Joulupöydässä herkuttelimme suklaatryffelikakulla, joka on täyteläisyytensä puolesta oikea nappivalinta kahvin kaveriksi. Laitan kakun reseptin esille kuitenkin vasta nyt, sillä tekemistäni jouluisista koristuksista huolimatta pistaasiherkku sopii myös muihinkin ajankohtiin kuin vain jouluaaton pöytää koristamaan. :) Jo pieni pala tätä supersuklaista herkkua vie pahimmat makeanhimot. Käytä kakkumassassa mahdollisimman tummaa ja täyteläistä suklaata, sillä käyttämäsi suklaa määrää kakun maun täysin. Jätä taloussuklaa hyllyyn ja valitse mieluummin esimerkiksi Lindt:in valmistamia tummia excellence-suklaita.
Suklaatryffelikakku pistaasiyllätyksellä
pohja:
150g haluamiasi keksejä, esim. pipareita, digestivejä tai suklaakeksejä
25g margariiniä
25g voita
tryffelimassa:
200g tummaa (70-90%) suklaata
2dl kuohukermaa
tomusokeria maun mukaan
täyte:
150g pistaasipähkinöitä (paino ilman kuoria)
hunajaa
Valmista ensin tryffelimassa.
Kuumenna kuohukerma höyryäväksi, ja sulata suklaa siihen varovasti.
Kaada suklaa-kermaseos muoviastiaan ja anna seistä viileässä vähintään
pari tuntia. Kun seos on viileää ja jäähtynyttä, vatkaa se kuohkeaksi
tryffelivaahdoksi. Mausta tomusokerilla maun mukaan,
jos haluat oikein tuhdin suklaista herkkua voi sokerin jättää poiskin aivan hyvin.
Murskaa pohjaan tulevat keksit karkeaksi murskaksi, ja sekoita joukkoon pehmitetty margariini sekä voi. Voin ja margariinin käyttö yhdessä tekee pohjasta pehmeämmän, vähemmän murenevan ja helposti leikattavan, mutta voit halutessasi käyttää myös vain jompaa kumpaa. Aseta leivinpaperipalanen irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimassa tiiviisti päälle.
Kuori pistaasipähkinät ja kalttaa ne: kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja upota kuoritut pähkinät veteen minuutiksi. Kaada pähkinät siivilään, ja irroita pistaasipähkinöiden harmahtavanruskea nahka. Mitä tarkemmin nahat irroitat, sitä vihreämpää kakun sisälle kätkeytyvä yllätys on. Pistaasien ei kuitenkaan tarvitse pehmetä, vaan ne ovat parhaimmillaan rapsakoina. Murskaa pistaasit tehosekoittimessa karkeaksi murskaksi ja lurauta joukkoon hippunen hunajaa.
Levitä puolet tryffelimassasta lastalla kakkupohjan päälle, kaada sitten massan keskelle pistaasit ja lopuksi vielä kerros suklaamassaa. Tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä hetki ja koristele haluamallasi tavalla.
6 Suussasulavaa kommenttia
Iiiihanaa! Tää ei voi olla kuin täydellistä :)
VastaaPoistaLöysin tässä taannoin blogisi ja olen ihan myyty. Niin monia ihania herkkureseptejä. Olen jo kokeillut chocolate chip cookieta ja suklaakarkkeja cashew-pähkinöillä. Taatusti tulen etsimään lisää ihania reseptejä. Mukavia pakkaspäiviä sinulle!
VastaaPoistaMinkä kokoiseen irtopohjavuokaan olet tehnyt kakun?
VastaaPoistaTällä ohjeella tulee 24cm irtopohjavuoan kakku :)
VastaaPoistaMinä laitoin tuon linkki hommelin omaan blogiin :] (roosanpaivat.blogspot.fi) Aivan ihanan näköisiä oli nuo kakut!!
VastaaPoistaIhanan jouluinen kakku. Mä ajattelin tehdä jouluksi yhden kääretortun ja oon syönyt muutaman kerran miehen vanhempien luona miehen äidin tekemää piparipilvikakkua.
VastaaPoista