Ruutulippukakun toteutusta mietin pitkään. Varmaan helpompiakin tapoja olisi löytynyt, mutta eipä tullut juurikaan mieleen. =D Kaivelin laatikot läpikohtaisin ympäri, ja löysin kätköistä yhden sopivan kokoisen neliömuotin. Pinnan neliölaatat on siis tehty vitivalkoiseksi värjätystä marsipaanista ja pehmitetystä kick-karkista. Olisihan tuon mustankin tottakai voinut marsipaanista tehdä, mutta marsipaanin mustaksi saamiseen vaaditaan niin iso mölliä väriä että jätin suosiolla värjäämiset väliin. Pitäis varmaan hamstrata jostain joku kilon kokoinen puteli mustaa väriä, kun sitä tuntuu tässä taloudessa kuluvan kaikkein eniten. Mistäköhän johtuisi..köh. Kakku itsessään muistuttaa lähinnä shakkilautaa, mutta no eipä maha tällä kertaa mittään. =D Ruutulippu sen piti olla mutta perkele. Aina ei onnaa.
Tuplasuklaa lippukakku
Pohja = 2kpl suklaa kääretorttupohjaa
kostutukseen vaniljamaitoa
valkosuklaatäyte
0,5dl kerma
170g valkosuklaa
ranskankermaa
suklaatäyte
0,5dl kerma
170g tumma suklaa
1,5dl vatkattua kermaa
vaniljasokeria
ohjeet
Valkosuklaamousse:
kiehauta kerma ja kaada kuumana rouhitun valkosuklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä hetki ja vatkaa sitten yleiskoneessa vaahdoksi. Anna vaahdon jäähtyä ja sekoita sitten ranskankerma suklaamassaan nostellen.
Suklaamousse
Kiehauta kerma ja kaada kuumana rouhitun tumman suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä hetki ja vatkaa yleiskoneessa vaahdoksi. Anna vaahdon jäähtyä ja nostele joukkoon vatkattu kerma.
Leikkaa kääretortusta halutun muotoiset palat ja kostuta kevyesti vaniljasokerilla makeutetulla maidolla. Kokoa kakku leivinpaperin päälle kerroksittain ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli kevyen painon alla, esim. muovisen leikkuulaudan alla. Koristele haluamallasi tavalla.
5 Suussasulavaa kommenttia
Mortse =)
VastaaPoistaPakko panna tähän komenttia... mulla ois tarjolla noita kilon purnukoita mustaa elintarvikeväriä ja tehokkuudeltaan extra paljon tehokkaampaa, kun kilpailijoitten vastaavat (luonnollisesti) :)
Esimerkkinä: kahen valkuaisen pikeeri + vajaa teelusikallinen mustaa pastaväriä = totaalinen syvä musta väri, joka ei vivahdakkaan siniseen !!!
Josko jo ens viikolla saisin kuvat ja hinnat tumpattua esille... Purnukan hinta pyörii jossain 30 paikkeilla painomassaltaan on kutakuinkin kilon sokeripaketin kokonen.
Tää vaan piilomainoksena ja tiedoks, tätä kun et muualta saa (ainakaan mun tietääkseni) !
Vou! Jos saan josain suunnasta sponsorointia, niin olisin ehdottomasti kiinnostunut ostamaan pöntöllisen tuota mustaa väriä. Sitä miulla kuluu kuitenkin selvästi eniten. :) Pistähän lisätietoa vaikkapa sähköpostiin: mestattua.teuraslihaa@gmail.com
VastaaPoistaVautsi! Selailin tätä sun blogia täs, ja voi että mitä taidetta oikeesti nää! Siis niin jotenkin hienoa tehdä kaikkee syötävää, joissa on vielä sitä taidetta mukana :D Aivan mahtavia nää kaikki! :D
VastaaPoistaOn muuten älyttömän upea kakku!! Tätä ei ooo ihan viidessä minuutissa tehty :o
VastaaPoistaei vitsi, rakastan tätä sun blogias! luin koko blogin läpi tänään, oho.. :D upeita ruokia ja tykkään teksteistä, me like! jee, tä oli oikee blogilöytö :)
VastaaPoista