jälkiruoka makea leivonta

Kolmen suklaan jälkiruoka-annos = Suloinen Suklaatrilogia

18.37Pahalapsi




Suklaa, tuo syntisen hyvä nautintoaine.
Suklaata pidetään usein romanttisena aineena. Suklaan tuomaa nautintoa on verrattu rakasteluun, suuteluun ja ihastumiseen. Suklaan makua ylistetään monin paikoin ja se on hyvin suosittu herkkuna.
Eikä mikään ihmekään.

Tämä annos sisälsi kaikkien yllätykseksi: Suklaata.
Valkoista suklaata, tummaa suklaata, minttusuklaata sekä maitosuklaata.
Mitäpä sitä enää muuta kaipaisikaan?
Kokeilin jälkkärin kokoamista annokseksi ja no.. tuollainenhan siitä tuli.
Ei mitään ravintolatasoa, mutta hyvää harjotusta kyllä!

Mokkapalojen variaatioita tuntuu liikkuvan netissä hirmuisesti, monia monia satoja toinen toistaan muistuttavia.
Another variation? Yeah sure.
Mokkapalojen teosta olikin varmasti ainakin vuoden tauko:
Long time no see, long time no BBC!

Mutta näissä mokkapaloissa on muutakin.
Pohja sisälsi rouskuvia, osittain sulaneita suklaasattumia, ja kuorrute oli valmistettu normaalista mokkapaloista poiketen huomattavasti suklaisempana versiona.
On muuten jännä, että kun osan normaalista kuorrutteesta jähmetyttää jääkaapissa täysin viileäksi, ja vatkaa, tulee lopputulokseksi kuohkea ja pursotuskelpoinen mähmä!

Sitruunapiirakkapohja oli rakenteeltaan mokkapaloista jonkin verran poikkeava, eikä sitruuna maistunut siinä liialti. Kuorrute oli oikea imellys sulatettune valkosuklaaneen ja sitruunaisine vivahteineen. Sitruunaisia sitruunapaloja siis.

Kastikkeen valmistin vain nopeasti sulattamalla yhteen fazerin sinistä, after eightejä ja kuohukermaa.
Maun lisäksi laitoin hipsauksen vaniljaa, eikä siihen kyllä muuta tarvittu.
Annoksen lisänä hedelmiä mitä kaapista löytyi, tällä kertaa tylsästi vain appelsiiniä ja viinirypälettä. .

Ehkä sitä miussakin asuu sitten vielä se pikkuruinen Insanity viis vee, joka tahtoo kokeilla kaikkea uutta!
Nimenomaan tekstiä ajatellen, harvoin mie ruoka-annokseen mitään olen kirjoittanut. :D




Suklaatrilogia ja ohje annoksen "kokoamiseen"
Raaka-aineet

*1 annos supersuklaisia, sattumaisia
mokkapaloja
*1 annos valkosuklaalla kuorrutettua
sitruunapiirakkaa
*1 annos minttusuklaakastiketta
*haluamiasi tuoreita hedelmiä:
viinirypälettä, appelsiinia,
omenaa, banaania tms.
*vohvelitikkuja
*rouhittuja, suolacashew
*pähkinöitä
*mokkapalojen kuorrutetta

Ohjeet

Valmista mokkapalat ja sitruunapiirakka sekä kastike.
Leikkaa mokkapaloista pyöreällä muotilla kaksi läkkärää ja aseta päällekkäin "torniksi".
Valuta suklaakastiketta lautaselle esimerkiksi spiraaliksi ja aseta suklaatorni spiraalin reunaan.
Ripottele rouhittua suolapähkinää suklaapiirakan reunaan ja aseta yksi vohvelitikku makaamaan vohvelia vasten.
Kaada suklaakastike kulhoon ja aseta lautaselle.
Hienonna suklaakastikkeen kaveriksi suosikkihedelmiäsi ja laita osa niistä hammastikkuun.
Vaahdota pieni määrä mokkapalojen kuorrutetta kuohkeaksi vaahdoksi ja pursota sitruunapalojen koristeeksi. Aseta ruusukkeen keskelle pieni sokerihelmi.
Voit koristella lautasen vaikkapa kirjoittamalla.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Sitruunaruudut

Raaka-aineet
2 dl vettä
200 g voita
4 rkl sitruunan mehua
1:n sitruunan raastettu kuori
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 dl piimää, jogurttia tai
kermaviiliä
3 kpl kananmunia

sitruunamehua kostutukseen

***** ***** kuorrutus **********
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
100 g voita
200 g valkosuklaata
n.4 dl tomusokeria
Ohjeet

Kiehauta vesi, voi, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää loput pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n.20 min.

