kastikkeet kasvisruoka

Punasipuli-kalkkunapiirakka | Supersöpö lanttumuhennos ja jalapeno-kaalisalaatti

20.01Pahalapsi


"Rakkaani ompi, pinkka aromi, pikamakaroni"
Sipulit ja juurekset ovat miun mielestä näin syksyisin parhaimmillaan.
Pilkkominen on juuri sitä ihanaa nyyhkytystä, kyyneliä kyynelien perään eikä itkun vuolas virta ota loppuakseeen. (ei varsinkaan, jos silmiä erehtyy hieraisemaan sipulisilla ropelosormilla.)
Lanttu oli muhennettuna todella pehmoisen ja täyteläisen makuista, ja kävi passelisti yhteen punasipulipiirakan kanssa.
Punasipulipiirakan päälle möttäisin kaali-jalopenoraastetta johon pistin vähän kosteutta ananasmehusta. Eikä raaste maistunut kuivalta.
Pestomakaroni on ihan peruskauraa kotikeittiössä, samoten varmaankin tuo ruoan ohessa tarjottu persiljavinaigrette? .. Näkyy kuvassa pikkuruisessa posliinikupissa.
Jos joku ohjeita tarvitsee, niin here you go.
"Fazerin pikamakaroni on hieno kansanherkku, mutta sitä kelpaa tarjota kelle vain."
Mutta muistakaa, KIEHUVAAN VETEEN ja kym-menen-minuuttia. :'D


Punasipuli-kalkkunapiirakka
Raaka-aineet

200 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunahiutaleita
1 kpl kananmunaa
2 rkl kylmää vettä

**** ***** täyte *** *****

400 g kalkkunan-tai broilerin
jauhelihaa
2 kpl punasipulia
5 kynttä valkosipulia
puoli punttia persiljaa
suolaa, pippuria

4 kpl kananmunia
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 tl paprikajauhetta
~1 tl suolaa

Ohjeet

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää suola, kanan muna ja vesi ja alusta taikina tasaiseksi.
Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3o minuutiksi.
Voitele syvä pelti ja paina leivinpaperi voidellulle pellille. (paperi pysyy paremmin paikallaan, ja piirakasta tulee neliön mallinen)
Painele taikina pellin päälle ja reunoille.

Valmista täyte:
Hienonna punasipulit ja silppua valkosipuli.
Ruskista kalkkunan-tai broilerin jauheliha voissa / margariinissa ja lisää punasipulit ruskistamisen loppuvaiheilla. Freesaa punasipulit pehmeiksi.
Lisää jauheliha-sipuliseokseen valkosipulisilppu, suolaa ja pippuria. Silppua joukkoon persiljaa.

Valmista "munamaito":
Sekoita kananmunat, kerma ja maito keskenään tehokkaasti vispaten.
Lisää paprikajauhe ja suola.

Kaada jauheliha-sipulitäyte piiraspohjan päälle ja kaada jauhelihojen päälle "munamaito".
Kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia.

--------------------

Supersöpö lanttumuhennos

Raaka-aineet


1 kpl iso lanttu
1 kpl keltasipulia
1,5 rkl hunajaa
2 dl kermaa
30 g voita
tuoretta tai kuivattua oreganoa
suolaa, pippuria

Ohjeet

Kuori ja kuutioi lanttu pieniksi, n. 0,5cm x 0,5cm kuutioiksi.
Hienonna keltasipuli silpuksi.
Kuumenna voi laakeassa pannussa. Lisää lantut ja sipuli ja freesaa kevyesti.
Lisää kerma, hunaja ja oregano ja kypsytä miedolla lämmöllä n. 10 min/ kunnes lantut ovat pehmenneet. Lisää suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan.

--------------------
Jalopeno-kaalisalaatti

Raaka-aineet

n.1 kg valko-tai keräkaalia
150-200 g säilykejalopenoja/pepperoneja
1 dl ananaksen mehua (yhden
ananaspurkin sisältö)
0,25 dl öljyä
1 tl sokeria
suolaa, pippuria

Ohjeet

Suikaloi tai raasta kaali karkeaksi raasteeksi.
Suikaloi jalopenot/peppronit.
Hakkaa kaalia lihanuijalla noin 5 minuuttia/ kunnes kaali hieman pehmenee. (tulee mehevämpää.)
Sekoita kaali, jalopenoraaste, ananasmehu, sokeri, öljy, suola ja pippuri keskenään. Tarjoile.

--------------------


Pestomakaroni
Raaka-aineet

1 prk punaista pestoa
500 g makaroneja
100 g aurinkokuivattua tomaattia
basilikaa, oreganoa, suolaa,
pippuria

Ohjeet

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi, tai käytä valmiita kuutioita.
Keitä makaronit al denteksi kiehuvassa, suolatussa vedessä.
Sekoita joukkoon pesto ja tomaattikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla maun mukaan.

--------------------


Persiljavinegrette/viinietikkakastike

Raaka-aineet

0,5 dl valkoviinietikkaa
1,5 dl öljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl sokeria
puoli punttia persiljaa
suolaa, pippuria

Ohjeet

Erottele persiljasta lehtiruodot pois.
Surauta kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekottimella, niin että seos on sileää ja möykytöntä. Mausta suolalla ja pippurilla.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. nätti annos!

    lanttumuhennos kuulostaa hurjan hyvältä, täytyypä pistää kokeiltavien piiiiiiitkään listaan.

    VastaaPoista
  2. Heh, arvaas monestikko olen kuullut tuon lauseen joka oli otsikossa?! =DDD

    Lanttumuhennos menee minunkin kokeiltavien listalle, tulee oikein joulu jo mieleen.. =)

    VastaaPoista
  3. Heips! Kiva kun jätit kommentin neuleblogiini! Vaan minä täällä vesi kielellä katsastin herkkujasi...minä nääs osaan tehdä just perusruokaa, leivon kyllä mutta eri sarjassa kuin sinä...tyttöni onneksi on kokeillut joitakin leivonnaisia Kinuskissan resepteillä, pitääpäs laittaa muistiin tämä sinunkin osoitteesi!

    VastaaPoista
  4. Kiva jos nuo minun pihvit inspirois jotenkin :)

    VastaaPoista
  5. Mukavaa kun jätit kommenttia blogissani vieraillessa :) Kävin vastavierailulla :)

    VastaaPoista
  6. Hauska saada uusia vierailijoita blogiin :)
    Ruokasi näyttävät hurrjan herkulisilta, tässä katselen nälkäisenä :)

    VastaaPoista
  7. Oi kiitos kivasta kommentista :) Täällähän on vaikka mitä ihania herkkuja ja vieläpä kasvispainoitteisia, nam! Täytyypä jatkaa kiertelyä samantien!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com