bataatti ja peruna liharuoka

Naudanliharullat / kääryleet

19.42Pahalapsi


Silloin kun tekee mieli hemmotella esimerkiksi hyvää ystävää herkullisella ruoalla, on yksi vaihtoehto haksahtaa täytettyihin rulliin. Tässä härkärullassa pääosaa ajaa juusto, joka maustaa lihan yrttien kanssa täyteläisen pehmeäksi. :) Pekonia unohtamatta, joka sopii oikeastaan ruoan kuin ruoan mausteeksi, lisäkkeeksi taikka täytteeksi. Jätin rullan sisältä medium welliksi, sillä sellaisena naudanliha on parhaimmillaan. Jos tykkää kypsemmästä lihasta, voi sisälämpötilan nostaa lähelle 70:tä. Kannattaa kuitenkin huomata, että liha jälkikypsyy jonkin verran jäähdytettäessä. Rullan tekeminen on suhteellisen nopeaa ja vaivatonta, sillä kaikki aterian muut osiot valmistuvat kätevästi sillä aikaa kun kääryle pötköttelee nautiskellen uunin lämmöistä.

Lihan kaveriksi keittelin punaviinikastikkeen kastikepohjaa apunakäyttäen. Välillä pitää vähän oikaista, ei lihaliemiä jaksa ihan joka kerta muhiutella alusta lähtien itse.

Peruna"möhnä", sopii itseasiassa todella monen ruoan kylkeen. Tekeminenkään ei juuri helpompaa voisi olla. Keittelee vain perunat sopivasti (liian) kypsiksi, survoo ne karkeasti perunamuusinuijalla niin että jää muutamia sattumia, heittää sekaan ruskistettua sipulia ja silputtuja yrttejä (persiljaa, basilikaa), reilusti parmesaanijuustoa, pari voinokaretta, voita ja suolaa. Taivaallisen hyvää!



Naudanliharulla / kääryle
(n.4 annosta)

400 g naudan paahtopaistia
2 könttiä mustapekka-juustoa
Kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria
parisataa grammaa pekonia

Ohjeet:
Kuumenna uuni 120-asteeseen.
Leikkaa paahopaisti keskeltä kirjan tapaan kahtia, niin että jätät sauman toiselta puolelta vielä leikkaamatta. Käännä "kirja" auki, ja nuiji liha hiukan ohuemmaksi.

Siirrä lihalevy kelmun päälle. Ripottele lihan pintaan suolaa ja pippuria, ja levitä juusto pienehköinä nokareina tasaisesti. Revi päälle basilikan lehdet ja kääri komeus rullalle.
Vuoraa mötkö kauttaaltaan pekoniviipaleilla ja tiivistä rulla kelmun avulla napakaksi paketiksi.
Lisää päälle pari kerrosta foliota ja tiivistä rulla niillä mahdollisimman kireälle.
Aseta liharulla uunipellille ja työnnä sisään sisälämpömittari. Kypsennä haluamaasi kypsyyteen, mediumiksi (n.55c) , medium welliksi (n.62c) tai täysin kypsäksi (70c).


Herkuttelemisiin!

Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Oi luoja että näyttää hyvältä!
    T. Krapulainen :D

    VastaaPoista
  2. Siun ystävillä kyllä kelepoo =) Näyttää todella hyvältä. Itse en kyllä mediumlihasta pidä, vaadin tooodella kypsää =D

    VastaaPoista
  3. Omnom, tulee nälkä näitä kattellessa. :p Oot kyl ihan super-nainen näiden kokkailujesi kanssa! :)

    VastaaPoista
  4. Tää lähtee muuten heti testiin.

    -Kotikokki

    VastaaPoista
  5. kauankohan tossa ruoan valmistamisessa menee? näyttää hyvälle ja vois emännän yllättää tällä kunnes tulee töistä :)

    VastaaPoista
  6. Ruoanvalmistuksen aika riippuu varmaan ihan lisukkeista, mutta itse härkärullan tekoon ei juuri tuntia enempää kaikkinensa hurahda. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com