Kostuta valmis pohja sitruunamehulla.

Valmista kuorrute:
Sulata 150g valkosuklaasta vesihauteessa miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa kokoajan vahtien.
Raasta loppu suklaa karkeaksi rouheeksi.
Vatkaa sitruunamehu, tuorejuusto, tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi massaksi. Lisää jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää rouhe.

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele pinta esim. strösselillä, valkosuklaarouheella, sokeroiduilla sitruunaviipaleilla tai cocktailkirsikoilla tms.

------------------------------------------------------------------------------------------------------







Mokkapalat suklaisilla sattumilla

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
4 dl sokeria
300 g voita
2 dl maitoa
5 rkl kaakaojauhetta
1 levy tummaa suklaata(n.150g) tai
valkosuklaata
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

1,5 dl kaakaota (2rkl kaakaojauhe +
maitoa) kostutukseen

**** ****** kuorrute *********

1 levy tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
1 rkl kaakaolikööriä
100 g voita
5-7 dl tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken aikaa.
Rouhi tumma suklaa reiluiksi sattumiksi.
Lisää munavaahtoon vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja rouhittu suklaa.
Paista 200 asteessa leivinpaperin päällä n.20 minuuttia.
Voit kokeilla kypsyyttä kypsennyksen loppuvaiheessa tikulla.

Kumoa piirakka toisin päin leivinpaperin päälle ja kostuta kaakaolla kauttaaltaan.

Sulata tumma suklaa vesihauteessa miedolla lämmöllä tai kokoajan vahtien mikroaaltouunissa.
Keitä kuumaa kahvia ja kaada se astiaan kaakaoliköörin kanssa.
Sulata voi juoksevaksi ja lisää.
Lisää sula suklaa ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeria sen verran että kuorrutteesta tulee notkeaa.
Voit säästää osan kuorrutteesta erilliseen astiaan, jos haluat vatkata kuorrutteen täysin jäähtyneenä vaahtoisaksi/ pursotetattaviksi koristeiksi!
Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele päälle halutessasi nonparelleja tai suklaarouhetta.
Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Minttusuklaakastike

Raaka-aineet

100 g after eight- suklaata
100 g tummaa suklaata tai
maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna kerma kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa.
Lisää after eight suklaa pieninä paloina ja tumma suklaa.
Sulata ainekset yhteen miedolla lämmöllä kokoajan hämmentäen.
Älä polta pohjaan!
Lisää lopuksi vaniljasokeri ja tarjoile esimerkiksi hedelmien dippikastikkeena.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Saattaisit kiinnostua myös näistä

29 Suussasulavaa kommenttia

  1. Nam. Todella herkullisen näköinen suklaatrilogia. Oli varmasti hyvää! Jätit kommenttia, että MMF kokeilusi oli jotenkin epäonnistunut. Saako kysyä mikä siinä meni pieleen?

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman hyvän näköistä. Olet todellakin nähnyt vaivaa jälkiruoan eteen.

    S

    VastaaPoista
  3. Voihan vitsit! Arvaa vain, kun teki jo muutenkin mieli suklaata, niin tekeekö tämän jälkeen vielä enemmän!:P;)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen annos!! =)

    VastaaPoista
  5. Hih kiitos, tosi hyvää se olikin ;D Itse meinaan kans tehdä tuolla täytteellä laskiaisena ehdottomasti, ihastuin siihen niin!

    Saanko muuten linkittää siut blogilistaani? :)

    VastaaPoista
  6. Oi kiitos! =D
    Suklaata rakastavan unelma-annos! Nami!

