Joulukuun ensimmäinen päivä, ensimmäinen postaus. :)
Räntäsadetta kutsutaan joskus nimellä "koiranilma", tosin se sopii kuvaukseen vain jos vihaa koiria, tai eläimiä ylipäätään. Se on vähän kuin lumimaailman ripulia.
Sanalla huurteinen ei tarkoiteta huurteen peittämää kohdetta vaan olutta.
Suomalaiset vihaavat huuretta, mutta pitävät oluesta. Siinä ero!
Nyt voisi melkeimpä sanoa jo, että hanget korkeat nietokset.
On se talvi niin mukavaa aikaa, saa kahlata korkkarit märkinä jäisessä lumipöheikössä, silmälasit jäätyvät ja korvakuulokkeiden piuhat katkeilevat! Ah autuutta ja elämän iloja.
Toisaalta, onhan luonto puhtaimmillaan juuri sataneen lumen peittämänä, ja kirkkaana talvipäivänä elämäkin tuntuu valoisammalta? Tiedä häntä.
Tähän täytekakkuun koetin tuoda edes pikkuisen talven tunnelmaa, ensilunta nimenomaan.
Ja kerman värihän on hyvin kytköksissä esimerkiksi blogini ulkoasuun.
Tottakai, pitäähän pissisten pinkistä tykätä. Ihan pikkuinen pissis vaan viistoistasenttisissä platformeissa ja sysimustissa vaatteissa. Voi iik, miten ihqua.
Jep, täytteenä kakussa superisuklaamousse crispipaloilla, ja toisena fillinginä karpalo-vaniljatäyte.
Kahmaloin taas läpi kaupan leivontahyllyjä, ja löysin tämän uuden tuttavuuden; kuivatut karpalot.
Taisi olla mustikoitakin saatavana. Ensivaikutelmana maistuivat vähän rusinoilta (!?) mutta kyllä lopusta löysi karpaloiden pistävyyden. Kakun sisällä karpalot eivät tietääkseni kuitenkaan überkirpeiltä maistuneet.
Kakun päällä perisuomalainen, terveellinen fazerin sinisestä tehty ganache.
Suklaa koukuttaa, aiheuttaa vakavaa masennusta ja johtaa lopulta hitaaseen ja tuskalliseen, mutta nautinolliseen kuolemaan.
Suklaaseen koukkuun jääneet kärsivät poikkeuksellisen suurista ihra-ja rasvaprosenteista, jotka vaikeuttavat mahdollisuuksia kävellä kauppaan tai mahtua autoon.
Suklaan uhri voi kuolla tuskallisesti vieroitusoireisiin tai siihen, kun ei vain voi mahtua farkkuihinsa.
On kuitenkin trista fakta, että suklaa parantaa seksielämää.
Suklaajäätelöä, suklaakaramelleja ja suklaalastuja. Oletko masentunut?
Ensilumi-suklaatäytekakku
(pohjana aito suklaapohja)
Ainekset:
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita/margariinia
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2dl maitoa + vaniljasokeria
1 levy marabou crisp-suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
2dl kermaa
3rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g kuivattuja karpaloita
3dl kermaa
1 rasia (n.150g) tuorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
~4 rkl tomusokeria
0,5l kermaa
elintarvikeväriä
kuivattuja karpaloita
tuoreita karpaloita
tomusokeria
1 levy fazerin sinistä suklaata (200g)
1,5 dl kermaa
Ohjeet:
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija n. 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta. Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n.50 min. (kokeile kypsyyttä loppuvaiheessa tikulla, jos taikinaa ei jää tikkuun on kakku valmis)
Anna kakun seistä hetki ja irrota sitten vuoasta.
Vatkaa molempiin täytteisiin tuleva kerma vaahdoksi. (=5dl kermaa.)
Ota kermamäärästä vajaa puolet sivuun.
Laita loppu kerma jääkaappiin hetkeksi odottamaan toisen täytteen tekoa.
Valmista ensin suklaatäyte.
Rouhi kakeasti crisp suklaa ja jätä sattumia sopivasti.
Sekoita crispit ja vaniljasokeri kermaan.
Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja hämmennä kevyesti tasaiseksi.
Lisää tomusokeria maun mukaan, n.3 rkl siivilöiden.
Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Valmista karpalotäyte.
Sekoita tuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri kerman joukkoon.
Lisää karpalot ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria maun mukaan siivilöiden, n.5rkl.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Sekoita vaniljasokeri maitoon.
Vuoraa puhdas 24cm kakkuvuoka kelmulla ja aseta ensimmäinen pohjapala vuoan pohjalle.
Kostuta reilulla kädellä meheväksi ja kaada suklaatäyte pohjapalan päälle.
Aseta seuraava pala ja kostuta se samalla tapaa.
Kaada päälle karpalotäyte ja paina lopuksi päälle kakun kansi.
Vie viileään jähmettymään vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle.
