makea leivonta makeat piirakat

Vegaaninen omenapiirakka | vegaaninen marjapiirakka

17.56Pahalapsi



 
Onnistumisen riemu täytti sielun ja mielen, kun maistelin ekaa kertaa täydellisesti onnistunutta omppupiirakkaa maidottomana ja munattomana versiona! 
Vielä pari viikkoa sitten olin ihan valmis rynttäämään pyyhkeen kehään kaikenlaisten vegaanisten marja-ja omenapiirakoiden suhteen. Aattelin että ei tästä tule kyllä yhtään mittää, paskan latingit. Miksikö olin valmis luovuttamaan, vaikka pinnistän yleensä viimeiseen saakka kaikkien reseptien kimpussa?

Sen vuoksi, että monissa vegaanisissa vaaleissa piirastaikinoissa käytetään banaania, ja kuinka ollakaan, piiras maistuu pelkästään sille pannaanille sitten peittäen alleen kaikki muut vahvemmatkin maut. Monet tekemäni piiras/kakkupohjat ovat olleet lisäksi koostumukseltaan murenevia, kuivakoita tai jauhoisen makuisia tai muuten vaan hankalasti saatavista raaka-aineista valmistettuja.

Mutta kuinka ollakaan, tämä torttu tarvitsee vain sellaisia tykötarpeita, jotka löytyy yleensä aina kaapista valmiina. Piiras valmistuu ilman kommervenkkejä, ilman monimutkaista reseptiikkaa ja ennen kaikkea - HYVÄN MAKUISENA. Et tarvitse sähkövatkainta piirakan valmistamiseen, vaan pelkkä käsivispilä riittää. :) Alan tässä vaiheessa kuulostamaan kunnon myyntimies Mynttiseltä näine myyntipuheineni, miten ois yks imuri, kaupanpäälle pari pölypussia ja tyytyväinen vaimo?






VEGAANINEN OMENAPIIRAS / MUSTIKKAPIIRAS
(8-12 palaa)

200g (n.2,5dl) sokeria
210g (n.3dl) vehnäjauhoja
70g (1dl) perunajauhoja
12,5g (2,5tl) leivinjauhetta
5g (1tl) aitoa vaniljasokeria

250g (2,5dl) soijamaitoa tai kauramaitoa
75g maidotonta margariinia (esim. Pirkka)

--> Iso kourallinen omenaa pieninä kuutioina (1 iso omena tai muutama pienempi omppu)
--> kanelia ja sokeria

TAI:
--> mustikoita

Ohjeet:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, öljyä/ rasvaa 26cm halk. irtopohjavuoka, aseta vuoan pohjalle leivinpaperi.
Sulata margariini ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
Mittaa soijamaito astiaan.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään: Sokeri, vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Kaada sula margariini sekä soijamaito kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina vispilällä tasaiseksi.
Kaada massa vuokaan.

Kuori ja paloittele omena pieniksi, noin 1x1cm kuutioiksi. Ripottele kuutiot piirakkataikinan pinnalle ja ripottele omenien päälle sokeria sekä kanelia. Voit halutessasi käyttää omenoiden tilalla mustikoita, jos haluat tehdä mustikkapiirakkaa! Mustikat ovat hippusen verran painavempia kuin omenakuutiot, joten ne voivat painua jonkin verran piirakan sisään uunissa paistuessaan.

Paista 200c uunissa noin 25-30min. Anna jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi, peitä piirakka kelmulla ja anna seisoa pöydällä mieluiten seuraavaan päivään. Piirakka tekeytyy ja maustuu yön aikana ihanan meheväksi, joten suosittelen että annat piiraan seistä aloillaan ennen sen nautiskelua vuorokauden ajan! Tarjoile piirakka vaikkapa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. :)


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com