    VastaaPoista
  7. Hih selvä juttu! ;D

    VastaaPoista
  8. Wauuu. Kyllä sulla on homma hanskassa, vai ei ole ravintola tasoa täähän pesee Joensuun raflat mennen tullen ja Nam ;)

    VastaaPoista
  9. Mä niiiiin tahtoisin syödä tämän... Aivan älyttömän houkuttelevan näköistä ja kuuloista :-)

    VastaaPoista
  10. Tulinpas vastavierailulle.=)
    Wau!! Onpas ihanan suklaisen näköstä.. I just love it!
    Sinulla on kans ihana blogi, pitääkin selailla muitakin reseptejä. Mä linkitän sut, toiv. on ok?:)

    VastaaPoista
  11. Oi vitsi kun herkullisen näkösiä. :)

    Heh, kuva on kyllä juu Joensuusta. ;) Hyvin tunnistettu! :))

    VastaaPoista
  12. Joensuuhan on hyvä paikka.. ;) En tosin oo asunu täällä ku reilu pari vuotta, et en sit tiiä jos olisin koko elämän asunu... :))

    Hmm, nyt kun kirppari tuli tossa mainituks ni aattelin tulla utelemaan et onko tässä keskustan tuntumassa muuta kirpparia Valintakirppis tuol Teollisuuskadulla..? Siis jos niitä ei lasketa joiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen..

    Ei nyt kauheesti liittyny ruokiin tai muuhun tää mut piti nyt tulla kysymään ku tuli mieleen. :))

    VastaaPoista
  13. tosi ihana asetelma ja kiva kun kävit kylässä!

    VastaaPoista
  14. Voi luoja miten herkullinen postaus! Olet kyllä hurjan kekseliäs ja taitava :) Ja nyt mun tekee ihan hilittömästi mieli suklaata.

    VastaaPoista
  15. Kiitos tiedoista. :) Vitsit ku oisin kaivannu täst ihan jostain keskustasta kirpparia, mut harmi vaan ku ei oo.. :/

    VastaaPoista
  16. Voita, suklaata sokeria mmmhh, kuolaa...

    VastaaPoista
  17. Nyt on kyllä taas niiin uskomattomia luomuksia sulla, että sanattomaks menee tyttö :o

    Blogissani on sulle tunnustus :)

    Tää on muuten vähän liian musta tää musta - ei nää, että mistä kommentois, mihi kirjottaa yhteistietonsa yms :)

    VastaaPoista
  18. Taas on niin upea annos että ihan heikottaa! Heti tekee mieli suklaata....

    VastaaPoista
  19. Kiitos vaan kaikille taasen kommenteista. :)
    Ja erityiskiitos Ent-tu, mie pistin tämän viestilaatikon ulkoasun muutoksen alle.. Josko joskus olisi sitten helpompi käyttää!

    VastaaPoista
  20. ouhh... Niiiin hyvän näköistä!

    VastaaPoista
  21. Olet kyllä tosi taiteellinen. Herkullisen näköisiä nuo herkkusi! Ihania juttuja. Nammmmm.

    VastaaPoista
  22. Nammm :) Lähetätkö tänne päin yhden tollasen annoksen...?

    VastaaPoista
  23. Oih! Tämä annos viimeistään todistaa että leipominen on taidetta! :D Upeasti koottu annos. Tekee niiiiiin mieli!!! :P

    VastaaPoista
  24. Kiitokset, kiitokset!
    Nokke, ei ole enää muruakaan jäljellä. ;)
    Muuten ois toki lähtenyt jo postipakettina matkaan!

    VastaaPoista
  25. ihanalta kuulostaa noi sitruunaruudut

    VastaaPoista
  26. Nuo sitruunaruudut menee kyllä kokeiluun! Ja nuo suklaajutut, slurps... =)

    VastaaPoista
  27. Vau! Viittispä ittekki värkätä joku kerta tämmöset jälkkäriksi... Näyttää tosi hyvältä! =)

    VastaaPoista
  28. siis aivan uskomattoman tyylikkäästi olet asetellut nämä tarjolle tuohon lautaselle! Ja muutoinkin sulla näkyy olevan silmää tuollaiselle kun katsoin noita muitakin juttuja mitä olet tehnyt!

    Sivupohjasi on huippu!

    VastaaPoista
  29. Tein tänään uudeksi vuodeksi. Kiitos tästä!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com