Jos pitää mäkkäreiden hamppareista, pitää todennäköisesti myös kotiversiosta.
Riippuu toki kastikkeestakin mitä käyttää, itse tein puoleen satsiin sovelletun "big mac" kastikkeen ja puoleen satsiin ostin heseltä kurkku-ja paprikamajoneesia hintaan 50snt/pussi.
Hampurilaisia on kyllä jotenkin tosi helppo tehdä, ja leppoista se ainakin on!
Mäkkärin kastikkeen ohjeen löysin kotikokkikaveri Anninkaalilta.
Kun mättöpurilaiset tekee ite, voi myös täytteet valita mieltymysten mukaan.
Kokosin hampparit kaitsun blogin (tsekkaa täältä) ja amerikkalaisilta sivuilta löydettyjen ohjeiden perusteella samaan tyyliin kuin mäkkäreissä. Jos joku mäkkärityöläinen kuitenkin huomaa että jossain mättää ja parasti, kertokoon! ;p
McDonald's yliopistossa tämän vaiheen nimi on Q-ing, eli jonotus lämpökaapissa. Näin maut tasaantuvat ja hampurilainen saa "lutsahtaneen" autenttisuuden.
Oikea hampurilaisjuna, sanon ma!
Kotiranskisten ohje sovellettu pastanjauhajilta. Jau! Ohje TÄÄLLÄ
Meillä maistuvat vähän tummemmat potut.
Ranujen kastikkeena heinziä ja extrana yrttimaustettu creme fraishe. (ranskankermaa, omnomnomnom..)
Eli ranskankermasoossin saat tehtyä ihan vaan niin jotta hämmennät creme fraishen joukkoon mieliyrttiäsi reilusti, ja maustat pippurilla. Hyvää, helppoa. Täydellinen kastike ranskalaisille perunoille.
Jymäläytä, miehän löyvän itteni kohta pikaruokalasta töistä!
Armottomat metallihifistelyt taustalla, niin kokkailu on rattoisaa. ^___^
Shade Empire- Chemical God postauksen lopussa, ah.
The BIG MAC
Raaka-aineet
600 g naudan jauhelihaa
2 rkl grillimaustetta
1 tl suolaa
pippuria rouhittuna myllystä
5 kpl hampurilaiskuoria
2 kpl keltasipulia
ketsuppia (heinz)
sinappia
sipulia
suolakurkkuviipaleita (felixin
tsaarin kurkkua)
cheddarjuustoviipaleita
jäävuorisalaattia
kotikutoista bigmac kastiketta (OHJE TÄÄLLÄ)
öljyä
Ohjeet
Sekoita naudan jauhelihaan grillimauste, suola ja rouhi joukkoon pippuria.
Leikkaa leivinpaperista kämmenen kokoisia paloja sen verran kun aiot tehdä pihvejä. Itsellä 10kpl.
Ota taikinasta vajaan 75g:n kokoisia paloja. Muotoile palloksi ja litistä todella ohueksi (n.0,5cm ohut) pihviksi. Taputtele reunat tasaisiksi.
Tee samoin koko taikinalle ja laita pihvit päällekkäin pakastimeen.
Pakasta väh. 5h/ kunnes pihvit jäätyvät.
Valmistele kastike, suolakurkut, ketsupit, cheddarit yms tykötarpeet kasauspaikan ympärille valmiiksi.
Silppua muutama sipuli pieneksi silpuksi.
Puolita hampurilaiset, tai jaa ne halutessasi kolmeen osaan niinkuin bigmac-hampurilaisissa.
Kaada valurautapannulle öljyä ja paista pihvit. Paina puolen minuutin kohdalla lastalla pihviä kaksin käsin, että paistopinta sulkeutuu. Näin mehut jäävät pihvin sisään ja muodostuu tasaisen ruskea kuori.
Paista sämpyläkuoret kevyesti öljytyllä valurautapannulla leikkauspinnoiltaan vaaleanruskeiksi.
Toista puolta ei paisteta.
Kokoa hampurilaiset! :
Aseta siemenekäs puoli väärinpäin kokoamisalustalle.
Voitele yläpintaan kevyesti sinappia, ja lisää ketsuppia makusi mukaan.
Lisää kaksi-kolme viipaletta suolakurkkua.
Aseta sitten kuuma pihvi. (Halutessasi pihvin päälle viipale cheddaria)
Lisää salaatinlehti ja lehden päälle aimo tujaus kastiketta.
Jos leikkasit hampurilaisesi kolmeen osaan, seuraa tähän väliin "keskiosan" laitto. Löräytä keskiosan päälle reilusti kastiketta.
Lisää cheddarviipale, pihvi, sipulisilppua ja lopuksi salaatinlehti.
Ja sitten vaan koko komeus ympäri!
