Pähkinäpastaa tekee mieli harva se päivä. Syntisen hyvää ja nopeeta! Tämä ohje on saanut osansa iltalehden nopeiden ruokien ilona-liitteestäkin. Pähkylipasta on sopiva vegaanillekin,kun käyttää tavallisen kerman sijaan kookosmaitoa tai soijakermaa.
Vegaani pähkinäpasta
-
200 g
maapähkinöitä
(myös pekaanipähkinät käyvät, saksanpähkinät, cashew.. vaihtoehtoja löytyy!) - 1 kpl iso sipuli
- 2 kynttä valkosipulia
- 300 ml kermaa tai kookosmaitoa
- 1,5 rkl raastettua inkivääriä, tuoretta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl punaista currytahnaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl sokeria
- öljyä
- pippuria, suolaa
- pastaa
Kuori ja paloittele sipuli ja
valkosipulinkynnet silpuksi.Paahda maapähkinät kuivalla pannulla kauniin
ruskeiksi ja anna jäähtyä hetki. Lisää öljy ja sipulit ja freesaa
kauniin ruskeiksi.Lisää kerma tai kookosmaito sekä mausteet.Hauduta n. 5
minuuttia ja sekoita "kastike" pastan joukkoon.Tarjoile!
0 Suussasulavaa kommenttia