Valmista maitosuklaakuorrutus:
Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää suklaa paloina ja hämmennä tasaiseksi kunnes suklaa on täysin sulanut kermaan.
Kaada kakun päälle ja tasoita pinta lastalla.
Anna kuorrutteen jähmettyä viileässä hetken aikaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomu + vaniljasokerilla.
Värjää kerma vatkauksen loppuvaiheessa halutessasi jauhe-tai nestemäisellä elintarvikevärillä.
Koristele kakku kuorrutuksen jähmetyttyä pursottamalla tai levittämällä kermaa kakun reunoille.
Voit käyttää koristelussa sekä tuoreita-että kuivattuja karpaloita ja vaikkapa sokerihelmiä.
Karpalopallokasan saa valmistettua kasaamalla jäisiä kapaloita päällekkäin ja tomuttamalla ne reilusti tomusokerilla. (karpalot imevät osan tomusokerista sulaessaan.)
Sisällön tarjoaa Blogger.
21 Suussasulavaa kommenttia
Tosi nätti kakku ja varmaankin herkullinen :-)
VastaaPoistaOn ne kyllä ihania, ja lämmittää mukavasti näin kylminä talvi-iltoina. ;)
VastaaPoistaOsallistuisitko mun jouluhaasteeseen? =)
Namnam noita kakkuja, kuola vaan valuu... x)
Oi vitsi, tää näyttää ja kuullostaa hurjan hyvältä :)
VastaaPoistaKiva kakku, voisin vaikka kokeilla kun on noin hyvät ohjeetkin, ite oon aika laiska kirjottelee noita ohjeita, aina välillä innostun mutta kun on duunissa päivät pitkät koneella niin ei sitä enää sitten illalla jaksa.
VastaaPoistaTosi herkullisen kuulonen ohje tässä. Ja toi pohja varsinkin kuulosti hyvältä. Saiskos palan :)))
Voi kuinka kaunis kakku ja uskon että herkullinenkin!
VastaaPoistasiis aivan ihanan näköinen kakku ja täyte kuulostaa myös todella herkulliselta=D
VastaaPoistaEi se miun käyttämä kuutiocheddari tuolta sulatejuustolta vaikuttanut, mutta mene ja tiedä. Mullakin tosiaan meni ehkä 100g sitä juustoa, loput pakkasessa odottamassa käyttöä.
VastaaPoistaMulla on nyt bloggaamatta 2 kertaa tuota kokkikurssia, sushi ja intialainen. Koitan nyt viikonloppuna saada aikaiseksi blogattua ne, mutta saas nähdä. Sain tulehtuneen viisaudenhampaan takia tänään antibioottikuurin ja 800 buranaa :/
Onpa KAUNIS kakku!
VastaaPoistaIhania kakkuja sinulla täällä!:)
VastaaPoistaTulin vastavierailulle.
Todella viihtyisät sivut.
Kauniin kakun oot väsänny! :) Tjooh mansikkatomusokerissa pyörittelin osan tryffeleistä. Valkonen tomusokeri oli päässy nimittäin loppumaan. :P Mut mansikkatomusokeri anto kyllä kivaa makua siihen.
VastaaPoistaHerrrkullllisen oloinen kakkunen. Kauniisti olet koristellut!
VastaaPoistaMoikka! Olen sillei pikasesti silmäilly nettikaupat läpi, mut ainakaan sillon en pisaravuokaa löytäny :( Täytyy jatkaa etsintöjä! Kyllähän se suklaa melko nopeasti sulaa. On vaan toimittava mahdollisimman nopeasti ja turhaa suklaan kämmöttelyä on vältettävä. Koristeet kannattaa pitää jääkaapissa/pakkasessa ennen kakun päälle laittoa. Se helpottaa vähän! Ihanan pinkki kakku!
VastaaPoistaMoi. Täältähän löytyi monipuolinen taituri... mie nappaan palan tosta kakusta.
VastaaPoistaÄlyttömän upea, tosi maukkaan kuuloinen ja aivan uskomattomat värit!!
VastaaPoistaRauhallista ja hyvää joulua sulle :)
VastaaPoistaHyvää joulua ja makeaa kieltä. =D
VastaaPoistaAh mikä pinkkihörhelöunelma. Maistuis varmasti mullekin...
VastaaPoistaRauhaisaa joulunaikaa tännekin!
Upea kakku, vaan raskiiko tummoista syödäkään?
VastaaPoistaJ
Sinulla on todella upea ja uniikki oma tyyli, älä koskaan luovu siitä! Kaikissa kakuissasi on jotain...mystistä ja kiehtovaa. :-)
VastaaPoistaKaunis väritys ja suklaa-karpaloyhdistelmä kuulostaa hyvältä!:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla sitä pätkistorttua jos kerran aineitakin löytyy.. :)) Tää näyttää kans hyvältä!:P
VastaaPoista