teemakakut täytekakut

Rockabilly- tyylinen täytekakku

15.17Pahalapsi


Ruutulippukakun toteutusta mietin pitkään. Varmaan helpompiakin tapoja olisi löytynyt, mutta eipä tullut juurikaan mieleen. =D Kaivelin laatikot läpikohtaisin ympäri, ja löysin kätköistä yhden sopivan kokoisen neliömuotin. Pinnan neliölaatat on siis tehty vitivalkoiseksi värjätystä marsipaanista ja pehmitetystä kick-karkista. Olisihan tuon mustankin tottakai voinut marsipaanista tehdä, mutta marsipaanin mustaksi saamiseen vaaditaan niin iso mölliä väriä että jätin suosiolla värjäämiset väliin. Pitäis varmaan hamstrata jostain joku kilon kokoinen puteli mustaa väriä, kun sitä tuntuu tässä taloudessa kuluvan kaikkein eniten. Mistäköhän johtuisi..köh. Kakku itsessään muistuttaa lähinnä shakkilautaa, mutta no eipä maha tällä kertaa mittään. =D Ruutulippu sen piti olla mutta perkele. Aina ei onnaa.

Tarkkaa ohjetta kakun tekoon en osaa antaa, kun itsekin tein lippukakun pääosin ohjeetta. Toivottavasti tuosta epämääräisestä raapustuksesta saa silti jotain selvää. =)



Tuplasuklaa lippukakku

Pohja = 2kpl suklaa kääretorttupohjaa
kostutukseen vaniljamaitoa

valkosuklaatäyte
0,5dl kerma
170g valkosuklaa
ranskankermaa

suklaatäyte
0,5dl kerma
170g tumma suklaa
1,5dl vatkattua kermaa
vaniljasokeria

ohjeet
Valkosuklaamousse:
kiehauta kerma ja kaada kuumana rouhitun valkosuklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä hetki ja vatkaa sitten yleiskoneessa vaahdoksi. Anna vaahdon jäähtyä ja sekoita sitten ranskankerma suklaamassaan nostellen.

Suklaamousse
Kiehauta kerma ja kaada kuumana rouhitun tumman suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä hetki ja vatkaa yleiskoneessa vaahdoksi. Anna vaahdon jäähtyä ja nostele joukkoon vatkattu kerma.

Leikkaa kääretortusta halutun muotoiset palat ja kostuta kevyesti vaniljasokerilla makeutetulla maidolla. Kokoa kakku leivinpaperin päälle kerroksittain ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli kevyen painon alla, esim. muovisen leikkuulaudan alla. Koristele haluamallasi tavalla.






Saattaisit kiinnostua myös näistä

5 Suussasulavaa kommenttia

  1. Mortse =)
    Pakko panna tähän komenttia... mulla ois tarjolla noita kilon purnukoita mustaa elintarvikeväriä ja tehokkuudeltaan extra paljon tehokkaampaa, kun kilpailijoitten vastaavat (luonnollisesti) :)
    Esimerkkinä: kahen valkuaisen pikeeri + vajaa teelusikallinen mustaa pastaväriä = totaalinen syvä musta väri, joka ei vivahdakkaan siniseen !!!
    Josko jo ens viikolla saisin kuvat ja hinnat tumpattua esille... Purnukan hinta pyörii jossain 30 paikkeilla painomassaltaan on kutakuinkin kilon sokeripaketin kokonen.
    Tää vaan piilomainoksena ja tiedoks, tätä kun et muualta saa (ainakaan mun tietääkseni) !

    VastaaPoista
  2. Vou! Jos saan josain suunnasta sponsorointia, niin olisin ehdottomasti kiinnostunut ostamaan pöntöllisen tuota mustaa väriä. Sitä miulla kuluu kuitenkin selvästi eniten. :) Pistähän lisätietoa vaikkapa sähköpostiin: mestattua.teuraslihaa@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Vautsi! Selailin tätä sun blogia täs, ja voi että mitä taidetta oikeesti nää! Siis niin jotenkin hienoa tehdä kaikkee syötävää, joissa on vielä sitä taidetta mukana :D Aivan mahtavia nää kaikki! :D

    VastaaPoista
  4. On muuten älyttömän upea kakku!! Tätä ei ooo ihan viidessä minuutissa tehty :o

    VastaaPoista
  5. ei vitsi, rakastan tätä sun blogias! luin koko blogin läpi tänään, oho.. :D upeita ruokia ja tykkään teksteistä, me like! jee, tä oli oikee blogilöytö :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com