Pakkaa hampurilaiset esim. leivinpaperiin tai pergamiiniin ja laita uunin lämpöön (100c) Hetkeksi jonottamaan.
Hampurilaisen kanssa voit tarjota kotitekoisia tai kaupasta ostettuja ranskalaisia perunoita, ja perunoiden kanssa haluamiasi kastikkeita.
18 Suussasulavaa kommenttia
Koti-ranskikset näyttää hyviltä! Tykkään tuollaisista country-tyylisistä ranskiksista. Nam!
VastaaPoistaNaminaminami!! Herkun näköistä ja fiiliskin tuntuu olevan kohdallaan.....
VastaaPoistaooijooi, aika megaherkullisen näköistä! Ja varmasti olikin! =)Nam!
VastaaPoistaEn käy ikinä mäkkärissä, mutta näitä maistaisin mielelläni.
VastaaPoistaNälkä tulla jysähti! Herrrrrrkullista!
VastaaPoistaHeh, en ole syönyt kyseisen tai minkään muunkaan pikaruokaketjun hampurilaisia... kuuteen vuoteen. Onpa siitä tosiaan jo kauan! Kotosalla on kyllä tullut pari kertaa hamppareita kokattua ja ne ovatkin olleet aivan eri luokkaa.
VastaaPoistaMuistaakseni kuitenkin pidin aina enemmän Hesburgerin tuotteista (se majoneesi tekee ihmeitä), BigMacin kastike maistui pahalta.
Olipa hauska postaus! Tulin tosi hyvälle tuulelle tästä :-) Ja kaiken lisäksi noi hampparit ja lisukkeet on ihan tajuttoman hyvännäköisiä. Ei Mäkkäristä noin hienoja saa... Sulla vois olla tulevaisuutta hampparipaikan työntekijänä :-D
VastaaPoistaIhanan näköiset hampparit. Joitain kotoisia hampurilaisviritelmiä olemme kokeilleet, mutta tämä näyttää paremmalta.
VastaaPoistaS
Katos perkelettä, oot väsänny kunnon hampparit :) Näyttää kyllä tosi namilta. Maistuukos tuo kastike oikeesti sitten siltä mäkin kastikkeelta? Arvaapas menikö testilistalle :PP
VastaaPoistaOnpas jänskä idea lähteä tekemään ite pikmäkkiä. Miun lempparipurilainen nimittäin :D Ranut näytti hyvältä, mie pidän kans vähän tummemmista ja rapsakoista, en niistä lötteröistä. Dollystä saa kyl parhaat ranut.
VastaaPoistaMeille piirakat ostetaan aina Majoinen&Norpalta, niitä saa tilattua niitlä suoraan (yhteystiedot netistä tai luettelosta) tai sitten tilattua Mutalan k-extra Ompusta Vanhalta Nurmeksentieltä. Hintakaan oo paha.
Vitja et tuli hirvee käyttää tota blogia, ku vuodatus teki jotain uudistuksia, tuntuu ettei mtn enää löydä!
Hei!
VastaaPoistaKiitos mielenkiinnosta blogiani kohtaan. Ranskalaista salaatinkastiketta oli myynnissä Stockmannilla taannoin, kun oli jotkut amerikkapäivät. Soosi on sellaista kirkkaan oranssin väristä ainakin mainoksen perusteella. Kun sitten menin Stokkalle, kaikki pullot oli jo myyty.
Pergamiinista vielä, se osoittautui paksummaksi kuin Mäkkärin vahapaperi. Sinulla näytti olevan oikeaa kuvioitua paperia ;)
Hehhheheheheee... Mäkki himassa! :-D
VastaaPoistaAivan loistavaa.
Mäkään en tosin ole (pikaruoka)hampurilaisia syönyt ehkä... No ainakaan siihen kuuteen, kahdeksaan vuoteen, mut toihan onki ihan toista. <3 Ihan niinku lihikset himassa.
Vau.
Nami mitä mättöä! :P
VastaaPoistaVoi taivas! *kuolaa*
VastaaPoistaSä oot ihan pro.
Vautsi mitä touhua! Alkoi ihan tehdä mieli itsekin tämmöstä kotihampparia. Hyvä idea toi pihvien pakastaminen raakana. Mitenkähän ne säilyy?
VastaaPoistaMie oon ite sitä mieltä, että ne säilyy kyllä ainakin pari viikkoa pakkasessa, jopa pidempäänkin. Mitä pakastuneempana ne paistaa, sitä paremmin nesteet pysyy sisällä! Ja tulee murea lopputulos ;) Lihahan säilyy muutenkin ihan hyvin pakastettuna..
VastaaPoistaRanskalainen salaatinkastike on ihan peruskauppakamaa, esim. Meiralta.
VastaaPoistaJa kyllä se soossi on ihan bigmac-majon makuista ;-) NAM!
Aivan loistavat ohjeet! Kiitos! :D
VastaaPoista