YAARRRR! Ahoy mates. Tällä superhyvällä jälkkäriherkulla olisin osallistunut Leivontafoorumin jädehaasteeseen, mutta sääntörikkomuksen vuoksi kilpailutyötäni ei siis hyväksytty. Julkaisen nyt ohjeen kuitenkin kaikille teille kokeiltavaksi, sillä jäätelö oli aivan taivaallisen hyvää! :) Ben&Jerry-jäätelöiden suurena fanina ja kuluttajana halusin testata yhden sellaisen tekoa itse, ja kokeilu onnistui ihan nappiin. Käyttämäni jäätelön ohje on ollut miulla vakkarina jo pitkät ajat, enkä muita vaniljajäätelöitä lähde edes kokeilemaan kotitekoisena. Tähän postaukseen raapustamani vaniljajäätelön ohje on sekä helppo, että myös tajuttoman hyvää. Aivan kuten kauppojen parhaimmat vaniljajädet.
Ben änd Jerryssien joukosta löytyi useita hyviä vaihtoehtoja testattavaksi, mutta tähän jälkkäriin halusin kokeilla Bohemian Raspberryä. Vaniljajäätelöä, vadelma(hilloa) tai sakeaa kastiketta, browniessin paloja. Jerryssin alkuperäisessä jäätelössä on käytetty varmaankin ihan tavallisia suklaabrowniesseja, mutta tässäkin kohtaa halusin hieman soveltaa. En ollut koskaan aiemmin älynnyt testata noita tuorejuustotäytteisiä unelmaherkkuja ennen tätä jälkkäriä. OIKEASTI, IHMISET. Jos tykkäätte vähänkään suklaasta, teidän on kokeiltava noita browniesseja! Jokaisen itseään arvostavan jälkkärispecialistin on päästävä syömään perinteisellä amerikkalaisella reseptillä tehtyjä cream cheese browniesseja.
~ DROOL~
That's all I have to say. Nuo browniessit vie kielen mennessään. :)
Browniessien ohje on bongattu tosiaan jenkkisivustolta, en vain satu muistamaan jotta miltä. Suomensin vaan ohjeen ja muutin määrät kotikeittiöömme sopivammiksi.
Bohemian raspberry
Täyteläistä vaniljajäätelöä, suklaabrowniesin paloja ja vadelmakastiketta
Vaniljajäätelö - resepti
1 vaniljatanko
4rkl vettä
3 kpl kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vispikermaa
loraus gallianoa (vaniljalikööri)
Halkaise vaniljatanko ja keitä sitä hiljalleen vedessä kannen alla noin 10 min.
Erottele kulhoihin keltuaiset ja valkuaiset.
Siivilöi tomusokeri keltuaisten joukkoon, ja vatkaa keltuaiset vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi suolaripauksen kanssa.
Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa.
Sekoita keskenään keltuais-valkuais ja kermavaahto käsin sekoittaen.
Rapsuta keitettyjen vaniljatankojen siemenet jäätelömassaan, ja lisää lopuksi vaniljavesi.
Mausta halutessasi gallianolla.
Kaada jäätelö laakeaan kannelliseen astiaan ja pakasta sitä vähintään 14h.
Sekoita jäätelöä muutama kerta pakastamisen aikana.
Sekoita puoliksi jäätyneeseen jäätelöön tekemiesi browniesien paloja ja vadelmakastiketta.
Lisäyksen aikana jäätelöä tulee sekoittaa vain sen verran, että aineksia on jäätelössä tasaisesti.
300g pakastevadelmia
10ml sitruunamehua
100g sokeria
Kaada vadelmat, sokeri + sitruunamehu kattilaan.
Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10min/ kunnes seos paksunee siirappimaiseksi.
Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Painele vadelmia siivilää vasten, jotta mahdollisimman paljon nestettä irtoaa.
Anna vadelmakastikkeen jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Tuorejuusto - brownies
'cream cheese brownies'
4 kpl kananmunia
4 dl sokeria
200g vähäsuolaista voita
250g tummaa suklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljasokeria tai vaniljauutetta
0,5rkl pikakahvijauhetta + 1rkl vettä
tuorejuustotäytteeseen:
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5-1dl tomusokeria
1 kpl kananmunan valkuainen
Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Kuumenna 1rkl vettä lämpimäksi, ja liuota siihen pikakahvijauhe.
Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Lisää lopuksi voi-suklaaseos ja pikakahvijauhe.
Voitele ja jauhota 28cm pyöreä irtopohjavuoka, ja kaada puolet taikinasta vuokaan.
Valmista tuorejuustotäyte.
Sekoita tuorejuustosta, tomusokerista ja munanvalkuaisesta tasainen massa.
