cupcakes makea leivonta

Vaihtoehto laskiaispullalle?

14.17Pahalapsi





Jos iänikuinen (mutta silti niin hyvä) laskiaispulla tuntuu jo ideansa puolelta aikansa eläneeltä, ja vaihtelu on oikein varteenotettava vaihtoehto, kokeilkaapas näitä. Ei sillä, ettenkö pullista pitäisi, mutta muffinssit laskiaispullaisina versioina, ne ne vasta hyviä ovatkin! Ideakärpänen puraisi aamupäivällä pahemman kerran, ja pistin uusimman päähänpiston todelliseen testiin.

Laskiaiscupcake!

..Kuulostaako epäilyttävältä? Ehken, mutta takaan. Nämä ovat ihan ökyisen hyviä, ja hyvinkin laskiaispullamaisia makunsa puolesta!


Nykyään keskityn mieluiten perusleivontaan ja sen soveltamiseen. Vuosien varrella vihkoseen on kertynyt ohje jos toinenkin, jotka muuntuvat kaikessa helppoudessaan miljoonaan eri muotoon.
Tässäpä tarjolla Cupcake - muffinssien perusohje, joka on kaikessa helppoudessaan nerokkaan toimiva. Kiinnostavatko suklaacupcaket? Helppoa. Nakkaa vain taikinan mausteeksi suklaahippusia ja/tai pikkuinen tujaus kaakaojauhetta. Sitruunacupcaket? Helppoa. Yksi sitruunankuori ja mehua taikinaan. Mustikkacupcaket? Tujaus mustikoita, nopea hämmennys, ja se on siinä. Vieläkö epäilyttää? ;)

Laskiaispullavariaatio cupcakeista on tehty simppelisti niin, että töpsäytin taikinaan 1,5 tl kardemummaa, ja (kaapista löytyneet jämät), 50g valkosuklaamurua. Paistettujen muffareiden päälle levitin reilun ruokalusikallisen mansikkamarmeladia, ja viimeistelin laskiaisen kuninkaat kermavaahdolla sekä paahdetuilla mantelilastuilla.




Cupcake, perusohje "kuppikakuille"

2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoa
1tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
0,7- 1,5dl makua antavaa ainesosaa, esim. suklaarouhetta, mustikoita, valkosuklaata, 1 sitruunan kuori + mehu vaihtoehtoja ja yhdistelmiä on rajattomasti!

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja sula voi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi.
Lisää jäiset mustikat taikinaan lopuksi varovasti lusikalla nostellen.
Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin. (6-9kpl amerikanmuffinivuokaa MUFFINSSIPELLILLÄ, määrä riippuu vuoan koosta.)
Paista 200 c n. 17-20min. Kokeile muffinssien kypsyyttä hammastikulla. Anna jäähtyä.

--------------

Mukavaa ja rentoa laskiaista kaikille jo näin etukäteen!
Pulkkamäen jälkeen maistuu laskiaispulla jos toinenkin, miksei myös muffinssi?



Saattaisit kiinnostua myös näistä

1 Suussasulavaa kommenttia

  1. Naminam, kelpaisi kyllä! Itsekin olen kypsytellyt laskiaismuffini-ideaa siitä lähtien, kun taannoin näin semmoisia eräässä blogissa, vaan vielä en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Muffarithan voisi myös halkaista ja täyttää hillolla & kermavaahdolla kuin ne perinteiset pullat konsanaan. : )

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com