jälkiruoka makea leivonta

Karpalo-jogurttimousse ja karamellisoitua omenaa

20.28Pahalapsi




Karpaloseasoni jatkuu: Tuli taas tehtyä karpalomoussea ja siihen kaveriksi karamellisoituja omenoita ihanista, happamista Suomalaisista ompuista.
Olipa kätevä valmistaa nämäkin jälkkärin osaset limittäin! Yybernopeaa ja helppoa.
Karpalomoussen voi pistää myös esimerkiksi kinuskisen karpalotäytekakun väliin, tai syödä ihan sellaisenaan tai kinuskikastikkeen- karamellisoidun omenan tai vastaavan kaverina.
Ihan miten päin vain.Karamellisoidut omenat ovat yllättävän nopeatekoisia, ja mukavaa vaihtelua uuniomenoille, omnom :3




Karamellisoituja Omenoita
Raaka-aineet

4 kpl omenoita
4 rkl voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
hipsaus kardemummaa ja
neilikkaa

Ohjeet
Kuori omenat ja poista siemenkota.
Leikkaa omenat lohkoiksi tai viipaleiksi.
Sulata voi ja sokeri pannulla. Kuumenna, kunnes seos on kullanruskeaa. Sekoita joukkoon kaneli, lisää omenalohkot ja paista, kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää omenoihin hipsaus kardemummaa ja neilikkaa.


Karpalomousse
Raaka-aineet

300 g karpaloita
2 dl kuohukermaa
3 dl turkinjogurttia/
maustamatonta, paksua
jogurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(2 rkl karpalolikööriä)
2 tl vaniljasokeria
1-2 dl sokeria

Ohjeet

Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja mausta sokerilla + vaniljasokerilla maun mukaan.
Jaa mousse astioihin ja nauti esimerkiksi kinuskikastikkeen-tai karamellisoidun omenan kanssa tai ihan yksinään.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kävin koko blogiarkistosi läpi ja täytyy sanoa etta sulla on hienoja reseptejä siellä.Aivan upeasti olet panostanut esillepanoon! Minkä ikäisenä aloit kokkailla?

    VastaaPoista
  2. Mie aloitin kokkailun joskus 14 vuoden loppupuolella. :) Aina olen ollut kiinnostunut ruoanlaitosta, ja pienenä autoin tietysti äitiä parhaimman taitoni mukaan leipomisessa. Onneksi mie oon vieläkin suht nuori, niin ehdin omaksumaan ja oppimaan paljon hyödyllisiä asioita! :)

    VastaaPoista
  3. Oooh, oot taas saanut ihmeitä aikaan, varmaan mahtava makuelämys :o

    VastaaPoista
  4. Vautsi! Kaikenlaisia hienoja ruokia oot väsäilly :) Ihanku oisit joku ravintolakokki, tosi kauniisti aseteltuja ruokalajeja lautaselle :)

    VastaaPoista
  5. Suurkiitokset Josem kommentistasi! :) Ehkäpä mie vielä joskus pääsisin ravintolaan töihin.. who knows. :)

    VastaaPoista
  6. Tää on varmastikin tosi herkkua! Ja kuten tuossa jo josem mainitsi, niin oikeen hienoja annoksia osaat tehdä myös. Onko sulla jotain alan koulutusta, pakko kysästä... =)

    VastaaPoista
  7. Opiskelen toista vuotta ravintola-alalla. :) Aloitin siis toisen vuoden nyt tänä syksynä, ja käytännössä olen vielä melkoisen puuro-lihapullalinjalla, kun ei meillä vielä ravintolaruoanlaittoa juurikaan ole ollut.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com