Joulu makea leivonta

Nopeat suklaakonvehdit

19.16Pahalapsi


Itellä tuli taas normaalin joulun jälkeen ajateltua muutamille henkilöille ruokalahjat jo etukäteen, ja viimehetkellä huomasin unohtaneeni yhden henkilön.
Tein lahjaksi joululimppua ja sen kaveriksi ihanaa mustaherukkasinappia! Tein sinapin kotikokkikaveri Mailon (Mailon mustaherukkasinappi kotikokissa ) ohjeella, suosittelen muillekkin.
Aika räyhäkän väristähän tuo sinappi on, mutta hyvää kinkun kaverina!
Limpun ohje on napattu kaikkein vanhimmasta kokkikirjasesta joka hyllystäni löytyy.. Nimeä en muista, mutta ohje oli hyvä. Limpun päälle tein koristeeksi piparisydämen.

Pikalahjoista vielä jonkun verran, aina on vaihtoehtoja ostetulle.
Suklaa"konvehdit" pikapikaa ovat hyvä ratkaisu niille, joilla ei ole aikaa temperoida suklaata.
Nämä konvehdit ovat ihan hyviä, vaikkeivat ihan samanlaisia olekaan kuin temperoidut sisarensa! Ite tein mariannesta.
Tässä yksi, joka valmistuu vajaassa 15 minuutissa!!



H
yperpikasuklaa"konvehdit":
Raaka-aineet:
*n.100g Hyvää tummaa suklaata tai maitosuklaata
*n.50g Haluamiasi sattumia, esim. vaahtokarkkia, geishaa, mariannea, salmiakkia, melkein mikä vaan karkki käy joka löytyy kaapista.. Myös kuivahedelmät käyvät mainiosti!!
*Jääpalamuotteja , pelti tai oikeita suklaakonvehtimuotteja

Ohje:
Murskaa kovat karkit tai rouhi ne. Jos käytät vaahtokarkkeja tai kuivahedelmiä tms paloittele ne pieniksi sattumiksi.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen ja vahtien.
Kun suklaa on sulaa, anna sen jäähtyä pieni tovi niin ettei se ole kiehuvan kuumaa.
Lisää haluamasi sattumat ja sekoita tasaiseksi.
Kaada suklaaseos vaikkapa jääpalamuottiin tai pellille leivinpaperille kovettumaan.
Jos käytät jääpalamuottia, kopauta muottia pöytää vasten muutaman kerran niin ilmakuplat katoavat.
Vie kylmään n.30 minuutiksi ja irroita vuoista/ paloittele pellille levitetty suklaa!
Pakkaa kauniisti sellofaaniin tai pieneen rasiaan.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

6 Suussasulavaa kommenttia

  1. Tuo mustaherukkasinappi täytyy pitää mielessä ja kokeilla viimeistään ensi jouluksi. Kuulostaa kivalta!:) Ruokalahjoja on mukava antaa varsinkin sellaisille, joilla jo kaikkea on, eikä keksi enää mitään tavarapuolta lahjaksi. Minäkin tein lahjaksi päärynäistä sinappia, paholaisen hilloa, mustaherukkahyytelöä, vadelmahilloa sekä omena-ruusukvittenihilloa. Hillot tuli tehtyä jo syksyllä omasta sadosta, kun kellarissa kuitenkin pitkään säilyvät.

    VastaaPoista
  2. Mä tein myös yhden satsin tuota helppoa suklaata lasten uimaopeille, kun olin ne unohtanut kokonaan. Nättiin pakettiin ja menoks :)

    T: Mia http://miamiisa.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Kmsu, tuota päärynäsinappia kuolailinkin jo blogistasi! :) Ite aattelin sitä kokeilla ens jouluksi, oli niin kauniin väristä että . Nuo hillot kuulostavat kanssa lupaavilta, varsinkin tuo paholaisen hillo. Se kun on niin hiivatin kallista kaupoissa!

    VastaaPoista
  4. Saitpas hienot kodinkoneet lahjaks.Tyylikkään näkösiä on mustakin

    VastaaPoista
  5. Wow, upeat vempeleet! Ihanan näköinen varsinkin tuo vatkain... *kateellisena kuolaa*

    VastaaPoista
  6. Juhlissa tykkään että on paljon erivaihtoehtoja, ei vain täytekakkua ja kinkkupiirakkaa :)

    t. bb www.drgster.vuodatus.net

    ps. ihania herkkuja täällä!!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com