Joulu kahvikakut

Vegaaninen maustekakku

17.59Pahalapsi



Mikäli kaipaat kahvipöytään törkeen hyvää makiaa syötävää, joka valmistuu käden käänteessä, oot tullut oikean reseptin äärelle. Tämä vegaaninen maustekakku tosiaan valmistuu kuin itsestään, sillä taikinan valmistamiseen ei tarvitse liata edes sähkövatkainta. Ja jos miulta kysytään, niin maustekakulla saa herkutella vaikkei olisi joulusesonkikaan. Sillä on se vaan niin perskutan hyvää.

Saatoin ehkä vetää vähän ranttaliksi tuon koristelun kanssa, sillä miulla teki mieli suklaata. Suklaa ei välttämättä oo maustekakussa se perinteisin kuorrute tai koristelu, mutta hei, miksei.

VINKKI! Kakun voi kuorruttaa myös itse tehdyllä pomadalla, eli sokerikuorrutteella, tai tomusokeripohjaisella Arabialaisesta maustekakusta tutulla kuorruttella.  Nämä kuorrutteet voi maustaa halutessaan vaikkapa lirauksella kahvia tai hyppysellisellä kaakaojauhetta.




Vegaaninen maustekakku

1kpl 18cm halk. kahvikakkuvuoka

50g maidotonta margariinia (esim. pirkka)
120g (1,5dl) sokeria
160g (2,25dl) vehnäjauhoja
50g (0,75dl) perunajauhoja
5g (1tl) leivinjauhetta
2.5g (0,5tl) ruokasoodaa
2,5g (0,5tl)  vaniljasokeria
2g (0,5tl) jauhettua kanelia
2g (0,5tl) jauhettua kardemummaa
1g (1/3tl) jauhettua inkivääriä
1g (1/3tl) jauhettua neilikkaa
170g (1,7dl) soijamaitoa tai kauramaitoa
1,25g (1/3tl) etikkaa

Vuoan voiteluun/ jauhotukseen:
margariinia tai vuokasprayta
karkeaa vehnäjauhoa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka karkealla vehnäjauholla.
Sulata margariini.
Sekoita sokeri, vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet keskenään.
Mittaa toiseen astiaan soijamaito ja etikka. Lisää soijamaito-etikkaseos sekä sula margariini kuivien aineiden joukkoon vispilällä sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse vatkata pitkään, riittää että siitä tulee tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45min-60min. Tsekkaile kakun kypsyyttä välillä hammastikun avulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Voit koristella kakun halutessasi vaikkapa tomusokeria ripottelemalla tai voit heittää kakun päälle läjän suklaata kuten mie tein. Koska suklaa on parasta!

-----------------------


Täältä (linkki) löydät vegaanisen POMADAN, eli sokerikuorrutteen ohjeen. Tässä alla on myös resepti maustekakun perinteisempään tomusokerikuorrutteeseen, mikäli haluat herkutella arabialaisen maustekakun kaltaisella herkulla! :)

Maustekakun kuorrute

200g ( pikkasen reilu 3dl) tomusokeria
5g (1tl) kanelia
4g (2tl) kaakaojauhetta
60g margariinia sulatettuna
30g (2rkl) jäähtynyttä kahvia

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään käsivispilällä. Lisää tomusokeria, mikäli kuorrute näyttää löysältä.
Kuorrutteesta saa jopa lastalla levitettävän paksuista tomusokerimäärää muuttelemalla, mutta mielestäni helpointa on kuorruttaa kakut keskilöysällä kuorrutteella niin, että kuorrutteen valuttaa jäähtyneen kakun pintaan.



Pyöräytin samalla taikinalla myös minikokoisen hasselpähkinä-maustekakun. Koska let's face it, tuo suklaakuorruteinen kakku tuskin riittää kahdelle hölölle edes viikoksi, saati sitten vierasvaraksi pakkaseen..

Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com