Kaada tuorejuustotäyte vuokaan, ja lisää loppu suklaataikina päälle.
Paista browniesseja 175 asteessa noin 30-40min/ kunnes ne ovat sisältä kypsiä.
Browniesit ovat parhaimmillaan jääkaappikylminä.
.
30 Suussasulavaa kommenttia
Törmäsin loistavaan kokkausmusaan! http://www.youtube.com/watch?v=L6sd7jexo40&feature=player_embedded
VastaaPoistaTerveesin Metalli-kokki
*drool* 8'D NOM!
VastaaPoistaKiitos Metalli-kokki hyvästä linkistä! Kyllä noiden äijien hevittely kuulostaa ihan perkeleen hyvältä.
VastaaPoistaDark-whisper: nuo oli todellakin herkkua! Siun pitää joskus tulla käymään oikeesti kahvilla ;<
Ääälöögzkj meitsi ei pysy enää pöksyissään tän postauksen takia! Miten voikaan näyttää hyvälle joku! :p Btw, suht jännät säännöt tossa haastessa, kyllä tää mun mielestä ainakin ihan jäätelölle näyttää...
VastaaPoistaMillainen sääntörikkomus?
VastaaPoistaHaasteen aihe: JÄÄTELÖ. En voinut siis osallistua kisaan tällä annoksella, koska "lautasella lötköttää" tuo leivonnainen jäätelöpallon vieressä. Ois pitänyt lärppästä pelkkä jäätelöpallo lautaselle. Indeed.
VastaaPoistaUpea annos,ja höh,kyllä tuo olisi pitänyt hyväksyä!!!
VastaaPoista"aina ei mee nallekarkit tasan" .. =) ei oo ensimmäinen kerta, kun miun leivoksia/herkkuja ei hyväksytä kisaan. oon varmaan tyhmä, ja tajuan säännöt jatkuvasti väärin tms :D
VastaaPoistaMiekään en nyt kyllä tajua miksei tätä voitu hyväksyä haasteeseen, ihan turhaa nipotusta. Näyttää taivaalliselta!
VastaaPoistaTäh, ihan pimeetä... onkohan ne siellä tajunneet että olet ton jäden vääntäny ite (eli ei ohjeissa kielletyllä tavalla "kääretortun vieressä jätskipallo" vaan ihka oikeesti sinun tekemä jätski)? Millään muulla tavalla ei mee mun oikeustajuun, sillä jos olisit esim. cropannut kuvan niin että vaan jäätelö näkyy, olis se ollut ok? ;< Huhhei. Luvattoman herkullisen näköstä muuten!
VastaaPoistaMarilele: noo, semmostahan se on aina välillä =) ja kiitos!
VastaaPoistaAnonyymi: Kyllä ne sen tajusivat, ja ehdottivatkin jotta rajaisin kuvaa ja osallistuisin pelkällä pallo. Oon kuitenkin sen verran perfektionistinen, että en vajaalla annoksella yksinkertaisesti halunnut sitten enää alkaa osallistumaan, kun näin ihan perrkeleesti vaivaa tuon annoksen koristeluun. : < niinsanotusti turhaan oisin sen koristellut. Ja kiitos hirmuisesti, tuo oli kyllä vähintään yhtä hyvää kuin miltä näyttää :)
Ehkä tämän kuuluikin mennä näin: jos olisit saanut osallistua, kellään muulla ei olis ollu mitään mahiksia! <3
VastaaPoistaOi että mitä herkkua, pakko kokeilla!!! Kokeilin myös sun ohjeella kotzonea, naaaammmmm!!!
VastaaPoistaheippa, onko tuo 14 tunnin minimipakastamisaika siksi, ettei jäätelö kananmunan takia ole aikaisemmin "turvallista" syödä, vai eikö vain ehdi saada oikeanlaista koostumusta pienemmässä ajassa? Illalla pitäisi tätä herkullista jäätelöä tarjota ja aamulla sen vasta tajusin tehdä...
VastaaPoistaMuna-sinko: Näää, ei se ehkä iha noin ois mennynnä ;o
VastaaPoistaAnonyymi: Kannattaa kokeilla! Tää on ainakin meillä ollut jokaisena kertana menestys.
Anonyymi2: Kyllä kananmunaa on ihan turvallista syödä lyhemmälläkin pakastamisella, tuo pakastusaika on lähinnä ohjeellinen. :) Jos illalla näyttää että jäätelö on jo jähmettynyt (niin kuin varmasti onkin), voit huoletta nautiskella herkkujäätelöstä.
