juustot kastikkeet

"Everything tastes better with cheese and butter"

15.40Pahalapsi



Roileria, Roileria..
Mitä ajatellaankaan useimmiten cheddarista?
"Cheddar, tuo jalo hampurilaisten täyte, ihana mäkkärien terveysruoka! " Oh butter satan!
"Juusto substantiivina vastaa sanan yleisintä käyttömuotoa
Juustoa käytetään etupäässä oraalisesti.
Oraalisesti käytettettynä juuston vaikutuksen alaisen henkilön kannattaa välttää sosiaalista kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa, sillä juuston hajuun tottumattomassa henkilössä voi juusto aiheuttaa kuuhulluutta, paniikkihäiriöitä ja muita hylkimisreaktioita."

Tällä kertaa lautasella mötkötti valkoviinissä juotettua cheddar risottoa, ihana laihdutusruoka.
Sahrami-limekastiketta ja tomaattimarinoitua broileria.
Sahramilla maustettu sitruskastike on kyllä oiva vaihtoehto broiskun kaveriksi.
Nuo paahtoleipätikut tuolla sivustalla on ihan vaan valkosipuliöljyssä paistettu ja sinne väliin tyrkkäsin valkosipulituorejuustoa. (huom1. maustamaton tuorejuusto + hakattu valkosipuli = paras lopputulos) [huom2. ovat hyviä illanistujaisten naposteltavana, synttäritarjottavana ja silleen.]
Tuoretta avocadoa viipaloituna ja hyvä ruokajuoma kaverina.

"Jos mahdollista, kannattaa Dracula torjua mahdollisimman hyvin ennakolta. Et varmasti halua kohdata häntä silmästä silmään! Dracula inhoaa valkosipulia. Hyvä konsti on syödä sitä runsaasti, niin että henkesi haisee sille jatkuvasti. Näin Dracula ei voi jatkaa puuhiaan kumarruttuaan tyynyllä lepäävän kaulasi ääreen yöllä. Tämä varotoimi saattaa tosin rajoittaa sosiaalista elämääsi, mutta haluatko tosiaan ehdoin tahdoin muuttua eläväksi ruumiiksi?"

Kun halloween lähetyy, onkin syytä miettiä tarkkaan mitä elämältään tahtoo.
Ja nyt, nyt on hyvä hetki lisätä ruokien valkosipulisuutta puolikkaasta kynnestä kymmeneen kynteen.


Cheddar-risotto
Raaka-aineet

200 g cheddarjuustoa
3 dl risottoriisiä
1 kpl keltasipuli
2 kynttä valkosipulia
1 rkl sinappia
1 rkl kana-tai kasvisfondia/kanalientä
2 tl paprikajauhetta
3 dl valkoviiniä
50 g voita
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Hienonna valkosipulik ja keltasipuli.
Kuumenna öljyä kattilassa, ja kuullota sipulit sekä risottoriisit.
Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vettä n.4dl/niin, että riisit peittyvät vedellä reilusti.
Lisää kaikki mausteet paitsi cheddar.
Hauduta kannen alla n.10 min/kunnes riisi on kypsää.
Lisää cheddarjuusto ja jatka hauduttamista pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut kunnolla riisin joukkoon. Lisää voi nokareina ja sekoita tasaiseksi. Rouhi joukkoon mustapippuria reilusti ja lisää suolaa maun mukaan.

--------------------------------------------------------------------

Sahrami-limekastike
Raaka-aineet

1 kpl keltasipuli
2 kpl limeä
0,1 g sahramia
3 dl kuohukermaa
40 g voita
1 rkl kanafondia
öljyä paistamiseen
suolaa, hienoa pippuria

Ohjeet

Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi.
Mehusta lime ja raasta limen kuori talteen.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli.
Lisää sahrami, fondi, kuohukerma, limen mehu ja n.1,5 limen kuori.
Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n.10min.
Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää voi nokareina, ja suolaa + hienoa pippuria pippurimyllystä.
Kiehauta kastike ja tarjoile.

--------------------------------------------------------------------


Tomaattimarinadi kanalle, tofulle tai possulle
Raaka-aineet

3 rkl paseerattua
tomaattia/tomaattimurskaa
2 rkl soijakastiketta
4 rkl öljyä
5 kynttä valkosipulia
4 kpl jalopenoja
1 rkl oreganoa
sokeria, suolaa

Ohjeet

Hienonna valkosipulinkynnet ja jalopenot tasaiseksi muusiksi öljyn ja muiden ainesosien kanssa.
Lado marinoitavat lihat muovipussiin ja kaada päälle marinadi.
Marinoi yön yli ja paista lihat.

