cupcakes jotain ihan muuta

Happy Glögg | Tiernapojat - kuppikakkuset jouluksi

20.32Pahalapsi

Joulun ihanimmat kuppikakut 

Joensuun uudessa keittiötarvikeliikkeessä, Iloisessa keittiössä vietettiin glögi-iltaa 4.11 torstaina. Sain kunnian leipoa iltamiin, ja tällä kertaa päädyin tekemään kosteita jouluisia herkkuja. Yleensä tiernapoikia näkee lähinnä lasten näytelmissä lavoilla, mutta tällä kertaa olivat syötävää mallia. Sävelsin tottakai tapani mukaan hieman ohi tuossa koristelun kohdalla, mutta eipä tuo varmaankaan haitannut. =D Mie oon mie. Ryöväsin röyhkeän rikollisesti mummon vanhan pitsiliinan leipomiskäyttöön, kjeh. Tai no okei, se lahjoitettiin miulle mutta anyway. Muffinsseihin ja torttuihin saa heleposti lisää ulkonäköä siivilöimällä tomusokeria pitsiliinan läpi. Testaa vaikka ja ylläty!

Rakastuin liikkeeseen jo ensimmäisellä käyntikerralla. Olen kaiketi helposti vieteltävissä, kun nään sydämiä kaikkien pinkkien esineiden kohdalla. En tiennyt että käsipolttimiakin löytyy pinkkeinä, oh god. Jos en olisi jo ehtinyt tavallista töhötintä ostamaan, tuo pinkki unelma olisi ehdottomasti löytänyt tiensä miun luo. Valikoima on monipuolinen, liikkeessä myydään tarvikkeita sekä innokkaille kotileipureille, että myös kotikokeille. En sitä koskaan julkisesti myönnä (köh), mutta olen maaninen silikonivuokafriikki. Liikkeen valikoima miellyttää etenkin tälläisen leivontatarvikehifistelijän silmää. Hamstraan silikonivuokia kaikkien mahdollisten kissanristiäisten kunniaksi ja myös ilman kissanristiäisiä. =D Silikonivuoat ovat vaan yksinkertaisesti erittäin monkäyttöisiä. Sopivat sekä hyydykkeille, että uunissa paistettaville leivoksille. Jos joku joensuulainen ei ole vielä Iloisessa keittiössä piipahtanut, niin liike sijaitsee osuuspankin talossa.


Oli aivan mielettömän mukavaa tavata myös kanssabloggareita. Rupateltiin Anzkun kauhasta kajahtaa-blogin Anskun kanssa pitkät tovit. ^^ Kiitoksia vaan mukavasta juttuseurasta ja toivottavasti tavataan toistekin!


http://anzkunkauha.blogspot.com/
Anne oli leipomut tapahtumaan  ihania keksejä goudajuustolla ja vadelmahillolla


Niin ja niistä miun tekemistä herkuista.. Olivat hyviä, vaikka itse sanonkin.
Ennen kuin ryntäät suin päin tekemään näitä ihania muffinssin kaltaisia herkkuja, varmistathan kuitenkin että kaapista löytyy:
toimiva keittiövaaka pursotuspusseja





Tiernapojat
/valion ohje pienennettynä, tällä ohjeella tulee noin 25-30kpl

266 g kananmunia
500 g sokeria
480 g vehnäjauhoja
300g voita sulatettuna
8 g leivinjauhetta
5 g soodaa
400g porkkanasosetta
15g kanelia
10g inkivääriä
4g neilikkaa

Täyte
200g vaniljarahkaa
200g omenamarmeladia
200g vaniljakreemiä (kreemijauhe + vesi)

Pinnalle
160g murotaikinaa, joko valmista tai itsetehtyä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon voisula. Siivilöi massaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu porkkanasose. Annostele massa voideltuihin Runebergintorttuvuokiin tai muffinssivuokiin.
(Huom! Jos teet muffinsseina, niin ne täytyy paistaa muffinssipellillä. Ilman peltiä leviävät)Pursota massan sisään omena-vaniljatäyte.
(tässä välissä mietin, että ilman pursotintakin pystyisi tekemään, annostelisi ensin vuoan pohjan täyteen taikinaa, sitten nokare täytettä ja lopuksi vuoka täyteen taikinaa)
Laita pinnalle murotaikinasta tehdyt kuviot, esimerkiksi tähtikuvio tai sydän. Paista tortut 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.


riemukkaita glögihetkiä kaikille! :)


Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kiitokset juttuseurasta siullekki! Oli tosi mukava tavata! :) Ja aivan ihania oli nuo muffinssit, pojat vetäisivät terveellisinä iltapalan jälkkäreinä yhet - maistui! (Kauheeta tuota kuvaa - mie en syö enää yhtään muffinssia - IKINÄ! ;D))

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköiset tarjoilut!
    HArmi kun Joensuu on täältä katsottuna suht kaukana, tuossa liikkeessä olis kiva poiketa. :)

    VastaaPoista
  3. wow.. onpa hienon näköisiä muffineita... slurpss... pitääpä käydä vilasee toi kauppa ennen joulujuttujen aloittamista jos vaikka löytyis sieltä apuja:D

    VastaaPoista
  4. Ihania muffinseja, kävin perjantaina syömässä jämät. t: lauantai-Jaana

    VastaaPoista
  5. Anzku: Tuohan on hyvä kuva siusta! Lisää muffinsseja, eihän se vielä tunnu missään ;D

    Sumi: Kiitoksia! Jos joskus Joensuuhun eksyt, niin kannattaa käydä vierailemassa Iloisessa keittiössä.

    Mimmi: Thänks! Uskosin että tuolta vois löytyä jotain apua joululeipomiseen =)

    Lauantai-Jaana: Kiva että maistuivat! =D

    VastaaPoista
  6. Tasokkaan näköinen valikoima selkeillä hyllyillä. Toivon hartaasti, ettei leivontaliikkeitä ala nyt syntyä, kuin sieniä sateella joka kadunkulmaan.

    Mehevän näköisiä muffinsseja teit - pitsiliinasi kanssa. Erilaiset kakkupaperien reunatkin ovat aika mukava apu.

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  7. Oi vitsi kun ois voinut olla mukana! Ihania herkkujakin. Taidan nakata kalenterit kaivoon.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com