Lukiokaverini Marjut tilasi valmistujaisiinsa miulta 40hlö täytekakut ja yhden 4 henkilön gluteenittoman kakun marianne-vadelmatäytteellä. Vaikka oma kehu haiseekin, niin on pakko myöntää että tästä urakasta selviydyin hyvin. Tein jokaiseen kakkuun suklaisen kakkupohjan, ja täytteeksi mariannerouheella terästettyä suklaamoussea + vadelmamoussea. Kakkupohjat kostutin perinteisesti vaniljamaidolla, ja päälle tein suklaaganachen. Jokainen miut hyvin tunteva tukehtuisi söpösti pullaansa, kun kuulisi että heräsin lauantaina kahdeksalta leipomaan. Nukun yleensä vähintään kahteentoista, pahimmillaan jopa viiteen asti iltapäivällä. Welcome to my messed up life. Kerrankin maltoin alottaa leivonnat ja koristeiden nyhräykset riittävän ajoissa. Yleensä olen jättänyt kaiken viimeiseen päivään, ja naama punaisena ähkinyt sitten suurinpiirtein 10 tunnin urakan läpi. Kiroilulla ja läskihiellä höystettynä, tottakai. Tein koristeet valmiiksi neljää päivää ennen, kakkupohjat kahta päivää ennen, juhlia edeltävänä päivänä kakkujen täyttö ja varsinaisena juhlapäivänä lopullinen koristelu. Aikainen lintu kakut koristelee, tässä tapauksessa aamu-uninen insanity.
Isoin kakku oli kooltaan 10 munaa. 10 munan kakku riittää noin 30 henkilölle, joten 40hlö tavoitteeseen piti väsätä toinenkin torttu.
6 Suussasulavaa kommenttia
Vau,ihan mahtavan upeita kakkuja olet taas tehtaillut!
VastaaPoistaIhanat kakut ja kyllä, minäkin piirrän tuommoiset suunnitelmat aina paperille! Usein jopa väritän ne ja testaan värejä. :-)
VastaaPoistaKauniita kakkuja, kivat koristelut ja pursotukset!!
VastaaPoistaIhastuttavan sieviä - jopa harvinaisen 'kilttejä' kakkuja on mestari kakkuilija tehnyt!
VastaaPoistawww.nami-hiiri.com
Gluteenittomaan kakkuun kandee etsiä hiekkakakun nimellä ohjetta, en viiti tähän sitä ruveta rustaa...
VastaaPoistaOnpa hienoja kakkuja! Etenkin nuo marsipaanikoristeet pisti hymyilyttämään, niin suloisia! :-)
VastaaPoista