juhlat täytekakut

Valmistujaisten täytekakut - kakkumaniaa

9.37Pahalapsi


Jos mie olisin pokemon, niin valitsisin hahmokseni Cakemonin. Ulkokuoreltaan ylisuloinen kermakakun näköinen monsteri syöksisi kiduksistaan kiehuvaa hilloa vastustajan naamalle, ja murhaisi tämän miehekkäästi terästetyllä rommitäytteellä. Muah.


Lukiokaverini Marjut tilasi valmistujaisiinsa miulta 40hlö täytekakut ja yhden 4 henkilön gluteenittoman kakun marianne-vadelmatäytteellä. Vaikka oma kehu haiseekin, niin on pakko myöntää että tästä urakasta selviydyin hyvin. Tein jokaiseen kakkuun suklaisen kakkupohjan, ja täytteeksi mariannerouheella terästettyä suklaamoussea + vadelmamoussea. Kakkupohjat kostutin perinteisesti vaniljamaidolla, ja päälle tein suklaaganachen. Jokainen miut hyvin tunteva tukehtuisi söpösti pullaansa, kun kuulisi että heräsin lauantaina kahdeksalta leipomaan. Nukun yleensä vähintään kahteentoista, pahimmillaan jopa viiteen asti iltapäivällä. Welcome to my messed up life. Kerrankin maltoin alottaa leivonnat ja koristeiden nyhräykset riittävän ajoissa. Yleensä olen jättänyt kaiken viimeiseen päivään, ja naama punaisena ähkinyt sitten suurinpiirtein 10 tunnin urakan läpi. Kiroilulla ja läskihiellä höystettynä, tottakai. Tein koristeet valmiiksi neljää päivää ennen, kakkupohjat kahta päivää ennen, juhlia edeltävänä päivänä kakkujen täyttö ja varsinaisena juhlapäivänä lopullinen koristelu. Aikainen lintu kakut koristelee, tässä tapauksessa aamu-uninen insanity.

Gluteenittomalle kakkupohjalle yritin kaivella netistä kunnollista ohjetta, mutten törmännyt yhteenkään minuu miellyttävään. Tein sitten oman sovellukseni, joka onnistui ihan nappiin. Sovelsin normaalin kakkupohjan ohjeen vaan gluteenittomille jauhoille sopiviksi ja that's it. Käytin vehnäjauhon sijaan gluteenitonta jauhoseosta, lisänä perunajauhoa ja kaakaojauhetta. Vuoan jauhotin gluteenittomalla jauhoseoksella. Kaiketi myös mantelijauhe soveltuisi passelisti gluteenittomien kakkujen voiteluun, jos syöjät eivät ole allergisia pähkinöille. Allergian aiheuttamat tukehtumisreaktiot ovat kaunista katsottavaa.



En vieläkään käsitä sitä, että joidenkin mielestä kullitettu tarkoittaa samaa kuin kullattu.



Isoin kakku oli kooltaan 10 munaa. 10 munan kakku riittää noin 30 henkilölle, joten 40hlö tavoitteeseen piti väsätä toinenkin torttu.

Ja tässäpä toinen, ns. varakakku. 4 munan komeus. Koristeltu vaaleanpunaiseksi värjätyillä kermaruusuilla, minikokoisilla marsipaaniruusuilla ja vadelmakeskustalla. Reunan raappaus onnistui kerrankin ihan kivasti. Painoin rengasmuotilla kakun keskelle kolon, johon sitten asettelin vadelmat, ja kiille päälle tottakai. Ruusulaulun paikka, once again!




Saattaisit kiinnostua myös näistä

6 Suussasulavaa kommenttia

  1. Vau,ihan mahtavan upeita kakkuja olet taas tehtaillut!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kakut ja kyllä, minäkin piirrän tuommoiset suunnitelmat aina paperille! Usein jopa väritän ne ja testaan värejä. :-)

    VastaaPoista
  3. Kauniita kakkuja, kivat koristelut ja pursotukset!!

    VastaaPoista
  4. Ihastuttavan sieviä - jopa harvinaisen 'kilttejä' kakkuja on mestari kakkuilija tehnyt!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  5. Gluteenittomaan kakkuun kandee etsiä hiekkakakun nimellä ohjetta, en viiti tähän sitä ruveta rustaa...

    VastaaPoista
  6. Onpa hienoja kakkuja! Etenkin nuo marsipaanikoristeet pisti hymyilyttämään, niin suloisia! :-)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com