Upeeta, mahtavaa! Naapurin poika, armoitettu kulinaristi ja keittiövelho, aloitti yläasteella elämänsä ensimmäisen kotitaloustunnin viime viikolla. Tunnin teemana oli jäätelöannos. Poika oli aivan intopinkeänä, että nyt päästään tekemään herkkua!! Olivat sitten ottaneet pakasteesta jäätelöpaketit, pyöritelleet jäätelökauhalla pallot ja olivat ihan vielä koristelleet vohveleilla ja nonparelleilla.
VastaaPoistaNäinkö nuoria innostetaan?!?! Seuraavalla tunnilla varmasti keittävät veden teetä varten.
Jännää, että juuri tämä hylättiin vaikka kilpailussa on kuitenkin mukana kaksikin annosta missä on keksejä mukana kuvassa.
VastaaPoistaVoi hittovie on hiton hyvännäköistä ja varmasti makuista!!!!! Tätä kun jaksais vääntää, kyllä mulla joskus varmaan riittää aika tällaiselle. Sitä odotellessa :D
VastaaPoistaKiitos ihanasta blogista, seurailen sitä säännöllisesti :) Blogissani on sinulle tunnustus, jos haluat käydä noutamassa!
VastaaPoistaNäyttää niin taivaalliselta!
VastaaPoistaSitä olen tässä ihmetellyt, kun noita kisatuotoksia kävin katsomassa, että miksi kaikki muut, paitsi sä sai laittaa lautaselle koristeeksi jonkun ainesosan mikä oli jäätelössä? Esim. marjoja tai keksin.
Jälleen aiva järkyttävän herkullisen näköisiä luomuksia!!! :D Sääli ettei ohjettasi tullut kilpailuun, mutta se olikin nyt heille suuuuren suuuuri häviö, sen verran on mahtavan näköistä (ja varmasti makuista) juttua että ihan vatsa kurnien kateeksi käy sun osaamistas kateeksi! Kiitos paljon että viitsit ohjeen tänne laittaa niin saa jokunen ilta nautiskellen tehdä lödee jädee! ;D
VastaaPoistaAAAAAAAAAA! ihanan näköstä ;O =)))
VastaaPoistaKyllähän sulla tän mun blogin osote pitäs jo olla kun oot kommentoimassakin käyny :o :D Mut siis joo, http://sokeriaaa.blogspot.com :)
VastaaPoistaKoklasin näitä ja aah oli niin hyviä! Että kiitoksia vuan reseptistä :>
VastaaPoistakestävätkö valmiit browniet pakastusta?
VastaaPoistaAnonyymi: kyllä nuorten pitää antaa kokeilla ja tehdä itse, sillä siitähän ne vasta sitä innostusta saavat =)
VastaaPoistaAnonyymi2: Jeps, no, ensi kerralla sitten älyän tehdä pelkkää jäätelöä jäätelöhaasteisiin :P
Sirpa: Tämä jälkkäri on ihan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Takaan, että makeasta pitävät tykkävät myös tästä herkusta ;)
Kuovi: Voi kiitokset kivasta tunnustuksesta!! :)
Anonyymi3: Varmaankin marjat ja muut ovat lähempänä pelkkää koristusta, kun tuo brownie luetaan sitten jo ihan erikseen syötäväksi jälkkäriksi.
Pimu: Kiitokset kivasta kommentistasi! ^^ Tää on kyllä ihan tosi hyvää, ajattelin tehdä toistekin.
Noora: Kiva kuulla että browniet ovat maistuneet!! ^^
Anonyymi(4): kyllä browniesit pystyy vallan hyvin pakastamaankin, en usko että rakenne kärsisi pahemmin. :) Kannattaa tosin sitten sulattaa pakastetut browniesit jääkaapissa hiljakseen.
upean näköinen annos, vesi lurpsahtaa kielelle katsoessa... sellainen kysymys vain, että minkä prosenttista tummaa suklaata käytit, onko väliä, mikä on "liian tummaa"?
VastaaPoistaTämä annos oli kyllä kieltämätt erittäin herkullista, suosittelen testaamaan. =) Käytin tähän kakkuun fazerin leivontasuklaata, joka taitaa olla noin 54%:sta. En usko että suklaa pystyy olemaan tähän herkkuun liian tummaa, koska ideahan piilee juuri täyteläisessä suklaisuudessa ;) Tuorejuustotäyte tavallaan pehmittää sitä voimakasta suklaista makua.
VastaaPoistaTein näitä meille viikonloppuna ja ne olivat ihan täydellisiä vaniljajäätelön ja tuon vadelmakastikkeen kera!! Aivan mieletön resepti!!
VastaaPoistaJenni
MUTTA MISTÄS TEHDÄÄN JÄÄTELÖÖN SUKLAABROWNIEN PALOJAA!?
VastaaPoista