--------------------------------------------------------------------


Valkosipuliöljyssä paahdetut leipätikut
Raaka-aineet

10 palaa paahtoleipää
5 kynttä valkosipulia
4 dl öljyä
1 pkt valkosipulituorejuustoa

Ohjeet

Valmista valkosipuliöljy:
Hienonna valkisipulit piniksi kuutioiksi.
Surauta valkispulimurska öljyn kanssa sauvasekoittimella, yleiskoneella tai vastaavalla tasaiseksi massaksi.

Kuumenna uuni 300 asteeseen.

Leikkaa paahtoleipäpalat joko neljäksi tai yhdeksäksi kuutioksi.
Kierittele leipäpalat valkosipuliöljyssä ja lado uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda leipäkuutioita uunissa n.4min/kunnes kuutioit saavat väriä pintaan.
Anna leipäkuutioiden jäähtyä tovi, ja valmista tornit latomalla päällekkäin vuorotellen valkosipulituorejuustoa ja vuorotellen leipäkuutioita.

Työnnä kunkin leipätornin keskelle coctailtikku ja tarjoile ruoan lisukkeena tai coctailpaloina, naposteltavana tms.
Leipätikut onnistuvat kätevästi myös grilliparilalla tai paistinpannulla tehtynä.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

13 Suussasulavaa kommenttia

  1. Heh :) Hauska teksti, herkulliset ohjeet ja hieno kuvakollaasi! Eikä varmasti Dracula kumppaneineen lähentele noiden leipien jälkeen ;) nam.

    VastaaPoista
  2. kertakaikkisen kaunis ja herkullinen annos! ei olekaan aiemmin tullut mieleen laittaa cheddaria risottoon, mutta nyt tulee...

    VastaaPoista
  3. Upeat annokset taas sulla ja hyvä postaus:)

    VastaaPoista
  4. ISO nam! Varmasti makuhermoja hivelevä ruoka, tätä täytyy tehdä itsekin. Cheddar toimii risotossa oikein hyvin. :)

    Paahdetut leipätikut ovatkin tosissaan oiva lisä esim. buffet-pöytään. Hieno oivallus!

    Erikoismaininta herkullisesta annoksesta ja ruokatekstistä :)

    VastaaPoista
  5. Vastavierailulla :)
    Ihanan näköistä! Cheddar on niin ihanan makuista, että sopii tähän ruokaan varmaan loistavasti! :)

    VastaaPoista
  6. Kuola vaan valuu poskella ku tota cheddarrisottoa kattelee :o

    VastaaPoista
  7. ihanan kuulosta ja näköstä.oikeen herkkua

    VastaaPoista
  8. Hei! Kiitos kommentistasi ja vierailustasi. Minä olen myös vieraillut sivuillasi usein. Sinulla on huikean hienoja ja kauniita juttuja. Ajattelinpa linkittää sinut!

    VastaaPoista
  9. Makoisia reseptejä. Ei mullekaan ole koskaan tullut mieleen cheddar risotossa, mutta kuulostaa jännältä idealta. Täytyy kokeilla jonain hyisenä talvi-iltana.

    VastaaPoista
  10. Hihi...Hauska kirjoitus ja kuolattavan herkullisia ohjeita!!

    VastaaPoista
  11. Ai että tuo sun otsikko on tässä niiiiiiiiiin totta :D

    Joo, siis mun mielestä se maksamakkarapasta oli IHANAA, rakastan maksamakkaraa ja se maku ei kärsi lämmityksestä ja kermaan sekoituksesta yhtään :) Valitettavan epäesteettisen näköistä se vaan on :P

    VastaaPoista
  12. heippa taas!
    millasta cheddaria sie käytät? ostin tukusta tuossa sellaisen 1kg painoisen kuutiopussin valion juustoa, tummempaa ja vaaleampaa kuutiota. tosi hyvää, ainakin salaateissa olen sitä käyttänyt.
    cheddar-kastikkeen tacoille teen sitten tietystä cheddar-sulatejuustosiivusta+creme fraichesta. joskus ostin jotain cheddarkimpaletta kaupasta, oli kyllä ihan susipahaa, joten vinkkejä otetaan vastaan :)

    jos asut vielä joensuussa ja mielesi tekevi ostaa vielä heti piakkoin tupperwaren tuotteita, nakkaa vaikka spostia osoitteeseen cebic@postia.fi, niin saat multa tuotekirjasen ja tilauskupongin, vois nähdä esim kirjaston kahviossa tms.

    VastaaPoista
  13. Oi, tein tuota broileria ja sitten kastikkeen. Cheddaria ei ollut kaupassa niin tyydyin vain tekemään normaalin vedessä keitetyn riisin. Ai niin kastikekaan ei saanut sahramia. Mutta tosi hyvää silti tuli ja tuo broilerimarinadi oli kans tosi hyvää ja maistui kunnolla. Voittaa mennen tullen kaupan valmiit marinadit ja vielä ilman lisäaineita. Mä kun yritän viimeseen vältellä lisäaineita.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com