakakku maistuisi nyt...
VastaaPoistaOnneksi olkoon ! Terv. nami-hiiri
VastaaPoistaNami-hiiri ONNITTELEE !
VastaaPoistaTodellakin mustikkapiirakka on ihanaa<3 Hiiiii ompa kaikkia ihania juttuja sulla tässä :o Nam :P
VastaaPoistaIhana annos ja tosi kauniit nuo kuvat (:
VastaaPoistaIhanalta näytttää ja siksi on kyllä ihan pakko lähtiä tätä kokeilemaan! Varmasti on hyvää! :)
VastaaPoistaVoiieii :< mie oon ilmeisesti unohtanut vatata tänne teidän kivoihin kommentteihin! Kiitos kaikille näin myöhästyneesti. Teidän kommentit saa miut leipomaan kerta toisensa jälkeen erilaisia tuotoksia. Hyviä tai huonoja, työhän sen tiiätte. :p
VastaaPoistaErityiskiitos siulle Nami-Hiiri! Lähettämäsi tarvikkeet olivat oikeasti ihan mahtavat, ja miunkin tekemät leipomukset maistuivat kuulemani mukaan herkullisilta.