teemakakut täytekakut

Heppakakku nuorelle tytölle

9.37Pahalapsi


Voi kuinka rakastankaan syksyn iltahämärää. Mikä onkaan parempaa, kuin kokkaus mystisen synkässä keittiössä hyvän musiikin tahtiin, ilman minkäänlaista kiirettä? Niimpä, ei juuri mikään. Jammailin ympäri köökkiä ja väsäsin vahvasti Hanna Ekolasta muistuttavaa täytekakkua kieli keskellä suuta. Haastetta löytyi kerrakseen, tavalla jos toisella, sillä en ole koskaan perehtynyt ihmeemmin näiden hirnahtalevien otusten ulkonäköön. Olin lapsuudessa aina niitä tyttöjä, jotka pukeutuivat poikien vaatteisiin, linnoittautuivat puukäsityöluokkaan näpertämään ja tykkäsivät 'poikien urheilulajeista'. Hevoset kuuluivat kiinnostuslistan häntäpäähän, eikä koko elukan anatomiasta ollut haisuakaan ennen tätä kakkua. Hieman pulleahko tästä kantturasta tuli (ylensyönyt, mokoma!), mutta oikein kelvokas torttu pienen tytön juhlapöytään paraatipaikalle. :) Tällä aikaa hevosen pään muotoinen herkku puksuttaa kohti Nettan 7v-bileitä, ja toivon sormet ristissä että kakku kelpaa ulkonäkönsä ja makunsa puolesta.





Juhlakakut kannattaa valmistaa kaikessa rauhassa valmiiksi, eikä kiirehtiä koristelun kanssa. Näin lopputulos miellyttää sekä tilaajan, että tekijän silmää. Olen kakkujeni suhteen oikeastaan todella perfektionistinen, ja nään ihan aina jotain parannettavan varaa. Hankalaa, sillä täydellisyyteen on erittäin vaikea päästä. Joka tapauksessa, tämä hevoskakku kätkee sisäänsä jo perinteiseksi muodostuneet fyllningit: suklaamoussea ja raikasta mansikkamoussea. Miksikäs sitä vanhoja tuttuja vaihtamaan, kun ne on aiemmin jo hyviksi todettu. Meetwurst..siis hepan koristeluun käytin pelkkää marsipaania, kun lähimmästä marketista ei sokerimassaa löytynyt. Laiskana leipurina en tietenkään jaksanut hilautua muutamaa metriä kauemmas shoppaamaan. Oh well, no ehkä se annetaan anteeksi.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

11 Suussasulavaa kommenttia

  1. Ihhahhaa, ihhahhaa hepo hirnahtaaa-aaa. Komia on polle!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Lopputulokseen olen itsekin tyytyväinen, ihme kyllä! :D

    VastaaPoista
  3. oot saanu tosi hyvin pysymään tuon valkoisen valkoisena, valkoinen ottaa niin helposti värin mistä vaan :/

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä tosi taitava! :) Ja luulenpa että kakku kelpaa varmasti.

    VastaaPoista
  5. Tinde: Valkoinen on kyllä sellainen arka päällyste, että vetää pölyhiukkasia, murusia sun muita kivoja väriläiskiä puoleensa magneetin lailla. Riittävän hyvin kun jynssää pöydät puhtaaksi + kätöset samoin, niin pysyy väri kirkkaana! Aiemmin on kyllä aina ollut jotain sattumia kuorrutuksessa :D

    Embize: Paljon kiitoksia! :) Toivon todella samaa.

    VastaaPoista
  6. Ihana, mun tuli heti ekana mieleen Histamiini, mikä on aina hyvä asia. :)

    VastaaPoista
  7. Hienohan tuo on.. mullakin nuo hevoshommat on painottunu lähinnä bensalla käyviin hevosvoimiin ;D

    VastaaPoista
  8. Kyllä toi tällekin hevosrakkaalle poikatytölle kelpaisi.. ei kun olisi kelvannut! :)

    VastaaPoista
  9. Eli suomeksi: älyttömän hieno. (Jostain syystä lähetin viestin painamalla enteriä, kun tarkoituksenani oli vaihtaa riviä. Hö.)

    VastaaPoista
  10. Hei, ootko jotenkin yhteydessä joensuun houkutuksen kakkuviikoille? tuli vaan mieleen kun joskus teit niitä eurooppalaisia mainion näköisiä luomuksia.. :)

    VastaaPoista
  11. Tuuli, en ole vaikka olenkin ollut houkutuksessa kuukauden verran työssäoppimassa. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com