Tein lahjaksi joululimppua ja sen kaveriksi ihanaa mustaherukkasinappia! Tein sinapin kotikokkikaveri Mailon (Mailon mustaherukkasinappi kotikokissa ) ohjeella, suosittelen muillekkin.
Aika räyhäkän väristähän tuo sinappi on, mutta hyvää kinkun kaverina!
Limpun ohje on napattu kaikkein vanhimmasta kokkikirjasesta joka hyllystäni löytyy.. Nimeä en muista, mutta ohje oli hyvä. Limpun päälle tein koristeeksi piparisydämen.
Pikalahjoista vielä jonkun verran, aina on vaihtoehtoja ostetulle.
Suklaa"konvehdit" pikapikaa ovat hyvä ratkaisu niille, joilla ei ole aikaa temperoida suklaata.
Nämä konvehdit ovat ihan hyviä, vaikkeivat ihan samanlaisia olekaan kuin temperoidut sisarensa! Ite tein mariannesta.
Tässä yksi, joka valmistuu vajaassa 15 minuutissa!!
Hyperpikasuklaa"konvehdit":
Raaka-aineet:
*n.100g Hyvää tummaa suklaata tai maitosuklaata
*n.50g Haluamiasi sattumia, esim. vaahtokarkkia, geishaa, mariannea, salmiakkia, melkein mikä vaan karkki käy joka löytyy kaapista.. Myös kuivahedelmät käyvät mainiosti!!
*Jääpalamuotteja , pelti tai oikeita suklaakonvehtimuotteja
Ohje:
Murskaa kovat karkit tai rouhi ne. Jos käytät vaahtokarkkeja tai kuivahedelmiä tms paloittele ne pieniksi sattumiksi.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen ja vahtien.
Kun suklaa on sulaa, anna sen jäähtyä pieni tovi niin ettei se ole kiehuvan kuumaa.
Lisää haluamasi sattumat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada suklaaseos vaikkapa jääpalamuottiin tai pellille leivinpaperille kovettumaan.
Jos käytät jääpalamuottia, kopauta muottia pöytää vasten muutaman kerran niin ilmakuplat katoavat.
Vie kylmään n.30 minuutiksi ja irroita vuoista/ paloittele pellille levitetty suklaa!
Pakkaa kauniisti sellofaaniin tai pieneen rasiaan.
6 Suussasulavaa kommenttia
Tuo mustaherukkasinappi täytyy pitää mielessä ja kokeilla viimeistään ensi jouluksi. Kuulostaa kivalta!:) Ruokalahjoja on mukava antaa varsinkin sellaisille, joilla jo kaikkea on, eikä keksi enää mitään tavarapuolta lahjaksi. Minäkin tein lahjaksi päärynäistä sinappia, paholaisen hilloa, mustaherukkahyytelöä, vadelmahilloa sekä omena-ruusukvittenihilloa. Hillot tuli tehtyä jo syksyllä omasta sadosta, kun kellarissa kuitenkin pitkään säilyvät.
VastaaPoistaMä tein myös yhden satsin tuota helppoa suklaata lasten uimaopeille, kun olin ne unohtanut kokonaan. Nättiin pakettiin ja menoks :)
VastaaPoistaT: Mia http://miamiisa.vuodatus.net
Kmsu, tuota päärynäsinappia kuolailinkin jo blogistasi! :) Ite aattelin sitä kokeilla ens jouluksi, oli niin kauniin väristä että . Nuo hillot kuulostavat kanssa lupaavilta, varsinkin tuo paholaisen hillo. Se kun on niin hiivatin kallista kaupoissa!
VastaaPoistaSaitpas hienot kodinkoneet lahjaks.Tyylikkään näkösiä on mustakin
VastaaPoistaWow, upeat vempeleet! Ihanan näköinen varsinkin tuo vatkain... *kateellisena kuolaa*
VastaaPoistaJuhlissa tykkään että on paljon erivaihtoehtoja, ei vain täytekakkua ja kinkkupiirakkaa :)
VastaaPoistat. bb www.drgster.vuodatus.net
ps. ihania herkkuja täällä!!